E-ticaret kolaylığı;

E-ticaret genel olarak ekonomik bir algı yarattığı izlenimi vermektedir ancak sosyal ve kültürel olarak bir yanılgısı mevcuttur. E-ticaret kişiler, birey ve toplumlar üzerinde farklı etkiler bırakmıştır. Müşteri beklentilerinden oluşan yeni pazara uyum sağlayan şirketler bu alanda rekabeti arttırarak başarıyı elde etmişlerdir. 

Kişilere; alışveriş, bilgi, kamu ile etkileşim, hizmetlere erişim gibi çoklu alanda tanımış olduğu fırsatlarla hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Bu erişim kolaylıkları sayesinde artık boş vakit artacaktır. Bu kolaylıkları sebebiyle e-ticaretin ekonomik ve sosyal alanda ki olumlu etkileri düşünülmektedir.

  E-ticarette 7/24 bir iletişim kolaylığı olması sebebiyle kısıtlı zaman sıkıntısı ortadan kalkarak hız kesmeden işlemleri bitirme kolaylığı.

E-ticaret güvenilirliği istatistiklerle kanıtlanmıştır.

E-ticaret ile tüketici altyapılı hizmetler belirlenmektedir. İlgi alanları, alışkanlıklar, tercihler ve demografik özelliklerle “kişilere özel” hizmet kolaylığı sağlanmaktadır.

E-ticaretin evrensel bir durum olduğu unutulmamalıdır. Belli bir lokasyona bağlı olmadan Türkiye’nin her yerinde hizmet imkânı sağlanabilmektedir.  Hatta yurt dışına dahi hizmet götürmeniz kolaylaşacaktır. 

E-ticaret yalnızca ticarette değil sosyal hayatta da çoklu etki bırakmaktadır. Kolay ve hızlı olması sebebiyle hayatımızda pek çok kolaylık yağlayan e –ticaret; sağlık, eğitim kamu hizmetleri gibi pek çok alan üzerinde işlerimizi kolaylaştırıcı etki bırakmaktadır. 

E-ticaret yalnız iş dünyasında değil tüm toplumu ilgilendiren konular üzerinde bir olgu yaratmaktadır. 

Elektronik ticaret bilgi toplumuna geçişi de bir o kadar kolaylaştırmaktadır. 

E-ticaretin ekonomik açıdan  pek çok avantajı mevcuttur;

Pazar tüm dünyaya açılması sebebiyle rekabet artarak satışlarda oluşan alım satım giderleri ortadan kalkmıştır. 

Rekabet sayesinde piyasa fiyatları düşmektedir. Bu durum düşük maliyet yüksek kalite ürün satışı olması yanı sıra devamlı alım - satım kolaylığı sağlamaktadır.

Tüketici taleplerine göre maliyet yükselir veya düşmektedir.

Satış ve stok kayıtlarına kolay erişilmesi ile birlikte üretim verimi artarak süresi azalacaktır. 

Tüketici ile birebir etkileşim sağlanabilmektedir.

Gereksiz harcamalar ortadan kalkmaktadır. Satış pazarlama gibi ekstralara ücret ödenmemektedir.

Doğal enflasyonda azaltıcı etki yaratmaktadır. 

Bilgi ve iletişim kolaylığı sayesinde etkin reklam ve pazarlama hizmeti ile güvenli ve hızlı bilgi aktarımı mevcuttur.

İşler büyük ölçüde kolaylaşmaktadır. Pazar taleplerinde hız ve uyum söz konusudur.

E-ticaret; Ulusal ve uluslar arası ticaret ile hızlı güvenli ve daha geniş bir Pazar alanına hizmet verebilme imkânı vermektedir. 

E-ticaret bilgi, hizmet ve pek çok alanda kolaylık sağlamaktadır. Bu kolaylığı işletmelerinizin menfaati için kullanmak siz işletme sahiplerine hem prestij hem de güven kazandıracaktır. 

Belli bir lokasyona bağlı olmadan vereceğiniz hizmetler ile Türkiye içi ve yurt dışı kalitenizi arttıracaktır.