Giderek Artan Sosyal Medya İhtiyacı
İnsanlar tüm gün boyunca çeşitli sorunlarla uğraşıp kendilerine dinlenebilecek zamanı pek az bulabiliyorlar. Bu bulmuş oldukları zamanın çoğunu sosyal medya sayesinde takip ettikleri içerik üreticilerinin sayfalarına göz atarak ya da uzun zamandır görüşemedikleri arkadaşları ile etkileşime geçerek değerlendirmeyi tercih ediyorlar.
Sosyal Medya Yönetimi
Günümüzde çığ gibi büyüyerek kullanıcı sayısını arttıran sosyal medya ile insanlar birbirinden daha iyi içerikler üretmek için adeta bir yarışa girmiş bulunmakta. Sosyal medya yönetimibu yarışta iyi bir dereceyle sonuç almak isteyen herkesi hedefine kısa sürede ulaştıran yöntemlerin başında gelmekte.
Peki İyi Bir Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalı?
1- İlk olarak sizi takip eden insanları bekletmeden düzenli olarak içerik paylaşmalısınız. Böylece hem var olan takipçilerinizi korur hem de yeni gelecek olan takipçilerde iyi bir izlenim edinebilirsiniz.
2- Takipçileriniz ile aranızda geçen her iyi iletişim onların gözünde sizi önemli bir konuma getirebileceği gibi kötü gelişen iletişim sizi olumsuz yönde etkiler. Yani takipçileriniz ile aranızdaki iletişime önem vermelisiniz.
3- Sürekli reklam yapmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü insanlar biraz olsun hayatın yoruculuğundan çıkıp dikkatlerini hoşlarına gidecek olaylara odaklamaya çalışırken hep karşılarına çıkan reklam sizi kötü etkileyebilir.
4- Paylaşmak istediğiniz içerik konusunun eskimemiş olduğuna dikkat etmelisiniz. Eskiyen konular hakkında paylaşacağınız içerikler takipçilerinizin hoşuna gitmeyebilir.
5- Sosyal medya yönetiminden önce ve sonra diye notlar çıkarıp ilerleme kaydedip kaydetmediğinizi kolaylıkla görme imkanı sağlayabilirsiniz.
6- Hitap ettiğiniz hedef kitlenin hangi zaman aralıklarında aktif olabileceğini tespit ederek içeriklerinizin daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz.
7- İçeriklerinizin rakip sayfalardan daha farklı ve ilgi çekici olmasına özen göstermelisiniz. Rakipleriniz ile neredeyse aynı olan içerikler takipçilerinizin gözünden kaçmadığı gibi sizi kötü etkiler.
8- Karşınıza çıkan sorunlarda olabildiğince hızlı hareket edip sorunu en mantıklı yerden çözmeye çalışmalısınız. Küçük bir sorunu önemsemeyip çözüm yolu aramazsanız onun büyüyerek büyük sorunlara yol açabilme ihtimalini unutmamalısınız.
9- İnsanları bunaltmamak için günde çok fazla içerik paylaşmamalısınız. İnsanlar sosyal medyada zaman geçirirken sadece sizin içeriklerinizi görüp sizden uzaklaşabilirler.
10- Her konuda tarafsız olmaya özen gösterin. (örneğin siyasi görüşve bunun gibi tartışma yaratacak konulardan uzak durun.)
11- Biyografi kısmına sizin sayfanızı yeni gören birinin içerikleriniz hakkında bilgi sahibi olabileceği şekilde doldurun. Böylece size uygun kitlenin artmasına yardımcı olmuş olursunuz.
12- Paylaştığınız video ya da resim gibi içerikleri göze hoş gelecek bir şablonda hazırlamanız hedef kitlenizin ilgisini üzerinize toplar.
13- Story özelliğinden hedef kitlenizi sıkmayacak şekilde yararlanmaktan da fayda sağlayabilirsiniz.
Sosyal medya yönetimi ne kadar insana basit gelse de doğru olmayan adımlar atmak sizin ilerlemenizi engelleyebileceği gibi düşmeye de neden olabilir. Bu gelişebilecek olayları engellemek için sosyal medya yönetimi konusunda güvenilir ve başarılı bir firmadan yardım alabilirsiniz. Çünkü bu konudan uzman firmalar ilk nereden başlanması gerektiği ya da nasıl yollar izleneceği gibi sorulara hâkim oldukları için size daha verimli hizmet verebilirler.
Sosyal Medyada Kullanacağınız Dil Nasıl Olmalı?
Kullanacağınız dilde gereksiz sözcükler olmamalı, az kelimle çok şey anlatmalısınız. Fakat bunu sert bir dille değil de gayet yardımsever bir biçimde kullanmalısınız. Ayrıca kullandığınız dilde yazım ve noktalama kurallarına dikkate etmek size fayda sağlar.
Sosyal Medya Yöneticiliğinden Mezun Olan Biri Ne İş Yapar?
Sosyal medya da yayınlanacak olan içerikleri uygun bir şekilde hazırlayarak hedef kitleye sunar. Ayrıca bu süreçle ilgili ileriye dönük hedefler belirler.