Mobil uygulamaların avantajları nelerdir?

Sosyal medya kanalları üzerinde ne kadar aktif olursanız olun sosyal medya ağları üzerinde yer alan yatırım getirisinin yüksek olacağının garantisi ne yazık ki yoktur.

Bu yatırım getirisinin hesaplamanın bir yöntemi bulunmamaktadır. Bu durum yalnızca sosyal medya platformları üzerinde etkili olmaktadır. Mobil uygulamalar için geçerli bir durum değildir. 

Mobil uygulamalar sosyal medyadan çok daha fazla avantaj sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; bir lokanta mobil uygulaması ile sipariş vermek isteyen müşteri özel siparişini vererek evine en yakın şubesini bularak favori menülerinden faydalanabilmektedir.

Kredi kartı ile kontrol sağlanan mobil uygulamalar ile lokantalarda oluşan bekleme süreniz azalacaktır.

Promosyonlarınızı müşterilerinize daha kolay iletebilirsiniz. Sosyal medya üzerinde yer alan rekabetin fazla oluşu işleri çok daha zorlaştırırken mobil uygulamalar için bu durum geçerli değildir.

Kullanıcılar sosyal medya üzerinden çok sayıda marka takibi gerçekleştirirken mobil uygulamalar yalnızca sizin markanıza özeldir. Hazırlamış olduğunuz promosyonları yalnızca markanız ile ilgilenen kullanıcılarınıza iletebilirsiniz.

Mobil uygulamalar çok daha gerçek ve faydaları veriler sağlamaktadır. 

Sosyal medya ile kullanıcı verileri gizlenirken mobil uygulamalarda kullanıcı deneyimi daha gerçek şekilde gözlemlenebilmektedir. Bu sayede belli kitlelerin ilgisini çekebilecek kupon ve promosyonlar oluşturabilirsiniz.

Mobil uygulamalar gerçek anlamda sadık bir müşteri kitlesi oluşturmanızı sağlamaktadır.

Sosyal medya hesaplarının kontrol ve takibi kolaydır. Ancak sosyal medya üzerinden ürün satışı yapılıp yapılamadığını ne yazık ki kontrol etmeniz mümkün değildir. 

Mobil uygulamalar ile satışlarınız net şekilde takip edilebilmektedir.

Mobil uygulamalar anlık bildirimleri müşterilere iletebilmektedir. Sosyal medya ile rekabetin fazlalığı nedeniyle paylaşmış olduğunuz gönderiler görünmeyebilir. 

Mobil uygulamalar ile anlık bildirim açılma oranı %90’dır. 

Markalaşmanız çok daha olasıdır. 

Sosyal medya platformlarının görsel, deneyimsel gibi yönleri sınırlandırılmıştır. Ancak iyi bir bütçeye sahipseniz mobil uygulamalara sahip olarak bu deneyimleri arttırabilirsiniz.

Geri dönüş oranlarını hesaplamak çok daha kolaydır. Sosyal medya platformlarında geri dönüşleri hesaplamak oldukça zor hatta imkânsızdır. 

Mobil uygulamalar ile kullanıcı verilerini toplayarak bu geri dönüşleri hesaplayabilirsiniz.

İşletmeniz için mobil uygulama geliştirmek mi istiyorsunuz? Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. 

Bizimle iletişime geçerek bilgi almak için tıklayın.