Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Günümüzde hızla artan sosyal medya kullanımı ile birlikte ortaya çıkan sosyal medya yönetimi için birbirine benzer bir sürü tanım yapılabilmekte. İnsanlar hem markalarını tanıtmak hem de sahibi oldukları sayfanın ya da sayfaların daha fazla insana ulaşmasını sağlamak için sosyal medya yönetimine başvurmakta.

Sosyal medya yönetimi sahip olunan markanın tanınma seviyesini arttırarak daha fazla kişiye ulaşabilmeyi hedef alan bir çalışmadır. Sosyal medya hesabınızı güncel tutmanıza yardım etmeyi hedefler.

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden belirlemiş olduğunuz yere daha kısa bir süre içerisinde gelebilmek için içeriklerinizin özgün olmasından tutunda hedef kitlenizin ilgilerini üstüne toplayacak içerikler üretmek sosyal medya yönetiminin en önemli uygulama alanlarından yalnızca bir kısmıdır.

Günümüz şartlarında insanların vazgeçilmezlerinden biri olan sosyal medya kurumsal şirketlerin de ilgi alanına girmiş bulunmakta. Yani kısa bir şekilde açıklayacak olursak şu günlerde rekabetlerin büyük bir kısmı sosyal medya üzerinden olmakta. Bunu yakından takip edip bu doğrultuda çalışmalar yapan firmalar gün geçtikçe daha büyük kitlelere ulaşıp sahip oldukları geliri giderek arttırmakta.

Sosyal Medya Yönetiminin Avantajları Nelerdir?

1- Tanıtımını yapmak istediğiniz ürün ya da ürünlerin kısa sürede daha etkili reklamını yapmanıza yardımcı olur.

2- Beklenilenden fazla kullanıcıya çok kısa yollar sayesinde ulaşabilirsiniz. 

3- Sosyal medya üzerinden size ve markanıza fayda sağlayıp iyi gelecek anlaşmalar yapıp tanınma oranınızı arttırabilirsiniz.

4- Hem sizi hem de markanızı en iyi şekilde yansıtan içerikler üretilerek kalitenizi yükseltebilirsiniz.

5- Size rakip olan firmaların yapmış olduğu işleri yakından takip edip bu doğrultuda kendi firmanızı öne çıkartacak içerikler sunabilirsiniz.

6- Sosyal medya yönetimi sayesinde artan gelirleriniz ile bu işe daha fazla yatırım yapma imkânı bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Müşteri Hizmetleri

Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmının en çok önem verdiği konulardan biri sorular karşısında mantıklı cevaplar verip doğru yönlendirme yapabilme yeteneğine sahip müşteri hizmetleridir.

Müşterilerinizin sizden en çok yardım almak istediği konuları maddeler haline getirin. Ekibinize bu yapmış olduğunuz maddeleri paylaştırın. (Örneğin * ürünü hakkında gelen soruları ve şikayetlerden belirlemiş olduğunuz kişi ya da kişiler sorumlu olsun)

Sosyal Medya Nasıl Takip Edilir?

- İnsanların sizin kendi markanız hakkında görüşlerinin ne olduğunu öğrenin ve gerekirse sizde onların görüşlerine geri dönüş yaparak konuşma başlatın.

- Rakip markalara gelen eleştirileri ve o eleştirilere gelen yorumları inceleyerek rakip markaların kendi kullanıcıları ile aralarında bulunan etkileşimi inceleyin.

- Size gelen sorulara ve yorumlara nasıl cevap vereceğinize karar vererek markanızın tarzını ileri seviyeye taşımak için kısa sürede yanıt verin.

- Markanıza sıkça gelen eleştirilerin ne olduğunu belirleyerek çıkması muhtemel olan krizleri engelleyebilirsiniz.

Sosyal medya yönetimi yardımıyla sahip olduğunuz müşterilere bir para kaynağı gibi değil de insan olduklarını bilerek yaklaşmanız oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca bu sayede müşterilerinizin size karşı bakış açıları iyi yönde değişirken hem de oluşturmuş olduğunuz güven ortamı ile daha fazla kişiye hizmet etme şansı sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Yöneticilerinin Bilmesinde Faydalı Olan Bazı Programlar

- Buffer

- Friends Me 

- Canva

- Edgar

- Do Share

Bu programlar sosyal medya yönetimi yapılırken işleri kolaylaştırarak daha kısa zamanda amaca ulaşılmasını sağlar.