Günümüzde sosyal medyada varlık göstermek bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Markanızın bilinirliğini ve güvenilirliğini artırmak istiyorsanız sosyal medyayı aktif olarak kullanmalı ve ulaşmak istediğiniz kitlelere ve potansiyel müşterilerinize markanızı sosyal medya aracılığı ile göstermeniz gerekiyor. Sadece web siteniz ile ulaşabileceğiniz kişi sayısından kat kat fazlasına sosyal medyada aktif bir şekilde yer alarak ulaşabilirsiniz.

Peki bunun için neler yapmalısınız ? 

Markaların sosyal medyayı kullanma amaçlarını çok iyi belirlemesi ve devamında bu amaçlara uygun sürdürülebilir sosyal medya stratejileri geliştirmesi ve uygulaması gerekir. Daha sonra bu stratejilerin sonuçlarını ölçmeleri, bu ölçümlerin değerlendirilmesi sonucu olarak var olan stratejinin devamı, geliştirilmesi yada yeni strateji oluşturulması gibi farlı yöntemler izlenmelidir. 

Öncelikle aktif bir şekilde yer almak istediğiniz sosyal medya platformlarını (Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus, Youtube, Linkedin, Pinterest vb.) çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Birçok platformda hesabınız olabilir. Bu hesapların hepsini devamlı olarak güncel tutmak zorunda değilsiniz. Ama en azından haftada bir güncellemek ve paylaşım yapmak sizin için artı olacaktır. Markanız gereği daha aktif tutacağınız sosyal medya hesaplarınızda ise (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterets gibi) her gün birden fazla paylaşım yapmak size yüksek oranda katkı sağlar ve bilinirliğinizi  artırır.

Tüm sosyal medya platformlarında bulunmanız hedef kitlenize markanızın ULAŞILABİLİR olduğu imajını verir. Mevcut web sitenizi aynı zamanda e-ticaret hesabı olarak kullanmayı düşünüyorsanız, sosyal medyadaki aktifliğiniz hedef kitlenizi ilk olarak size yönlendirecektir ve böylece satışlarınıza katkı sağlayacaktır. 

Sosyal medyada daha bilinir ve tercih edilir olmak istiyorsanız yaptığınız paylaşımlarda bazı konu başlıklarına dikkat etmelisiniz:

  • İlk ve en önemli olarak mevcut web sitenizde sosyal medya erişim butonlarının muhakkak bulunması gerekir
  • Eğer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) sizin için önemli ise sosyal medya profillerinizi web sitenizdeki gibi optimize etmelisiniz
  • Yapacağınız paylaşımları dikkatlice düşünmeli ve tasarlamalısınız
  • Sırf paylaşım yapmış olmak için üstünkörü ve acele hazırlanmış paylaşımlar yapmamalısınız
  • İmla kurallarına dikkat etmelisiniz
  • Markanızın içinde bulunduğu sektör liderlerini takip etmeli ve onların içeriklerini sosyal medyanız üzerinden paylaşmalısınız (bu size takipçi kazandırır)
  • İçerikleriniz altına yapılan iyi/kötü yorumlara ve sorulara profesyonel ve organik bir şekilde yaklaşmalı ve cevap vermelisiniz 
  • Takipçilerinizi dinlemeli ve onlardan gelen feedback (geri bildirim) değerlendirmek için vakit ayırmalısınız.
  • Sosyal medya hesaplarınızı reklamlar ile tanıtmalısınız, bu sayede profilinizin görüntüleme sayısı ve takipçi sayınız artacaktır
  • Paylaşımlarınızın içerikleri tutarlı ve pozitif olmalıdır
  • Paylaşım içeriklerinizi fotoğraf ve videolar ile desteklemelisiniz
  • Paylaşımda kullanılacak hashtag (#) leri hedef kitlenize ve içeriğinize göre dikkatli seçmelisiniz
  • Sosyal medya yönetimi için profesyonel yardım almanızın markanız/işletmeniz için pozitif getirileri olacaktır

Aforsoft Yazılım olarak sizlere bu konuda her türlü yardımı sunmaktan memnun olacağız..