Instgram Influencer hesaplarla çalışırken nelere dikkat edilmeli?

Sizin için en doğru influencer hesabını bulun;

Instagramda yer alan influencer sayfalar çok çeşitli kitlelere erişim sağlar ancak her kitle size uyumlu değildir. Birçok firma takipçi sayısını dikkate alacak biçimde çalışma yapıyor olsa da dikkat edilmesi gereken çeşitli unsurlar bulunmaktadır. 

Her hesap bizin hedef kitleniz ve müşteri profilinize uyumlu olmayabilir. Geniş kitlelere erişim sağlasanız bile geri dönüşüm sağlayamadığınız taktirde reklam performansınız düşük olacaktır.  Bu durum yatırım getirinizin düşük oluşuna sebebiyet verecektir.

Daha küçük ve niş hesapları dikkate alın;

Reklamın temel amacı geniş ve doğru kitlelere hitap ederek en yüksek verimi almaktır. Instgaram influencer hesapları araştırırken küçük ancak niş kitlelere hitap etmekte olan kanalları da seçenekleriniz arasına ekleyin. Niş alan içinde çalışma gösteren hesaplar o alana ilgisi bulunan kullanıcılarca takip edilmektedir. Yapmış olduğunuz ürün ya da iş bu kitleye hitap ediyorsa yüksek takipçiye sahip hesaplardan alacağınızdan daha fazla verim alırsınız.

Yüksek takipçiye sahip hesaplar çeşitli kitleleri bünyesinde barındırırlar ancak ölçümleme hususunda net değillerdir. Mikro hesaplar belli bir kitleye hitap etmesi sebebiyle reklamlarınızdan yüksek verim alınmasını sağlayarak yatırım getirinizin doğru ölçümlenmesini sağlayacaktır.

İki taraf da kazanan olsun;

Instagram influencer hesaplar ile çalışırken yapacağınız iş birliğinin iki taraf içinde kazançlı olması gerekmektedir. Takipçi sayısı yüksek diye markanıza uyum sağlamayan talepleri kabul etmemeniz gereklidir. Fiyat ve iş anlaşmayı gerçekleştirirken karşı tarafında beklentilerini ciddiye almalısınız. 

İki tarafında kazançlı olduğu iş birlikleri uzun vadede yeniden çalışabilmek adına açık kapı bırakacaktır. 

Bunu profesyonel bir çalışma olarak değerlendirin;

Instagram influencer hesaplar ile çalışmayı sosyal medya bünyesinde gönderi paylaşımı yapacak biçiminde değerlendirmeniz son derece yanlıştır. Bu tip çalışmaları profesyonel açıdan değerlendirmeniz gereklidir. Bu gibi iş birliklerinde iki tarafında çeşitli beklentileri olacaktır. İki tarafında ismin yer alacağı ortak çalışma olması sebebiyle özenli bir çalışma planı oluşturmanız gereklidir. 

Yeni fikirlere açık olun;

Instagramda yer alan influencer hesapların kendilerine özgü formatları yer alır. Takipçi kitlelerini sizde daha iyi biçimde tanıyarak ne tip içeriklere tepki verebileceklerini ve etkileşim oluşturabileceklerinin bilincindedirler. Bu sebeple influencer tarafından gelen fikir ve yeniliklere açık olmalısınız.

Farklı fikir denenmesini ve üretim kısmını karşı tarafa bırakıyor oluşunuz organik ve doğal içerik hazırlanmasına yardımcı olur. Doğal oluşturulmuş içerikler reklam algısı yaratmadığından daha verimli geri dönüş kazanmanızı sağlayacaktır.

Etkileşim oranlarını inceleyin;

Instagramda takipçi sayısının manipüle edilebiliyor oluşunu dikkate alarak paylaşım yapmadan önce etkileşim oranlarını analiz edin. Takipçi sayısı, beğeni ve yorumların analiziyle hesapların etkileşimini analiz edebilirsiniz. Bu yöntemle hesabı takip eden kullanıcıların ne kadarının gerçek ve ne kadarlık kısmının ilgi çekici olduğunun analizini yapmanız mümkündür.

Instagram influencer hesapları marka elçiniz yapın;

Ürün ve hizmetlerinizle ilişkili olacak biçimde paylaşım yapmakta olan instagram influencer hesaplarını marka elçiniz yapmanız uzun sürecek bir süreç içinde bir proje başlatılmasını sağlayabilir. Sponsor olmanın yanında marka, ürün ve hizmetlerinizi beğenerek takip edecek hesapları belirleyerek pazarlama çalışmalarınızı oluşturabilirsiniz.

Marka elçileri, gündelik hayatlarında da marka ürünlerini düzenli biçimde kullanmış oldukları için normal paylaşımlar da ürününüzü göz önünde tutmaktadırlar. Bu durum marka ve ürünlerin görüntülenme oranınızı büyük ölçüde arttırdığı için Pazar içinde talep kitlesi oluşturmaktadır. Aynı zamanda marka elçilerinin belirli bir takipçi kitlesi bulunması nedeniyle sizin de direk takipçi kitlenizin oluşturulmasında önemli rol oynayarak geri dönüşlerinizi arttırabilirsiniz.