E-ticaret yapım aşamaları nelerdir?

E-ticaret sitesi nasıl yapılır aşamaları nelerdir hakkında pek çok yazı yazdık. Yeni başlayanlar için e-ticaret nasıl kurulur hangi aşamalardan oluşur sorularını yanıtlayarak e-ticaret sitesi kurma rehberini sizinle paylaşmak istedik.

Hangi ürünleri satacağınıza ve hangi sektör içinde varlık göstereceğinize karar vermelisiniz.

Bir işletmeniz zaten varsa bir sektörünüz ve satacağınız ürünler olacağından bu kısmı pas geçebilirsiniz. Sıfırdan bir e-ticaret sitesi kurmak istediğinizde ürün ve sektöre karar vermek önem taşımaktadır.

Kendi ürünlerinizi satabileceğiniz gibi başka toptancılardan ürün tedarik etme şeklinde de satış yapmanız mümkündür.

Web sitenizin bir adan adı ve sunucusu olmalıdır.

Bu terimler hakkında bir fikriniz bulunmuyorsa biraz araştırma yapabilirsiniz. Alan adı yani domain web sitenizin internetteki adıdır. Sunucu; verilerinizi barındıran ve web sitenizi yaparken kullandığımız servisin adıdır.

Sunucu internetteki tüm verilerinizi barındırdığınız alan şeklinde tanımlanabilir. Öncelikle bir alan adı ve sunucu almanız ya da kiralamanız gerek. Bunun için çeşitli hosting hizmeti veren firmalar mevcuttur biriyle iletişime geçebilir ve sunucunuzu seçebilirsiniz.

Biz Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak bu işlemleri sizin yerinize yapmaktayız.

Şirketinizin olması gerek.

İnternetten web siteniz ile alışveriş yaptığınızda her satışı faturalandırmanız gerekmektedir. Vergi mükellefi olmalısınız. Kredi kartı, havale ve EFT gibi satış işlemleri için fatura kesme zorunluluğunuz bulunmasından dolayı şirket sahibi olmanız gereklidir.

Sanal POS alabilme, işlerinizi yasallaştırabilmek içinde vergi mükellefi olma zorunluluğu bulunmaktadır. 

Küçük başlangıçlar için başlangıçta şahıs firması kurabilir sonradan Limited Şirket’e dönüştürebilirsiniz. Elinizde yeterli sermaye bulunması durumunda ortaklık yapmak Limited Şirket avantajından faydalanabilirsiniz.

Güvenilir altyapınız olmalıdır.

Web site içinde güvenli son derce önemlidir. E-ticaret siteler için biraz daha önem taşımaktadır. E-ticaret sitenizin güvenli olması, altyapınızın sağlamlığı uzun vadede işinizin ayakta kalabilmesi açısından önemlidir.

E-ticaret altyapı hizmetleri; e-ticarete yeni atılacak kişiler için son derece ideal çözümler oluşturmaktadır. Bu tip hizmetler için altyapısal bölümleri, altyapı sağlayıcısı ile ilgilenirsen siz daha çok yönetim ve e-ticaret kısmıyla ilgilenirsiniz.

Belli sermayeniz olmalıdır.

E-ticarette başarı sağlayabilmek için çeşitli kriterleri etkileyebilecek bir etmendir. E-ticarete girmek için çok fazla bir sermayeye ihtiyacınız yoktur ancak çeşitli giderler olacaktır. 

Sunucu ve alan adı giderleri, şirket kurulumu, ofis kirası, vergi giderleri, çalışan maşaları ev sigortaları, yazılım masrafları gibi çeşitli giderleriniz olacaktır. Bunların bir kısmını ne yazık ki her ay düzenli şekilde ödemeniz gerekecektir.

Bunlar düşünüldüğünde belli bir sermayeye sahip olmak çeşitli sıkıntılarınızı çözecektir. Tüm bunların yanı sıra lojistik harcamaları ve eklemeniz gerekecektir.

Elbette ki web site açmak tek başına yeterli olmamaktadır. Çeşitli reklam ve pazarlama çalışmaları için düzenli bütçe ayırmalısınız.

Zaman ve emek vermek.

E-ticaret geleneksel ticaretten tek farkı dijital ortamda satış yapıyor olmanızdır. Fiziksel mağazalardan farkı olmayan e-ticaret içinde ayrıca zaman ve emek harcamalısınız.

Bahsetmiş olduğumuz adımları dikkate alarak ve bu masrafları karşılayacak bir bütçeye sahipseniz e-ticaret sizin için çok daha kolay ve hızlı şekilde ilerleyecektir. 

Ürünlerinizi e-ticaret sitenize ekleyebilir ve satışa başlayabilirsiniz.