Sosyal medyada en çok etkileşim oluşturan içerik türleri nelerdir?

Sosyal medyada yapılan paylaşımların temel nedeni takipçi ile etkileşim oluşturmaktır. Etkileşim sağlamak için takipçi beklentilerini karşılamak ve doğru içerik türünde paylaşım yapılmasıdır.

Doğru içerik türlerinin doğru zamanda paylaşılması etkileşiminizi arttıracaktır. İçerik formları takipçi etkileşimini farklı şekillerde oluşturacağı için önem taşır. Sosyal medya platformlarındaki çalışma çeşitliliğiniz tek tip görüntüden kurtaracaktır. 

Videolar; 

Videolar, sosyal medya kullanıcıları ile en çok etkileşim oluşturan içerik türüdür. Video içeriklerin popüleritesinin artmasında yer alan temel neden video içeriklerin sosyal medya platformları üzerinde yayın şekilde varlık göstermesi ve kullanıcıların sıkça bu içeriklerde vakit geçirmeyi tercih etmesidir.

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden kendi oluşturduğunuz ve markanızla ilişkili video içerik paylaşımlarıyla takipçi etkileşimi oluşturabilirsiniz.

GIF’ler;

Popüler içerik türlerinden bir diğer GIF’lerdir. Facebook ve Twitter GIF paylaşımını onaylaması ardından kullanıcılar bu formatta içerik paylaşıma başlamıştır. Bazı markalar da bu formattan faydalanmaya başlamışlardır.

Eğlenmek adına GIF paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının oldukça hoşuna gitmektedir. Kendi oluşturduğunuz ya da çeşitli platformlardan almış olduğunuz GIF’ler marka ya da gündemle ilişkilendirerek kullanabilirsiniz.

Yarışma İçerikleri;

Sosyal medya üzerinde oluşturulan yarışmaların etkileşim oranı oldukça yüksektir. Bu tip yarışmalar takipçi etkileşimi oluşturarak yeni içerik oluşturulmasında oldukça faydalı olacaktır. Bu tip içeriklerin değerlendirilmesi ardından kendi sosyal medya çalışmalarında kullanabilirsiniz.

Yarışma içerikleri oluştururken, takipçilerinizle çalışarak içerik paylaşımı yapılmasına yönlendirerek çalışmaya özen göstermelisiniz.

Cümle Tamamlama;

Uzun zamandır cümle tamamlama sıkça kullanılmakta olan içerik formatlarındandır. Markalar etkileşim arttırmak amaçlı, takipçi fikirlerini öğrenmek için görsel ya da metinsel içerik oluşturup cümleleri yarım bırakmaktadırlar. Takipçilerinin bu eksik cümleleri tamamlanmasını istemektedirler. Kendi kişisel hesaplarınızda da bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Ürünleri Farklı Şekilde Tanıtmak;

Markaların sıklıkla yapmış olduğu paylaşımlardan biri de ürün görseli ve ürünle alakalı kısa bir bilgi paylaşımıdır. Ürünleri kullanım alanlarına göre karelere ayırmak ürün tanımını daha iyi ve anlaşılır oluşturacaktır. 

Bir ürünün birden fazla kullanım alanı olabilir. Birden fazla kullanım alanına sahip ürünler hakkında kısa videolar çekerek ürün görsellerini çekebilirsiniz. Biraz daha fark yaratmak istiyorsanız ürünlerin kullanım alanlarıyla ilişkili GIF’ler oluşturabilirsiniz.

Ürün Aranjmanları;

Ürünleri sıradan görsellerde paylaşmak çok da etkili olmamaktadır. Bunun yerine ürün aranjmanı oluşturarak paylaşabilirsiniz. Moda sektöründe varlık gösteren markalar bu formattan sıkça faydalanmaktadırlar. 

Belli ürünleri farklı ürünlerle kolaj haline getirerek kombin oluşturarak paylaşabilirsiniz.

Marka Deneyimi Paylaşımları;

İnternete alışverişinde tüketicinin en çok dikkatini çeken konu kullanıcı yorumlarıdır. Sosyal medya platformlarında kullanıcıların yapmış oldukları yorumları paylaşarak yeni sosyal içerikler oluşturabilirsiniz.