Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Kurumların müşterilerine kendilerini, ürün ve hizmetlerini tanıtmak amacıyla tasarlanan internet sitelerine kurumsal web sitesi denir. Kurumsal web sitesinin her yerden ulaşıma hazır olabilmesi hedef kitle açısında büyük önem taşır.

Özellikle bu son yıllarda büyük ya da küçük şirketler fark etmeksizin herkes kurumsal web sitesi açarak şirketlerini daha çok kişiye tanıtma amacındadır. Hedef kitleyi iyi yönde etkilemek için internet sitesinin tasarımı, içeriği ve daha birçok konuya özen gösterilmelidir.

Unutulmamalıdır ki kurumsal web sitesi emek ve bakım isteyen bir konudur. Zaman zaman güncellemeler yapmalı, müşterilerin sorduğu sorulara ya da eleştirilere uygun bir dille cevap verilmeli veya kendinizi geliştirmek için yeni fikir arayışına çıkılmalıdır. Tüm bunların yanında büyük bir sabırla pes etmeden hedefe doğru ilerlemek gerektiği unutulmamalıdır.

Ucuza olsun diye gerekli önem verilmeden hazırlanan kurumsal web siteleri her konuda olduğu gibi hem maddi hem manevi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle kurumsal web sitesinin ucuz ama sıkıntılı olmasındansa bir tık daha pahalı ama kaliteli olmasını tercih etmelisiniz.

Kurumsal Web Sitesinin Temel Özellikleri

Rakip sitelerden farklı olmalı.
Kopyala yapıştır yapılmamalı.
İçerikler yalın ve anlaşılır bir dille yazılarak kullanıcıların sıkılması önlenmeli.
İnsanlar işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeli.
.com uzantısı olmalı.
İçeriklerde kullanılan resim veya videolar sitenin hızını düşürmemeli.
Sürekli yenilenerek kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmeli.
Kurum tarafından yönetilebilir olmalı.
Tanıtılan ürün veya hizmetler açıkça belirtilmeli.

Kurumsal Web Sitesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İçerik Üretimi
Arama motorlarında üst sıralarda yer alıp daha fazla kişi tarafından görüntülenmek istiyorsanız bu maddeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Metinlerinizi rakip sitelerden kopyala yapıştır yaparak değil de kendi araştırmalarınız sonucunda edindiğiniz bilgiler doğrultusunda özgün metinlerinizi üretmelisiniz.

Site Tasarımı
Site tasarımı kişilerin ilk izlenimi konusunda oldukça önem taşır. Bu nedenle şirket kimliğinizi hedef kitleye en iyi şekilde yansıtacak tasarımı bulmalısınız. Şirketin amacından alakasız logo veya tasarımların hedef kitlenin şirketiniz hakkındaki görüşlerini olumsuz yönde etkileyeceğini unutmamalısınız.

Site Hızı
İnsanlar bu tarz konularda bir an önce işlerini bitirip rahatlamak isterler. Yavaş ve hizmetinde sıkıntı olan siteler ise böyle düşünen insanları doğal olarak olumsuz yönde etkiler. Peki site hızını arttırmak için neler yapılmalıdır?
- Gereksiz hiçbir işe yaramayan kodları temizleyin.
- Hosting servisinizi yükseltin.
- Eklenti düzenlemesi yapın.
- Görsellerinizi optimize edin.
- İçerik dağıtım ağları kullanın.
- Sitenizdeki Scriptlerinizi güncellemeye özen gösterin.
- Tarayıcı önbelleğine özen gösterin. 
- Görsellerinizi sıkıştırın.

Domain Süresi
Google’ın oldukça önemsediği konu domain süresidir. Çünkü domain süresi bir siteni güvenli kılan etkenlerden yalnızca biridir. Örneğin birkaç yıllık süresi olan domaini gören Google o sitenin ileriye yönelik bir plan yapmadığını düşünür ve domain süresi daha fazla olan siteleri ondan geri tutar.

SEO Optimizasyonu
Arama motorunda üst sıralarda yer alıp daha fazla kişinin size ulaşmasını sağlayan çalışmalara SEO çalışmaları denir. Hatta ve hatta sitenizi iyi yerlere getirecek maddelerin başına direk SEO çalışmalarını koyabilirsiniz. 

Kullanıcılara Ulaşma Yolu
Sosyal medyada sizi takip eden kullanıcılarınız için link veya görseller ile kurumsal web sitenizden haberdar edebilirsiniz. Ayrıca kullanıcıların size kolay yoldan ulaşabilmesi için e posta adresinizi herkesin görebileceği bir yere koyarak iletişime olanak sağlayabilirsiniz.
 
Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web sitesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.