Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Son zamanlarda oldukça popüler olan kurumsal web siteleri şirketlerin ürün veya hizmetlerini müşterilerine tanıtmak için kurduğu oldukça işe yarar bir uygulamadır. Fiziksel mağazadan çok daha fazla kişiye ulaşma imkânı sağlayan kurumsal web siteleri doğru yöntemler uygulanarak kullanılırsa büyük faydalar sağlar.

Tam anlamıyla kurumsal bir site yapmak için sitenin olmazsa olmaz bazı özellikleri vardır. Bu özellikler olmadığı taktirde siteniz ne kadar kurumsal bir web sitesi gibi görünse bile gerekli işlevleri yerine getiremediği için öyle görünmekten öteye gidemez. 

Kurumsal web sitesi hazırlanırken hedef kitleyi göz önünde bulundurmak oldukça önemlidir. Hedef kitleye gerektiği önemi vermeyen ve onları görmezden gelen kurumlar ileride çeşitli çözümü zor sorunlarla karşılaşabilirler. Yani bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için işin başında gerekli önlemleri almakta fayda vardır.

Kurumsal web sitesi tasarımı tıpkı bir şirketin kıyafeti gibidir. Nasıl kıyafetler insanları ilk izlenim açısından etkiliyorsa internet sitesinin tasarımı da hedef kitleyi etkiler. Kurumun insanlara sunduğu ürün veya hizmete uyumlu bir tasarım yapmak şirketinizi iyi temsil etmeniz ile doğru orantılıdır.


Kurumsal Web Sitelerde Bulunması Gereken Bazı Özellikler

Özgün İçerik
Belki fark etmişsinizdir ama neredeyse her yazımızda konu ayırt etmeden özgün içerik maddesinden bahsediyoruz. Bu yüzden özgün içerik maddesini atlamadan gerekli önemi vererek uygulamalısınız. Bir süre geçip kendinizi bu konuda ilerlettikten sonra olanlara siz bile inanamayacaksınız.

Arayüz Tasarımı
Arayüz tasarımı sıklıkla değişkenlik gösteren bir konudur. Bu değişkenliğin asıl sebebi ise insanların fikirlerinin çabuk değişmesidir. Yani bugün moda olan bir tasarımın bir süre sonra oldukça demode kalma durumu sıkça yaşanan ve hedef kitlenin fikirlerini derinden etkileyen bir konudur. 

Sosyal Medya Kullanımı
Sosyal medya üzerindeki var olan etkileşiminiz ile kurumsal web sitesindeki etkileşimleriniz doğru orantılıdır. Sosyal medya takipçileriniz ile kurumsal web sitesi linklerinizi veya içeriklerini paylaşarak internet sitesindeki etkileşiminizi önceki zamanlara göre arttırabilirsiniz.

Mobil Uyumu
Her cihaza uyumlu olarak geliştirdiğiniz kurumsal web sitesinin bu özelliği bulunmayan sitelere göre daha çok tercih edileceğini bilmelisiniz. Fakat tüm bunların yanında geliştirilecek olan sitenin farklı cihaz çözünürlüklerine dikkat etmeyi unutmamalısınız.

Normal Bir Kurumsal Web Sitesinde Bulunması Gereken Sayfa Önerileri

Misyon, vizyon, biz kimiz, iletişim sayfası, harita, adres, iletişim formu hakkımızda sayfası, insanların aradıklarını kolayca bulabilmesi için arama sayfası, telefon, blog bölümü, kampanyalar, ürün veya hizmetlerin tanıtım sayfası vb.

Yukarıda kurumsal web sitesi için örneğini verdiğimiz sayfa isimleri kurumdan kuruma değişiklik gösterebilen fakat sitede bulunursa daha iyi olabileceğini düşündüğümüz önerilerdir.

Kurumsal Web Sitesi Avantajları

Bu sektörde rakiplerin önüne geçme şansı yakalayabilirsiniz.
İyi bir kurumsal web site sayesinde ziyaretçilerinize iyi bir imaj çizebilirsiniz.
Anahtar kelimelerin sıkça kullanımı nedeniyle arama motorlarında üst sıralara yükselebilirsiniz.
Yeni müşteriler kazanabilirsiniz.
Kurumsal web sitesi kullanmadığınız zamana göre daha fazla kar elde edersiniz.
Çok daha farklı hedef kitlelerine ulaşma şansı yakalarsınız.
Ürün veya hizmetlerinizi en iyi şekilde yansıtma şansı elde edersiniz.

Web Tasarım Yapım Aşamaları

Hosting Hizmeti Edinin
Hosting web sitesinin internet üzerinde yayınlanmasına olanak sağlayan bir hizmettir. Kurumsal web sitesi kurmanız için ise güçlü bir hosting hizmeti edinmek size büyük fayda sağlar.

Kurumsal Web Siteniz ile İlgili Net Bir Plan Oluşturun
Plan oluşturmadığınız taktirde kurumsal web siteniz kullanıcılara açıldığı zaman büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. Bu nedenle siteniz hazır olmadan hedef kitle için en uygun planı hazırlayarak o plan doğrultusunda çalışmaya başlamalısınız.

İçerik Oluşturun
Kurumsal web siteniz hazır olduktan sonra hedef kitlenizi hep monoton içerikler ile karşılaştırmamak için farklı ve ilgi çekici konunuz ile ilgili yazılar yazarak etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web sitesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.