E-ticarette SEO aracı kullanmak neden önemlidir?

SEO araçlarının aktif kullanımı arama motoru ölçümlemesi ve SEO performansınızın arttırılması hususunda önem taşımaktadır. SEO aracı kullanımı yapmadan da performans ölçümü ve performansınızı arttırmaya yönelik çalışma yapmanız mümkündür. SEO araçları bu işlemleri çok daha kolay biçimde yapmanızı sağlayacaktır.

SEO aracı kullanmak neden önemlidir?

Rakip firmaların SEO performansını analiz edebilirsiniz;

Rakip analizinde veri toplanması ve toplanmış olan verinin analiz edilmesi son derece önemlidir. SEO araçları rakip analizinde size fayda sağlayacak veri sunarak rakip firmaların anama motorlarında ne tip çalışma yürüttüğünü ve ne tip performansa sahip olduklarını gösterecektir. Kullanılmış olan anahtar kelimeler aramalar üzerindeki kazanmış oldukları sıralama, web sitenin almış olduğu link sayısı, tahmini trafik ölçümlemeleri, backlink gibi çeşitli verilere bu tip araçlar üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Rakip analizinde bu verilere erişim sağlamanız kendi e-ticaret siteniz ile karşılaştırma olanağına sahip olursunuz. Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek SEO performansınızı arttırabilir ve web sitenize organik trafik akışını sağlayabilirsiniz.

Zaman ve paradan tasarruf edersiniz;

SEO çalışması manuel şekilde de yapılabilir. Ancak bu zaman ve maliyet bakımından oldukça zor olacaktır. Zamanı iyi değerlendirmek ve hızlı sonuç elde edebilmenin yanı sıra doğru veriye erişim gerekmesi sebebiyle manuel SEO çalışması bu istenen sonuçları vermeyebilir. Bu nedenle SEO araçlarına gereken yatırımı yapmanız zaman ve para tasarrufu sağlayacaktır.

SEO araçları için aylık ve yıllık ücret ödemesi gerçekleştirirsiniz. Bu ücretler karşılığında daha hızlı sonuç ve verim elde etmek adına takip etmeniz ve analiz etmeniz gereken verilere kolaylıkla erişim sağlarsınız. Bu tip araçlar size rapor sunması sebebiyle elle tekrardan bir rapor hazırlamak ile uğraşmanız gerekmemektedir. Bu durum işleyişin hızlı olması açısından önemlidir.

Anahtar kelime analizi ve içerik pazarlamaya ilişkin verileri bulabilirsiniz;

SEO araçları anahtar kelimeler ve anahtar kelime gruplarını, aylık aranma hacimleri ve trend kelime gruplarını size sunmaktadır. Bu kelime ve kelime gruplarına ilişkin e-ticaret siteniz hakkında çok çeşitli fikir sahibi olabilirsiniz. 

Kelimelerin aranma hacimlerini görerek bu kelime ve keşime gruplarından hangilerinin e-ticaret sitenize daha fazla trafik akışı sağlayacağını görerek strateji belirlemesi yapabilirsiniz. Tüm bunların yanında rakip firmaların hangi sözcükler üzerinde çalıştığını belirleyebilir ve stratejinizi yönlendirme imkânı bulabilirsiniz.

Blog ve video içerikleriniz için arama hacmi yüksek ve organik trafik akışı sağlaması mümkün olan kelime grupları seçmeniz içerik pazarlamanızda size fayda sağlayarak yüksek verim almanıza yardımcı olacaktır.

SEO verilerinin ve performansının ölçümlenmesini sağlar;

SEO performansı, web sitenizin arama motoru sıralamasını alan adının gücü ve çeşitli birçok verinin analizini gerektirir. SEO aracı kullanmadan bu verilerin doğru analizi son derece güçtür. SEO araçları size analiz etmeniz gereken tüm veriyi kısa süre içinde sunar. Elde ettiğiniz veriyi kısa süre içinde raporlamanız zaman içinde e-ticaret sitenizin SEO performansını arttıracaktır.

Elinizdeki raporları inceleyerek ilerleyen süreçler için farklı SEO stratejisi geliştirmeniz rakiplerinizin önüne geçerek sektör içinde var olabilmeniz açısından önem taşır.

Yatırım getirinizi ölçümleyebilirsiniz;

SEO araçları yatırım getirinizi belirlemenize fayda sağlar. Sene içinde yapmış olduğunuz SEO çalışmaları ardından, tüm bu çalışmalar için ne kadar bütçe ayırdığınızı görerek ne kadar geri dönüş elde ettiğinizin takibini yapabilirsiniz.

Bu SEO araçları sayesinde aylık 3 aylık, 6 aylık ve senelik olarak rapor tutabilirsiniz. Dönemsel performans analizi yanında yıllık performans analizleri ve yatırım yaptığınız hangi dönemler için daha fazla geri dönüş kazandığınızı görebilirsiniz.