Mobil SEO’nun E-ticaret Sitelerine Katkıları Nelerdir?

Mobil cihaz kullanımının artmasıyla tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında ciddi değişmeler yaşanmıştır. Mobil cihaz kullanımı diğer taraftan SEO’nun önemini arttırmaktadır.

Google tarafından yapılan araştırma sonuçlarına bakıldığında SEO oldukça önem kazanmıştır. Araştırma sonuçlarına bakıldığında SEO çalışmaları yalnızca e-ticaret siteleri için değil fiziksel mağaza sahipleri içinde oldukça önemli bir husustur. 

Mobil Aramalar Alışveriş Kararlarını Etkiliyor

Google tarafından yapılan araştırmada öne çıkan detaylardan biri, kullanıcıların mobil cihazlardan yapmış olduğu araştırma sonuçları kişilerin satın alma alışkanlıkları ile direk ilişkilidir. Mobil cihaz kullanmakta olan tüketicilerin %75’lik kısmı Google bünyesinde yapmış oldukları arama sırasında hangi markadan alışveriş yapacaklarına ilişkin fikirleri etkilenmektedir.

Tüm bunların yanı sıra tüketicilerin %75’i alışveriş yapmak istediği markaya karar vermiş olsa da Google tarafından karşılaştığı marka üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Tüketicilerin %50’lik kısmı mobil cihazlarından yapmış oldukları aramalar üzerinden yeni marka ve ürün keşfetmektedir.

Mobil SEO önemi oldukça artmaktadır. Web site ve ürünlerinizi arama motorlarında üst sıralarda yer alacak biçimde optimize etmeniz rakiplerinizin henüz düşünmediği çeşitli anahtar kelimeler üzerinde mobil cihazlardan da üst sıralarda çıkabilirsiniz.

Fiziksel mağazalar lokasyon gücünden fayda sağlayabilir. Lokasyon çalışmaları mağazanıza yeni müşteri çekmenize fayda sağlayabilir.

Akıllı Telefonlardan Yapılan Aramalar Mağaza İçi Satın Almaları da Etkilemektedir.

Fiziksel mağazaların da mobil cihaz aramalarından etkilendiğini biliyoruz. Bu mağazalar e-ticaret sitesine sahip olması önemli olmaksızın tüketiciler, mağaza içinde veya mağazaya gitmeye gerek duymadan mobil cihazlar üzerinden diledikleri ürünlerle ilişkili arama yapabilmektedirler.

Araştırma sonuçları düşünüldüğünde tüketicilerin %65’lik kısmı alışveriş mağazalarına gitmeden önce mobil cihazları üzerinden bir araştırma yaparak ürünler hakkında bilgi edinmektedirler. Mobil cihazlar üzerinde görünür olmak oldukça önemlidir. Mağaza içinde yer alan tüketicilerin büyük çoğunluğu fiyat taraması için mobil cihazlarından faydalanmaktadırlar.

Bu kısım için fiziksel mağaza sahipleri bazı taktiklerden faydalanabilir. E-ticaret yapmıyor olsanız da web siteye sahip olmanız ve ürünlerinizi web siteniz bünyesinde sergilemeniz size fayda sağlayacaktır. 

Web siteniz bünyesinde ürünlerinizi almak isteyen tüketicileriniz için bir adres belirtmeniz ve ürünü satın almadan inceleme imkanları bulunduğunu belirtmeniz size avantaj sağlayacaktır. 

Fiziksel mağazaya sahip e-ticaret sitesi sahipleri de ürünlerinin mağaza içinde de yer aldığını belirtmeleri tüketiciye kolaylık sağlayacaktır.

“En İyi” Arama Sorguları Mobil Aramalarda Artmaktadır.

Mobil cihaz kullanıcıları cihazları üzerinden arama yaparken sıklıkla başvurduğu anahtar kelimeler arasında yer alan “en iyi” geçtiğimiz yıllara oranla %50 oranında artış göstermektedir.

Ucuzluk veya indirim belirten anahtar kelime kullanımları ile kıyaslandığında kalite belirten “en iyi” aramaları yapılmaktadır. 

Sonuç olarak;

Tüketicilerin mobil cihaz kullanımının hızla artıyor oluşu web sitelerin mobil uyumlu SEO yatırımlarını zorunluluk haline getirmiştir.

Mobil uyumlu web site yapımı ya da mobil uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.