Kurumsal web tasarım nedir?
Dijital çağın gereksinimleri gün geçtikçe değişmektedir. Internet büyük bir zorunluluk haline gelmiştir. Günlük hayatımızda iletişim, iş bilgi, eğlence gibi pek çok sebeple Internet üzerinde işlem yapmaktayız.
Internet kullanımı yaygınlaştıkça kurumsal şirketlerin dijital dünya varlıklarını göstermek adına bir web sitesine duydukları ihtiyaç gün geçtikçe artmıştır.
“Kurumsal web tasarım” büyük bir önem kazanmaktadır.
Şirketlerin kurumsal kimliği ile %100 uyumlu şekilde hazırlanan web siteleri firmaların dijital dünyaya bir pencere açmasını sağlamaktadır. Kurumsal kimlik ile uyumlu olarak hazırlanan web siteleri şirkete karşı bir güven ve prestij kazanılmasına yardımcı olmaktadır.
Kurumsal bir web sitesine sahip şirketler internette ki görünürlüklerini oluşturarak pazar alanlarının gelişmesiyle daha çok müşteriye erişim sağlayabilmektedirler.
Web siteye sahip olan şirketler tatil günleri ve saat sınırlaması olmadan hizmet verebilme kolaylığı ile dijital pazarlama mağazalarını oluşturarak kar artışları hız kesmeden devam edecektir.
Kurumsal bir şirketi temsil edecek olan kurumsal web siteleri kurumsal hizmet amacıyla oluşturulmalıdır. Kurumsal hizmet vermek amacıyla oluşturulan kurumsal web sitelerinin amacı şirket ihtiyaçları ve şirketin sahip olduğu kurumsal kimlik göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır.
Profesyonel olarak web tasarım hizmeti veren firmaların, şirket ihtiyacı gözeterek şirketin özellikleri ve kurumsal kimliğinden şaşmadan tasarlama süreci başlatırlar.
Tasarım süreci içerisinde; Hizmet veren firmanın bulunduğu sektör, logo, amaç, verilen hizmet ve hedef kitleye yönelik bir çalışma oluştururlar.
Profesyonel Web Tasarım Nedir?
Profesyonel web tasarımı dijital dünya var olmak adına profesyonel kişi ya da kurumlara oluşturdukları dijital platformlardır. Kurumları dijital ortamda güvenilir ve benzersiz göstermektedir.
Neden kurumsal bir web siteye sahip olmalısınız bütün detayları ile sizler için inceledik.
Web sitelerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış şirket, kurum ve kişilerin dijital dünyada bir kimlik oluşturma ihtiyacını oluşturmaktadır. Başarılı web siteler içi içerik ile beraber tasarım ve sektöre uyumluluk önemlidir.
Sadece ulusal değil uluslar arası bir müşteri kitlesi oluşturmanız daha kolaylaşacaktır. Günden güne büyüyen hedef kitlenize 7/24 hizmet verebilecek ve e-ticaret sitesi ise gün geçtikçe kar artışı devam edecektir.
Satış ve pazarlama gelirlerinde yer alan artış şirketinizin reklam, kampanya giderlerini azalmasına, beraberinde gelen kar artışına sebep olacaktır.
Profesyonel web sitesine sahip olmak şirketinize pek çok kolaylık sağlayacaktır. Bunlar;
• Profesyonel web tasarım hedef kitleniz içinde yer almakta olan müşterilerinize güven vermektedir. Gereksiz bilgiden ziyade ihtiyacı olan bilgiye erişim sağlayarak istediklerini hızla elde edebilmektedir.
• Profesyonel bir web tasarımla müşterileriniz ile daha güvenli bir iletişim oluşturabilirsiniz.
• Arama motorlarında web siteniz görünür olacak ve web sitenizin içerikleri ne kadar dolgun olursa arama motorlarının okunması için ne kadar doğru kodlanmış ise arama motoru sonuçlarında o kadar görünür olacaktır.
• Müşterilerin web sitenizden çıkma süresi çok kısa olmaz. Uzun yüklenme süresi hatalı görsel ve link paylaşımları olmaması sebebiyle web sitenizde kalma süresi artacaktır.
Profesyonel bir web tasarıma sahip olmak çalıştığınız sektörde daha ön plana çıkarak daha kurumsal bir imaj oluşturmanızı kolaylaştıracaktır.
Kurumsal web sitesini kimler yaptırabilir?
Kurumsal web sitesine ihtiyacı olan herkesin yaptırabileceği, kurumsal açıdan pretij ve saygınlık kazanmayı arzulayan her kurum, kurumsal web sitesi yaptırabilir.
Kurumsal web sitelerinin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir.
Kurumsal bir web sitesi içinde yer alması gerekli olan bazı özellikler vardır. Bu özelliklere sahip olmayan bir web site her ne kadar kurumsal gibi görünse bile gerekli işlevi yerine getirememesi sebebiyle kurumsal bir web site olmayacaktır.
En temel kurumsal web site özellikleri nelerdir?
Kurumsal web sitelerinde bulunması gerekmekte olan bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerin eksikliği ile kurumunuzun dijital kimliği eksik olacaktır.
İşlevsizleşen web sitesi içinde gereksiz kod dizileri olacak ve amacı olan kurumsallıktan uzaklaşacaktır. İşte kurumsal bir web site içinde bulunması gereken temel özellikler;
• Yönetilebilmesi esastır.
• Yönetilmenin verdiği avantaj ile güncelliği devam ettirilmelidir.
• Yüklenme esnasında hızı kesilmeden yüklenmeli.
• En az 1000 kişiyi bünyesinde barındırabilecek kadar geniş kapasiteye sahip olması gerekmektedir.
• İlk akla gelen “.com” uzantıya sahip olmalıdır.
• Ürün ve hizmetler açıkça belirtilmelidir.
• Tasarımda özgünlük gereklidir.
• Kopya içeriklerden uzak içerik oluşturulmalıdır.
• Çalışır halde etkileşim formları bulundurulmalıdır.
• Web site içeriği karmaşıklıktan uzak sade bir üslup kullanılarak oluşturulmalıdır.
• Çoklu dil seçeneği bulundurulan web siteleri içinde o dile son derece hâkim kişiler tarafından hazırlanması gereklidir.
Kurumsal Web Site Tasarımı
Kurumların dijital dünyadaki yansımaları olan web sitelerin tasarımı ne kadar etkileyici ve ilgi çekici olursa geri dönüş oranları da bir o kadar yüksek olacaktır. Kurumsal web site tasarımı oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle profesyonel destek oldukça önemlidir.
Kurumsal web tasarım hedef kitle ile direk etkileşim gerçekleştirmesi nedeniyle çok detaylı bir kurumsal web tasarım yapılması gereklidir. Dijital yansımanız olan kurumsal web tasarımınızda yapılabilecek en ufak hata saygınlık ve prestij açısından oldukça zarar verici bir durum olabilmektedir.
Kurumsal web tasarım nasıl olmalıdır?
Kurumsal web tasarımın sadeliği ve işleyişi oldukça önemlidir. Kurumsal web site tasarımlarında beyaz ve gri gibi açık renk alanların etkin kullanımı tasarım açısından firmanın profesyonelliğini gösterecek etkenlerdendir.
Firmanın kurumsal kimliği web sitelerden rahatlıkla görülebilir olmalıdır. Kurumsal web site tasarımlarına gerektiği özeni göstermeyen kurum ve işletme sahipleri kurumsal web sitelerini ziyaret eden ziyaretçiler tarafından olumsuz bir algı oluşacaktır.
Kurumsal web siteler işletme ve kurumlar dijital dünyadaki kurumsal imajlarını yansıtan birer pencere görevini görmektedir ve işletme itibarını belirlemektedir. Firmaların kurumsal logoları ve kurumsal web sitelerinde kullanılacak renklerin uyumluluğu şirketleri en iyi şekilde gösterecek şekilde belirlenmelidir.
Kurumsal web siteler sade ve anlaşılır olacak şekilde tasarlanmış olup ziyaret eden hedef kitlenin gözünü yormayacak şekilde tasarlanmalıdır. Firma içi tanıtım, duyuru ve çeşitli etkinlikler ana sayfada yapılmalıdır.
Menüler kullanıcıların aradıklarını en hızlı ve en az tıklama ile bulabilecekleri şekilde düzenlenmelidir. Başlıksız içeriklerin olmadığından emin olmalısınız. Kurumsal web siteniz içinde ziyaretçilerinizin etkileşim kurabileceği bilgi formları ya da iletişim bilgileri yer alarak çalışır durumda olmalıdırlar.
Kurumsal web site sayfalarınız son derece hızlı şekilde açılır olup her yerde erişim sağlayabilecek alt yapıda oluşturulmalıdır. Arama motorlarında yer alabilmek için hedef kitle tarafından aratılan belirli anahtar kelime varlığı kurumsal web sitenizin üst sıralarda yer alması için gereklidir.
Arama motorları tarafından üst sıralarda yer almak için SEO uygulaması yapılması gereklidir. Kurumsal web siteniz içinde yer alan link, görsel ve çeşitli dosya eklerinin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.
Kurumsal web siteler öncelikle kurumsal web site ziyaretçilerinin onayını kazanmalıdır. Kurumsal web sitenizi ziyaret eden kişiler aradıkları her bilgiye en hızlı ve kolay biçimde erişim sağlamalıdır.
Kurumsal web sitenize gelen kişiler hangi sektör içinde varlık gösterdiğinizi ürün ve hizmetlerinizi hızla öğrenmelidir.
Milyonlara ulaşan kullanıcıya sahip internet dünyasında kurumunuzun prestij ve saygınlığını en iyi şekilde yansıtmak kurumsal kimliğiniz açısından son derece önemlidir. Bu nedenle kurumsal web site tasarımında hata yapmamak adına profesyonel destek alınması oldukça önemlidir.
Kurumsal bir web tasarımda nelere dikkat edilmelidir?
Bütün web tasarımlar için geçerli bir kural vardır. Hedef belirlemesidir. Hedef belirlemesi ile web site amacına hizmet eden şirketi imajını, kurumsal kimliğini müşteri ve ziyaretçilere en doğru şekilde anlatması içindir. Kullanıcı dostu tasarımlar ile ziyaretçilerin zorlanmadan, kafa karışıklığına sebep olamadan aradıklarını bulmalarını sağlamaktadır.
Web sitesinin kurumsal tasarımı daha fazla kullanıcı çekmesi sebebiyle ziyaretçinin sıkılmadan gezinebilmesini sağlamaktır. Web sitemizin ilk sıralarda yer almasını isteriz. Profesyonel bir kurumsal web tasarım ile mümkündür.
Müşteri odaklı hazırlanan web tasarımlar; müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmalıdır. Dinamik, yönetilebilir, işlevsel, SEO uyumlu olup kurumsal kimliği doğru şekilde yansıtmalıdır. Ziyaretçilere güven veren kurumsal web siteleri ulusal ve hatta uluslar arası hizmet verebilecek düzeye ulaşacaktır.
Kurumsal web tasarımlar, kurumunuzun dijital dünya üzerinde bir kimlik kazanmasına yardımcı olmaktadır. Nasıl mı bütün detayları ile sizler için inceledik.
Kurumsal web tasarım unsurları nelerdir?
Kurumsal web tasarımın kalitesini belirleyen belli unsurlar vardır. İlk olarak görsellik ön planda olsa bile içerik, özgünlük ve güvenlik gibi çeşitli özelikler ile web sitenizin öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Projelendirme, grafik tasarımı, HTML, CSS kodlama ve CMS entegrasyonu ve çeşitli test işlemleri ardından kurumsal web tasarım tamamlanır.
“Kurumsal web tasarım nedir?” sorusuna web tasarımın oluşum süreci şeklinde tanımlanabilmektedir. Bu tasarım unsurlarını tek tek inceleyelim;
Düzen;
Kurumsal web sitesinde kullanılacak grafik ve metinlerin göz yormayacak şekilde seçilmesi gerekir. Aranan bilgiye hızlı erişim sağlaması açısından düzen ziyaretçi odaklı hazırlanmalıdır. Ziyaretçi odaklı yapılan düzenlemeler ile web sitesinde kalma süresi artacaktır.
Renk;
Renk seçimi isteğe bağlıdır ancak şirketin kurumsal kimliğini yansıtan tercihler yapıldığında kurumsal web siteniz daha güçlü olacaktır. Kurumsal kimliğinizi ve şirket imajınızı yansıtan tercihler yapılmalıdır.
Grafikler;
Kurumsal web siteleri için hız önemlidir. Ziyaretçiler 3 saniye gibi kısa görünen süreleri beklemek yerine web sitenizi terk edecektir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek adına web site hızını etkilemeyecek logo, görsel ve grafiklerin kullanılması gerekmektedir.
Fontlar;
Yazı tipleri kurumsal web sitelerinin tasarımı içi büyük önem taşımaktadır. Web site kalitesi ile birebir ilgilenen yazı tipleri web tarayıcılar için güvenli ve kaliteli şekilde görüntülemesi gerekir. Kabul gören fontlar seçilmelidir.
İçerik;
Çeşitli görsel ve metinlerden oluşan içerikler ziyaretçi açısından merak uyandıran ilgi çekici şekilde hazırlanmalıdır. Bilgilendirici ve SEO uyumlu şekilde oluşturulan içeriklerin konu ile ilgili anahtar kelime içermesi, arama motoru optimizasyonu olan SEO için önem taşımaktadır.
Kurumsal web sitesi hizmetleri nelerdir?
Grafik Tasarımı
Grafik tasarımı; kurumsal web tasarım yapılırken web site içinde kullanılacak olan iconları, özel karakterler, arkaplan içinde yer alacak görsel tasarımlar grafik tasarımı içinde oluşturulmaktadır.
Metin Yazarlığı
Metin yazarlığı; Hizmetlerimiz, misyon ve vizyon yazıları, web site içinde satılacak ürünlerin açıklamaları, tanıtım metinleri, metin editörlerimiz tarafından oluşturularak TDK ve Türkçe dil bilgisi kurallarına uyumlu şekilde hazırlanmaktadır.
Tarafımızca iletilmiş olan metinsel içerikler kontrol edilerek web sitelere entegrasyon işlemi tamamlanmaktadır. Arama motoru optimizasyonu deneyimine sahip metin yazarlarımız, metin girişi ile link vererek web site içi ağı geliştirerek arama motoru sıralamalarında yükselişe olanak sağlamaktadır.
Kurumsal Kimlik Çalışmalarımız
Kurumsal web site yaptırmadan önce kurumsal kimliğinizi en baştan oluşturabilirsiniz.
Reklam Çalışmaları
Web site tasarımı oluşturulduktan sonra tüm dijital reklamlarınızı yayınlayarak rapor ve takip işlemlerini yapabiliriz.
PR Çalışmaları
Kurumsal web sitesi pr; çalışmaları markaların dijital kimliklerini koruyarak markaların dünyadaki algısı üzerinde organik bir yükselme oluşturmanızı sağlayacaktır.
Örnek Kurumsal PR Çalışmaları
• Firma rehberlerine kayıt yapılması,
• İşletme hesabı açılarak müşteri yorumları takip edilmeli,
• Forum, sözlük haber sitelerinizde tanıtım, reklamların yayınlanma süreci,
• Reklam stratejilerinin belirlenmesi.
Şeklinde çeşitli pr çalışmaları yaparak tanıtılmanızı ve algıların olumlu yönetilmesini sağlayabilirsiniz.
Kurumsal web sitesinde olabilecek sayfalar nelerdir?
Genellikle kullanılan web site sayfalarını sizler için hazırladım. Kurumların ve şirketlerin ihtiyaç ve amaçlarına yönelik web site sayfaları şekillendirilmektedir.
1-kurumsal içerikler;
* Kurumsal
*Hakkımızda
*Tarihçe
*Misyon
*Vizyon
2-Şirketler;
*Grup şirketleri
*Faaliyet alanları
3-Bayiler ve Satış Ağı
*Bayi haritası
*Satış Ağı
*Bayı iletişim formları
4-Ürün ve hizmet sayfaları;
*Kategorilenmiş ürün listesi
*Ürün hakkında detaylar
5-İletişim
*Adres bilgileri
*İletişim formları
*Şube ve bayi bilgileri
*Ulaşım haritası
Kurumsal web siteleri bütün web siteleri gibi özgün bir tasarım yapılmalıdır. Özgün tasarımın yanı sıra özgün bir programlamaya ihtiyaç duyar. Web siteler için kullanılan renkler, tasarım ve içerikler bir bütün şeklinde olmalıdır.
Kurumsal bir web siteye sahip olmak kolay ancak yapmak çok daha zorlu bir süreçtir. Alanında uzman profesyonel bir ekibe ihtiyacınız vardır.
Arayüz, kodlama, programlama, veri girişi gibi alt işlemlere ihtiyaç vardır. Kurumsal bir web siteye sahip olmak için bu saymış olduğum 4 başlığın tüm gereksinimlerini yerine getirecek olan profesyonel bir ekibe ihtiyacınız vardır.
Profesyonel bir kurumsal web sitesinde olması gerekenler nelerdir?
Mobil uyumlu olması gerekir;
Mobil kullanıcı sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Gerek pratiklik gerekse ulaşılabilirlik açısından mobil uyumluluk gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Mobil kullanıcılara hitap edebilirlik büyük bir gereksinim haline gelmiştir.
Kurumsal web tasarımında son zamanların olmazsa olmazları arasında yer alan özelliklerden bir diğeri hem mobil hem de masaüstü uyumlu web siteleridir.
Mobil uyumlu olmayan web sitelerini mobil cihazlarda kullanmak çok zor ya da imkânsızdır. Bu durumlar marka bilinirliği açısından büyük bir risk niteliğindedir. Kurumsal şirket imajını zedeleyecek ve ziyaretçilerin web sitenize girişi azalacaktır.
Sektörel bilgi verici özgün içerikler;
Google SEO kriterlerin içinde en önemli olan içerikler şeklinde düşünülebilmektedir. Bu içeriklerin sektör ile alakası, özgünlük düzeyi gibi pek çok kriter google arama motorunda aratılan trend anahtar sözcükleri kullanma oranına göre kalitelendirilmektedir.
Google; kaliteli içerikler ile kaliteli ve kullanıcı deneyimini göz önünde bulunduran web tasarım ara yüzlerine sahip web siteler arama sonuçlarında ön sıralarda yer alacaktır. Bu durum işletme sahiplerini popülerlik, prestij ve ekonomik yönden ön plana çıkacaktır.
Kurumsal web siteler;
Blog sayfaları, galeri, hakkımızda iletişim, sosyal medya gibi kısımlar kurumsal web sitelerinde mutlaka olması gereken sayfalardır. Tek sayfalı “landing page web tasarım” bu tasarımlar için daha minimal section seçimleri yapılabilir. Tek sayfa için sıralı ve her bilgiyi alt alta verecek şekilde hazırlanmalıdır.
Kurumsal web sitesinde kullanılan resim, video ve ses gibi medyalar nasıl olmalıdır?
Kurumsal web site için seçilecek olan grafik, görsel ve videolar özgün kurumsal kimliğinizi yansıtan şekilde hazırlanmalıdır. Hazırlanan içerik özgünlüğü kadar kullanılacak olan görsel materyallerde bir o kadar önemlidir.
Özgün görseller seçebilmek için SEO çok önem arz etmektedir. Her web sitesinin çok sayıda ziyaretçiye ve beraberinde ilk sıralarda yer alma istekleri vardır.
Web tasarım içerisinde en önemli noktalardan biri görsel seçimidir. Yapılan araştırmalara göre web siteye ilk girildiğinde görseller dikkat çekmektedir. Web sitesinde kalma süresini belirleyen bir nevi görseller sayılabilir.
Görseller bazen pek çok sözle anlatılmak istenen her şeyi anlatabilmektedir. Eğer web sitenizin sosyal medya platformlarını da kullanıyorsanız doğru ve etkili görsel seçimleri web sitenize artı puanlar kazandıracaktır.
Kurumsal web sitesinde kullanılacak olan görsel büyük önem taşımaktadır. Özgün görsel seçimleri kullanarak oluşturulan bir web site arama motorlarında ön sıralarda yer almanızı kolaylaştıracaktır.
Özgün görsel seçimi yanı sıra özgün içerik belirlemeleri beraberinde arama motoru sıralamalarında ön sıralara yükselmenizi kolaylaştıracaktır. Önemli konulardan biri ise anahtar kelime sayısının çok olmamasıdır. Web sitenizde her almakta olan web sayfalarına vereceğiniz anahtar kelimelerin sayısı google tarafından iyi olmayan dost olarak algılanmasına sebebiyet verecektir.
Kurumsal web sitesini avantajları nelerdir?
Kurumsal web siteleri kurum ve şirketlerin kurumsal kimliklerini dijital ortamda yansıtan dijital platformlardır. Kurumlara olan avantajları;
• Şirketinizin hizmet alanlarını ve kurumsal imajınızı en iyi şekilde müşterinize yansıtmanızı sağlar.
• Kurumsal web tasarım yaptırmak şirketinizin olumlu bir imaj oluşturmasını sağlamaktadır. Daha ciddi daha kurumsal ve daha güvenilir bir imaj yaratmak için kurumsal web tasarımına özen göstermeniz gerekmektedir.
• Kurumsal web tasarım ile web site trafiğiniz artış gösterecek ve normalde erişim sağlamış olduğunuz kitlelerden daha fazlasına hitap etme olanağına sahip olursunuz.
• İyi hazırlanmış kurumsal web siteleri ziyaretçiler gözünde kurumsallık imajı oluşturmaktadır. Bu imaj ile ziyaretçiniz ile aranızda güçlü bağlar oluşturarak kurumsal kimliğinizi ön plana çıkarmanızı kolaylaştıracaktır.
• Şirketin kurumsal kimliğini göz önünde bulundurarak hazırlanan web siteleri internet kullanıcısına tutarlı bir şirket imajı oluşturarak kurumunuza olan güven artacaktır.
• Kurumsal web tasarım ile aynı sektörde rekabet halinde olduğunuz şirketlerin önüne geçebilirsiniz.
• Kurumsal web tasarım ve başarılı bir SEO hizmeti birleştiği zaman arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almanız kaçınılmaz olacaktır. Bu sayede ziyaretçi sayınız artacak ve beraberinde maddi olarak da kurumunuz kar elde edecektir.
Nasıl kurumsal web siteye sahip olabilirim?
İlk olarak kurumsal web sitesine ihtiyacınız var mıdır bunun yanıtlamanız gereklidir. Bunu nasıl yapmanız gerektiğini makalemizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Kurumsal bir web site yapmak düşünüldüğü kadar kolay bir iş değildir. Web site yapımında yer alan 4 başlık kurumsal web tasarım içinde geçerlidir.
• Temel web tasarım,
• Programlama,
• Ara yüz kodlama,
• Veri girişi gibi kısımlardan oluşmaktadır.
İlk bakışta kolay olarak görünen bu dört aşama profesyonel ellerden çıkmadığı zaman oluşturduğunuz kurumsal kimliğinize zarar verecektir.
Marka prestiji ve kurumsal kimliğinizin müşterileriniz için doğru anlaşılması açısında profesyonel destek alınması gerekmektedir. Kurumsal web siteleri için bir kural niteliği taşıyan bir diğer özellik ise web sitenizin sorunsuz çalışabilmesidir.
Web sitenizin sorunsuz çalışabilmesi açısından bakım büyük önem taşımaktadır. Web sitenizi yapan şirketin aynı zamanda bakım ve onarım işlerini yapabiliyor olması gerekmektedir.
Kurumsal web site fiyatları nelerdir?
Kurumsal web siteye sahip olmak şirketlere kısa süre içinde geniş kitlelere seslenme ve etkileşime girebilme imkânı verecektir. Aynı anda büyük kitleler ile iletişime girebileceğiniz başka bir alan bulunmamaktadır.
Kurumsal kimliğinizi iyi yansıtacak şekilde hazırlanacak olan kurumsal web siteleri, potansiyel müşterilerinizin kullanmış olduğu her cihaz ile erişim sağlayabilecek donanıma sahip olması gereklidir.
Web siteye sahip olan firmaların, web siteye sahip olmayan firmalara oranla kazançlarının daha yüksek ve daha başarılı oldukları görülmektedir.
Internet dünyasının yarattığı markalaşma ve bazı büyük şirketlerin mağazalarını dijital platformlara taşıması bunu kanıtlar niteliktedir.
Kullanıcıların görünce kurumsal bir web siteye sahip firmalar daha güçlü ve güvenil algısı yaratmaktadır. Bu kalite algısı için web site görünümü ve kalitesi büyük önem taşımaktadır.
Kurumsal web siteye sahip olarak 7/24 ulaşılabilir olursunuz. İnsanların %80’i internete sahip oldukları mobil cihazlar ile giriş yapmaktadırlar. Bu oran her geçen süre içinde artış göstermektedir.
İnternet kullanımının bu denli artışa oldu dönemde firmanız için kurumsal bir web site oluşturmak müşterilerinize kurumsal kimliğinizi ve prestijinizi kalite standartlarınız içinde gösterecektir.
Kurumsal web site için ayıracağınız bütçenin geri dönüşü tahmin edilenden daha fazla olacaktır.
Farklı mecralar üzerinden vereceğiniz reklamların geri dönüşü yüksek olacaktır ancak bu geri dönüş kısa sürelidir. Kurumsal web siteye sahip olarak bu geri dönüşler devamlı olacaktır.
Firmalar için kurumsal web site yaptırmak yüksek potansiyele sahip olup ciddiye alınması geren bir yatırımdır.
Kurumsal Web site fiyatları nelerdir?
Kurumsal web site fiyat belirlemesi yapabilmek için öncelikle web site içinde nelere ihtiyacınız olduğunu, ne gibi fayda sağlayacağınızı, içeriklerinizin neler olduğu, kapsamlı bir web siteye mi yoksa tek sayfadan oluşan bir web siteye mi ihtiyacınız var, içerik yönetimi yapabilecek bir ekibe ihtiyacınız olup olmadığı, SEO altyapınızın nasıl olması gerektiği şeklinde soruları yanıtlayarak bir yol haritası oluşturmanız gereklidir.
Bu saydıklarımızın dışında 300-500TL şeklinde fiyat verilerek oluşturulan web siteleri kurum ihtiyaçlarını gözetilmeden hazır tasarımların sizlere satılmaya çalışılmasıdır.
Bu tip kuruluşlardan web site temin etmiş olan kurumsal firmalar ihtiyaçları olan gerekli faydayı sağlayamayarak internet işe yaramıyor diye düşünmesi sebebiyle web site ile ilgilenmeyi bırakmaktadırlar. Bu tip kurumsal firmalar profesyonel bir yazılım firması ile etkileşime geçerek en baştan bir kurumsal web siteye sahip olmaları gerekmektedir.
Kurumsal web siteler için net bir fiyat vermek doğru değildir. Her firma ve kuruluşun ihtiyaçlar ve bulundukları sektör farklı olması nedeniyle net fiyat vermek kesinlikle doğru olmayacaktır.
Müşteri kitlesi üzerinde yer alan farklılık, ihtiyaçlar üzerinde gösterilen değişiklik, kullanılan cihaz farklılığı, internet üzerinde yer aldıkları sektör farkı gibi değişkenler mevcuttur. Bu nedenle her durum analiz edilerek net bir fiyat vermek gerekmektedir.
Kurumsal web sitelerin büyük çoğunluğu bu yapıya göre fiyatlandırılmaktadır. Net fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçmek için tıklayın.
Web sitesi kurma için ihtiyaç duyulan araçlar nelerdir?
Web site kurmak son derece zahmetli bir süreçtir. Web site kurmak için izlenecek pek çok yol olması sebebiyle iyice kafa yormak son derece karmaşık bir durum yaratabilmektedir.
Temel bilgisayar bilgisi; Web site kurmak için temel bilgisayar bilgisi kafa karışıklığını biraz daha azaltacaktır. Temel bilgisayar becerileri ile not defteri üzerinden metin düzenlemek, web tarayıcısını iyi kullanmak temel bilgisayar becerilerinden bazılarıdır.
Temel HTML, CSS ve JavaScript bilgisi; Temel web sayfaları oluşturmak için HTML dili kullanılmaktadır. CSS ise HTML ile oluşturduğunuz web sitelerinin renklendirme ve biçimlendirme özellikleri kazandırmaktadır. JavaScript ile web sitelerine interaktif özellikler kazandırmanızı sağlayacak olan dildir.
Alan adı (Domain); Alan adı denilen şey web sitenizin dijital ortamda yer alan adres çubuğuna yazılan isimdir. Web tarayıcısına yazılan isim ile o ada sahip web sitesine erişim sağlarsınız.
Barındırma hizmeti (Hosting); Barındırma hizmeti, oluşturulan web sitelerinin internete yüklendiği adrestir. Alan adı bir adres ise barındırma hizmeti bir daire şekilde örneklendirilebilmektedir.
İçerik yönetimi (CMS); İçerik yönetimi herhangi bir kod yazma gereksinimi olmaksızın bilgisayarınız üzerinden yazı yazar gibi oluşturulup düzenlenen programdır. Yeni başlayan kişiler için içerik yönetimi her şeyi sıfırdan öğrenmekten çok daha kolaydır.
FTP işlemcisi; en çok kullanılan FTP işlemcisi FileZilla ve WinSCP. Bu programlar barınma hizmeti sistemine bağlanarak orada yer alan web sayfalarını düzenlemenizi ve bilgisayarınızda yer almakta olan bir dosyayı web sitenize yüklemenizi sağlamaktadır.
Resim düzenleme yazılımı; Web sitenizin içerisinde kullanmış olduğunuz görselleri düzenlemeniz ve görseller oluşturmanız gerekmektedir. Ücretsiz Paint.NET veya ücretli PhotoShop uygulamaları kullanabilirsiniz.
Yayın sonrası web site bakımı
Bir web siteye sahip olmakla iş bitmiyor. Web sitelerine belirli aralıklarla web sitenize bakım yapmalısınız. Yıllık, 3 aylık, aylık ve haftalık olarak bazı bakım çalışmaları yapılması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için makalelerimizden biri olan "Doğru site yönetimi nedir?" makalemizi okuyabilirsiniz.
Yıllık web site bakım görevleri;
Kullanıcı testi yapın;
Kullanıcılarınıza hak ettikleri kaliteli hizmeti sunmayı başardınız. Kullanıcılar gibi teknolojide değişim göstermektedir. 10 yıl öncesinde oluşturulan web siteleri şuan ki kullanıcı için nasıl bir hizmet verebilir bir düşünelim. Gelişen ve bu süreçte değişime uğrayan teknoloji ve cihazlar için güncelleme ve yenileme şarttır. Bu güncellemeler hedef kitleniz içerisinde yer almakta olan kullanıcı ve değişime uğrayan teknoloji esas alınarak hazırlanmalıdır. Tüm cihazlar için sorunsuz çalışan, yenilenen teknoloji ile uyum içerisinde bir web siteye sahip olmak için kurumsal web sitenizin yıllık bakımlarını aksatmamak önemlidir.
Yıllık bakımlarını yaparken web sitenizin tüm cihazlar ve tarayıcılar üzerinde sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmanız gerekmektedir.
3 aylık web site bakım görevleri;
Satın alma işlemlerinizi test edin;
Birçok web sitenin içinde özellikle e-ticaret web siteleri bünyesinde satın alma işlemlerini barındırıyor olmasıdır. Satın alma işlerinde meydana gelen hata ya da eksiklikler büyük ölçekli zarara sebebiyet vermektedir. Bu zarar maddi kayıp ile başlayarak prestij ve güven kaybıyla devam etmektedir. 3 aylık bakımlar ile olası sorunların önüne geçerek hata durumunu test etmeniz büyük önem taşımaktadır.
Bu tür testleri kendiniz ve çalışanlarınıza bile yaptırabileceğiniz için son derece kolaydır. Farklı cihaz ve tarayıcılar üzerinden tüm kontrollerin yapıldığından emin olmanız gerekmektedir.
Tüm web site formlarınızı test ettiğinizden emin olun;
Web siteniz üzerinde ziyaretçilerin doldurması amacıyla hazırlanmış formlar mevcut ise çalıştığından emin olmanız gerekmektedir. Satın alma işlemlerini kontrol ederken bu formları da beraberinde inceleyebilirsiniz. Her durum için geçerli olan tüm cihaz ve tarayıcı kontrollerini yaptığınızdan emin olmalısınız.
Oluşabilecek en küçük form hatası bile müşteri kaybetmenize sebebiyet verecektir. Bu durumlar meydana gelmeden evvel kontrol ederek bakım ve onarım işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.
Broken linkleri düzenleyin;
Kullanıcılar web siteniz üzerinde yer almakta olan bu linklere tıkladığı zaman 404 sayfası ile karşılaşması tam bir hayal kırıklığıdır. Bu tip hatalı linklerin web siteniz açısından olumsuz bir izlenim oluşturduğu ve ziyaretçi açısından kötü bir kullanıcı deneyimi oluşturmaktadır.
Web siteniz için ne kadar çalışırsanız çalışın bu tip broken linkler ile karşılaşacaksınız. Kimi isim değişikliği kimi ise isim taşıma işlemleri gibi pek çok sebeple yaşayacağınız bir durum. Önüne geçmek zordur. Zamanında yapılan kontroller ve düzenlemeler ile bu gibi linklerin web siteniz içerisinde kalma süresi azalacaktır.
Düşünüldüğü kadar zor olmayan bu işlemleri yapan Google Search Console gibi ücretsiz bir seçeneğiniz var.
Aylık bakım görevleri;
Güvenlik güncellemelerine dikkat;
Web sitemizi siber saldırılardan korumak isteriz. Bir e-ticaret sitesine sahipseniz bu durum daha bir önem taşımaktadır. E-ticaret siteleri içerisinde müşterilere dair kişisel bilgiler mevcut olması sebebiyle daha önemlidir. Müşterilerinizin sahip olduğu her bilgi katmanı itinalı şekilde düzenlenerek güvenlik güncellemeleri kontrol edilmelidir.
Düzenli olan web sitenizi yedekleyin;
Bütün gün bilgisayar başında hazırladığınız projenin aniden bir şeylerin ters gitmesi sebebiyle silindiğini düşünün. Bu durum herkesin başına gelmiştir. Önüne geçmek adına taslaklar ve yedeklemeler kullanarak kayıp oranını en aza indirmek gerekmektedir.
Web sitenize ne kadar hâkim olursanız olun hata yapabilirsiniz. Siber saldırılar çok daha derin hasara sebebiyet verebilmektedir. Veri yedeklemesi ile her şeyi eskiye döndürmek çok daha kolaydır.
Haftalık web site bakımları;
Metriklerinizi inceleyin;
Google Analytics, web sitenizi ziyaret eden kişilerin sizi nasıl bulduklarını ve kullandıklarını detaylı şekilde açıklamaktadır. Bu bilgiler ışığında web sitenizi geliştirmek adına yenilikler ile geliştirin. Haftada bir kez Analytics ziyareti yaparak neye ihtiyacınız olduğunu belirleyerek neleri iyileştirmeniz gerektiğini görmüş olacaksınız.
Kullandığımız arabaların bile belli süreler içerisinde bakıma ihtiyacı vardır. Sahip olduğunuz web sitelerinin de aynı şekilde bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakımlar web sitenizin kullanılabilirliğini geliştirerek yeniliklere ayak uydurmak önemlidir.
Web sitenizin arama motorlarına kayıt edilmesi nasıldır?
Bir web siteye sahipseniz arama motorları üzerinde görünür olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda anahtar kelime belirlemeleri ile nerede olduğunuzu göreceksiniz. İkinci aşama olarak SEO çalışmaları yer almaktadır. En yoğun ve en itinalı çalışma gereksinimi gerektiren kısımdır. Arama motorları üzerinde yer alan görünürlüğünüz, web siteleri içinde sıralamanızı kontrol etmeniz gerekmektedir. En önemli nokta ise Google web site kaydı sonrası Yahoo ve bing web site kaydıdır.
Oluşturduğunuz web site otomatik şekilde arama motorları üzerinde görünür hale gelmemektedir. Bu işlemi el ile yapmak mecburiyetindesiniz. Kayıt olacağınız arama motoruna öncelik verecekseniz orada yer alan gerekli adımları takip ederek web sitenizi kayıt etmeniz gerekir. Son derece karmaşık olarak algılanan bu işlemler aslında kolaydır.
Google web site kaydı
Tüm dünyada yapılan arama işlemlerinin üçte ikisinden daha fazla hacim kaplayan google üzerine kayıt yaptırmak büyük önem taşır. Google’da kayıt yaptırmamak gibi bir seçenek yoktur. Google kendisi web sitenizi bulacak ve arama sonuçları üzerinde yer almanızı sağlayacaktır. Kayıt işlemini el ile yapmak ilerleyişinizi, analiz ve istatistik bilgilere erişiminiz açısından önemlidir. Elle yapılan kayıt sonuçları çok daha hızlı sonuçlar vermektedir.
Arama motoru kayıt işleminden önce “Google Search Console” adresine gitmeniz gerekir. “Web Master Tools” olarak bilinmektedir. Karşınıza çıkan ekran web site URL isteyecektir, web site adresinizi tam olarak yazmanız gerekir. "http:// "mi yoksa "https://" mi olduğunu belirtmeniz gerek. Doğru yazılan web adresi sonrası “Mülk Ekle” butonuna tıklayınız. Google ile çeşitli doğrulama işlemeleri ardından web siteniz Google üzerine kayıtlanmış olacaktır.
Yahoo ve Bing web site kaydı
Yaaho ve Bing web site kayıtları Google ile benzerlik göstermektedir. Önceden Yaaho ve Bing için arı kayıtlar oluşturmanız gerekirken artık tek kayıt işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu işlem için Bing web site kaydına giriş yapmanız gerekir. Profilinizi Outlook hesabınız ile kontrol edebilmektesiniz. Giriş yapılması ardından web site adınız ve haritalarınız yer alacaktır. Bu işlemleri doğru şekilde yapılması ardından “ekle” butonuna tıklamanız gerekir.
Ekleme ardından çeşitli doğrulama işlemeleri gerçekleştirmeniz gerekir. Doğrulama işlemleri ardından kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır.
Tüm bu adımlar ardından web siteniz dünya çapında en çok kullanılan üç arama motorunun listesinde yer alacaktır. SEO çalışmaları ile üst sıralara çıkabilirsiniz.
Kurumsal Web site nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Aşamaları nelerdir gibi pek çok sorunuzu Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak yanıtladık. Kurumsal bir web siteye ihtiyacınız varsa detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli.
web site bakım ve güncellemeleri neden önemli
Arama motorları web sitelerin aktifliğini düzenli olarak denetlemektedir. Web sitenizi yayına aldıktan sonra eğer düzenli güncelleme ve bakım çalışmaları yapmazsanız arama motorları web sitenizi "ölü" olarak algılayacaktır. Bu durum web sitenizin sıralamasında düşüş yaşamasına neden olacaktır.