Şirketler neden özel yazılımlara ihtiyaç duymaktadırlar?

Özel yazılım kullanımı ile şirketler bulundukları noktadan çok daha ileriye gidebilirler. Özel yazılımların en büyük etkisi, özel yazılımlar şirket istek ve ihtiyaçlarına göre çeşitli değişiklikler yapılabiliyor oluşudur.

Şirketlerin büyük çoğunluğu piyasa içinde var olan paket yazılımların denenmesi ardından özel yazılımlara ihtiyaç duymaktadırlar. Hiçbir yazılım paketi şirket ihtiyaçlarının tamamını karşılamaya yetmemektedir. 

Paket yazılımlar bu başarısızlık ve aksaklık nedeniyle istenen verimle çalışmamaktadır.

Şirketlerin özel yazılım ihtiyaçları çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Genellikle şirket içi yaşanan problemlerden kaynaklı olarak özel yazılım ihtiyacı oluşmaktadır.

Problem doğar, şirkette bir kriz durumu yaşanır, krizi geçici bir süre ile atlatan şirket tekrarlanmasına engel olabilmek için özel yazılım projelerine başvurmaktadır.

Doğru bir durum olmadığını biliyoruz. Şirketlerin bir kısmı büyümek ve kar oranlarını arttırabilmek adına özel yazılımları tercih etmektedirler. 

Bu tip şirketler belli bir kar oranına erişim sağlamış olduklarından yatırım yapabilecekleri bütçeyi ayırabilecek olup teknolojinin güvenen inanan gelişmekte olan şirketlerdir. 

Özel yazılıma ihtiyaç duyan şirketlerin nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Büyümek,

Kar oranını yükseltmek,

Verimlilik artışı,

Şirket içi yönetimi tek elden sağlamak,

Mobilleşmek,

Hızlanmak,

Tasarruf ve maliyet düşürme,

Teknolojinin gücünden faydalanma,

Şirket içi ve şirket çevresi ile sağlıklı iletişim kurmak.


Özel yazılımların sağlayacağı avantajlar nelerdir?

Şirketler yeni kurulmamışlarsa, oturmuş belli bir düzenler varsa yeniliğe biraz karşı olabilmektedirler.

Mevcut düzenleri değiştirmek, gelişmek şirketler açısından çok da kolay olmayan süreçlerdir. Uzun ve büyük bir emek gerektirmekte olup ciddi bütçe isteyen yatırımlardır.

Şirket kararları açısından ertelemesi oldukça kolay bir uygulamadır.

Değişime hazır olup, yeniliğe açık ve süreci olduğu gibi kabul eden şirketler başarılı sonuçlara doğru adım atmaktadırlar. Özel yazılım ürünleri şirketlere çok açıdan avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlardan bahsetmek gerekirse;

Özel yazılımlar şirket iş akışı düşünülerek tasarlanmaktadır. Bu durum şirket eksik ve ihtiyaçlarını gidermek adına çözümler oluşturmaktadır.

Özel yazılımlar şirket altyapısına uyumlu olarak tasarlanmaktadır. Uyumluluk problemi ortadan kalkmaktadır.

Özel yazılımlardan tam verim alabilmek için özel yazılım firmaları tarafından teknik destek ve eğitim verilmesi gerekmektedir.

Özel yazılımlar şirket verilerine her yerden ve her an erişim imkânı sağlamaktadır. Şirketlere mobil olma yeteneği kazandırmaktadır. Çalışan ve yöneticiler yalnızca ofiste değil, Her yerde şirket için satış ve yatırımlar yapabilir. Bu sayede şirketler hiçbir fırsatı kaçırmadan satışları yükseltebilir. Kriz anlarında anında müdahale mümkün hale gelir. 

Özel yazılımlar şirket verilerini sürekli analiz ederek çalışanlar için faydalı olabilecek geri bildirimler oluşturmaktadır. Bu tip analizler manüel olarak yapılamayacak kadar detaylı çalışmalar olması sebebiyle Fırsat ve risklerin önceden tanımlanması ile doğru hamle yapılması sağlanır.

Şirket mevcut durumları hakkında düzenli raporlamalar sunmaktadır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak yapılabildiği gibi istenen özel aralıklar için raporlama almak mümkündür. Çalışanların ciddi iş yükünü azaltacak bir uygulamadır.

Şirketin yaklaşmakta olan etkinlik, ödeme ve toplantıları hatırlatarak hiçbir ayrıntı, detayın atlanmasını engellemektedir.

Şirket içi etkileşim özel yazılım üzerinden sağlanmaktadır. Özel yazılım kullanılarak şirket içi yazışma, online toplantı, ortak çalışma, belge ve dosya paylaşımları buradan gerçekleşebilmektedir. Çalışanların ofise bağlılığını azaltarak şirket içi etkinliklerin katılımını kolaylaştırarak aynı zamanda şirketin farklı bir iletişim yapma gereksinimini ortadan kaldırmaktadır. 

Özel yazılımlar şirketlere özel hazırlanmaktadır. Şirketlere özel olan bu yazılımlar çeşitli avantajı beraberinde getirmektedir. Genellikle şirket içi maliyetleri düşürme, zamandan tasarruf, her yerden erişim, çalışan iş yükünü azaltma gibi avantajları bulunmaktadır.