Karantinayı fırsata çevirmek isteyenlere öneriler;

Bu karantina sürecinde büyük küçük pek çok işletme sahibi kepenkleri kapatmış şekilde kendi bireysel izolasyonunu sağlamaktadır. 

Sağlık her şeyden önemlidir. Sağlığımızı korumak isterken işletmemizin de ayakta durarak satış yapmaya ihtiyacı vardır. 

Zorlu dönemde iflas etmiş ya da edebilecek olan pek çok işletme sahibi adeta diken üzerinde sürecin geçmesini beklemektedir. Bu bekleyişin işletmemiz için bir dönem noktası olabileceği gibi bu süreci en az hasarla atlatarak işletmemize yepyeni bir dönem açmamız mümkündür.

Korona virüs döneminde google platformunda yapılan alışverişlerde %10’luk bir artış gözlemlenmiştir. Fiziksel mağazaların kapanmış olması bu dönemde E-ticaretin artmasını sağlayarak işletme sahiplerini online platformları kullanmaya itmiştir. 

Büyük markalar ve işletmeler online platformlara ve mobil uygulamalara sahip olmasından kaynaklı kar artışına hız kesmeden devam ederek şirketlerin zarara uğramasını minimuma indirgemiştir. Büyük-küçük (KOBİ) işletme sahiplerinin bu kolaylıktan habersiz olmalarından kaynaklı bu zorlu süreçte görünür şekilde zarar uğramıştır. 

Kendi bireysel karantinamızı sağlamamız gereken bu zorlu Korona virüs döneminde online dünyaya adım atmak isteyen veya atacak olan işletme sahiplerine Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak birkaç öneride bulunmaktayız. 

1-İşletmeniz için doğru platformu seçin.

2-Doğru bütçe planlaması yapın.

3-Müşterilerinizin çokça bulunduğu alanları belirleyen bir pazar araştırması yapın.

Internet’te güçlü olmak gerek;

Dijital dünyada tutunabilmek için güçlü olmak gereklidir. Rekabetin hız kesmeden devam ettiği mobil uygulamalar, E-ticaret siteleri gibi pek çok sitemde rekabet kaçınılmazdır. 

Doğru planlama ve SEO çalışmaları ile bu karantina sürecini işletme olarak en az zararla atlatabilirsiniz. 

Bu süreçte Web site ziyaretleri %6, Mobil uygulamalar %70 artış göstermektedir. Hala bir mobil uygulamanız veya web siteniz yoksa işletme olarak zor zamanlar geçirmeniz muhtemeldir. 

Müşterilerinize kaliteli bir deneyim sağlayın;

Ürün kargolama ve iade gibi işlemler talep etmesi durumunda her şeyi net ve açık şekilde belirterek müşterinin kafasında ki soru işaretlerini ortadan kaldırmalısınız.

Doğru bütçe planlaması;

Kişisel karantinamızda bulunduğumuz bu dönemde radyo ve açık hava reklamlarına para harcamak biraz mantıksız olacaktır. Reklam vereceğiniz mecraları doğru seçmelisiniz.

Hangi dijital platformda reklam vermenin size avantaj sağlayacağını belirleyerek etkin bütçe planlamasıyla rekabet yarışında kaliteli ve yerinde reklamlarınızla kazancınızı arttırın.

Online Dünyada ki Başarı

Karantina süreci pek çok işletmenin e-ticaret, mobil uygulama ve web sitesine yönelmesine olanak sağladı. İnternetin bu denli hareketlenmesi dijital dünya rekabetini de büyük ölçüde arttırmış bulunmaktadır.

Karantina öncesinde de var olan e-ticaret dünyasında ön sıralarda yer almak için farklı yöntemler izlemeniz gerekmektedir.

Kullanıcı deneyimi;

Geçirmekte olduğumuz bu süreçte internet kullanıcılarının %28’i ilk defa internetten alışveriş yaptığını söylemiştir. 

Değişen ve genişleyen pazar alanı işletme sahiplerinin reklam, satış gibi politikalarının gözde geçirmesi gerektiğini göstermiştir. 

Daima önemli 4P;

E-ticaretin yükselişiyle birlikte 4 unsur daha da önem kazanmaktadır. Ürün, fiyat, tutundurma ve dağılım. Ürünlerinizi değişen koşullara göre fiyatlandırarak tutunma faaliyetlerini arttırabilir ve rekabette hız, çeviklik gibi özelliklerle öne çıkmanız kolaylaşacaktır. 

Standardizasyon;

Müşterileriniz ürün ve hizmetlerinize nereden erişim sağlıyor? Satın alma işlemlerini ne şekilde gerçekleştiriyor? Müşterilerinizin kullandığı farklı cihazlara bağlı olarak değişebilen platformlarınız olmalı. Her platformda en kaliteli hizmeti sunmanız gerekmektedir.

Kullanıcıları anlamak;

Bu süreç herkes için çok zor geçmektedir. Kullanıcılarınız ve müşterilerinizin yaşadığı psikolojiyi paylaşarak onlara daha iyi hizmet vermeniz mümkündür. 

Sağlık endişesi, geleceğe olan umutsuzluk gibi çok karamsarlık içinde bulunduğumuz bir dönemdir.  Bu yaşanan olumsuzlukları anlayarak müşterileriniz ile buluşmak sizlere avantaj sağlayacaktır. 

Neden belli bir miktarın altında ürün satışına izin vermediğinizi açıklayarak müşterilerinizin içlerini rahatlatabilirsiniz. Bu dönemde hem çalışanlarınız, hem  siz ve müşterilerinize sağlık konusunda gerçekleştirmiş olduğunuz önemleri paylaşarak içlerini rahatlatabilir ve en az hasarla bu süreci atlatmayı diliyoruz.