Kurumsal Web Tasarım Nedir?

Wix, Godady, Wodpress gibi web site yapmanıza yardımcı olan web siteleri birbirini tekrar ederek özgünlükten uzak platformlar oluşturmaktadır. Talep edeceğiniz ekstra hizmetler için ödeyeceğiniz ücretlerle kalıplaşmış web sitesi elde edeceksiniz. 

Bu tarz platformlarda oluşturduğunuz web siteleri rakiplerinizle içinde bulunduğunuz rekabette başarısız olmanıza sebep olabilmektedir. Bu tür web siteleri rekabete katılmanız için değil yalnızca yarış içinde yer almanız amaçlı yapılmaktadır. Pazarlama, müşteri geri dönüşü ve kar artışı gibi etkenler görmeniz ne yazık ki mümkün değildir. 

“Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir’de güncel ve kaliteli bir web siteye sahip olmanızı amaçlarız. Rekabete katılarak müşteri geri dönüşü, kar artışı gibi pazarlama deneyimleri kazanmanıza yardımcı oluruz.”

Web sitenizin ön yüz tasarımı kadar arka plan tasarımı da önemlidir. Web sitenizin sorunsuz işleyişi ve siber korsanlardan korunmak amacıyla kaliteli ve profesyonel bir web siteye sahip olmalısınız. Bu şekilde oluşturulan platformlarda sorun oluşması mümkün değildir. 

Kötü tasarlanmış kullanıcı deneyimleri, web sitenizi ziyaret eden kişilerin aradıklarını bulamaması anlamına gelir. Yavaş ve zor kullanılan web siteleri ziyaretçileri bunaltacağından çıkış yapacaktır. Bu durumda web sitenizin trafiğini etkileyecek ve yükseliş algoritmaları ne yazık ki düşüş yaşayacaktır. 

Müşterilere özel olarak tasarlanmakta olan web siteleri ziyaretçi ve kullanıcı isteklerinin yeni web tasarım trendleriyle birleştirilmesinden oluşması sebebiyle kullanım rahatlığı ve aradığını bulma kolaylığı yaşayacaktır. 

Kurumsal web tasarımında öne çıkanlar;

Kurum logonuz,
Sahip olduğunuz marka ya da kurum adının web siteniz üzerinde uygun şekilde konumlandırılması,
Kurumunuzun sahip olduğu kendini anlatan sloganı,
Yazı tipi, büyüklüğü ve satır arası boşlukları yani tipografi düzenlenmesi,
Kurumunuzun renginin web site içerisinde kullanılması,
Ürünlerin ve tasarım bütünlüğü,
Ofis görselleriniz.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak ne yapıyoruz?

İzmir’de hizmet vermekte olan ofisimizde müşteri portföyünü baz alarak hazırladığımız güncel web tredleriyle donanımlı web sitelerini ihtiyaç sahiplerine sunmaktayız. Kuruma ya da kişiye özle hazırladığımız tasarımlarla müşteri kalitenizi ve karını arttırmayı hedefliyoruz. 

Kurumsal web sitesinin SEO ve müşteri kalitesiyle doğrudan ilişkilidir? 

Dijital platformların yükselişte olduğu günümüzde kurumların dijital dünyaya yansıması açısından web sitesi önemlidir. Kurumsal web sitesi şirketlerin ve markaların kurumsal kimliği görevini görmektedir. Rekabet dünyasında önemli bir etken niteliğindedir. 

Büyük-küçük nasıl bir işletme olursanız olun hedefiniz daha fazla büyümekse eğer müşteri ağınızı arttırmanız gerekmektedir. Bu durum pazar alanının gelişip genişlemesiyle doğru orantılıdır. Tüm bunlar doğru pazarlama stratejileriyle de birleştiğinde iyi sonuçlar elde etmeniz kaçınılmazdır. 

Profesyonel ellerden çıkma web sitesine sahip olmanız gerekmektedir.

Kurumsal web siteye sahip olmak demek, kurumsal kimliğinizi dijital platformda oluşturmak anlamına gelmektedir. Profesyonel olarak hazırlanan başarılı bir kurumsal web siteye sahip olmak demek şirket prestijinizi arttıracaktır.  Kaliteli, özgün müşteriyi davet eder şekilde hazırlanan web siteleri müşteriye açık halde olmasından kaynaklı olarak geri dönüşleriniz artacaktır. 

İyi görünen kolay kullanılan bir web siteyle ziyaretçileriniz şirketiniz ve markanız hakkında olumlu düşünecek ve bunu kullanıcı trafiği ile deneyimlemiş olacaksınız. Bunlar düşünüldüğünde bu işi profesyonel olarak yapan kişilerden yardım almanız gereklidir. 

Özgün içerik oluşturma;

Kurumsal web sitelerinde hizmet vermek için özgün bir içerikle hizmet vermek gereklidir. Çeşitli görsel, işitsel, video ve yazı tarzında hazırlanmış bu tür bilgiler sektör içinde uzman olduğunuzu ve işinizi kalite şekilde icra ettiğinizi göstermektedir.

Web sitenizde yer alan içeriklerin benzersiz olması rekabette daha ileride yer almanızı kolaylaştıracaktır. Müşterilere sunmuş olduğunuz verilerin kalitesi de arama motor performansınızla ilgilidir. Ön sıralarda yer almak için benzersiz, özgün ve kaliteli içeriklerle müşterilerinize hizmet vermelisiniz.

Müşterilerinizle iletişim kurmak için içerik kullanılmalıdır. 

Müşteriler kişiler bir bağ hissetmek isterler. O bağı hissettiren şirket veya markaları iş yapmak amaçlı tercih etme ihtimalleri çok yüksektir.  Potansiyel müşterilerle sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak şirketlerin ve web sitelerinin görevidir. 

Müşteriler şirketlerin perde arkasında neler yaptıklarını görmek isterler. Çalışma şartlarını, iş yapacakları insanları tanımak isterler. Ofis turu yapan bir video çekebilir. Çalışma şekillerini merak ederler. Bunları kısa videolar şeklinde içeriğe eklemeniz şirket güvenci ve bilinci oluşturacaktır. 

Bunun gibi çalışmalara eğlenceli olup şirket motivasyonu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.