Türkiye’nin eski e-ticaret sitelerinden olan Hepsiburada’da mağaza açmak için neler yapmanız gerekiyor, hangi ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz burada öğrenebilirsiniz. Hepsiburada’da mağaza açarak tüketici olan hedef kitleye erişim sağlamak için alternatif bir satış ağı oluşturabilirsiniz.

Hepsiburada nedir?

Hepsiburada 2001 yılında online alışveriş amaçlı kurulmuş önemli bir online pazaryeridir. Kuruluşunun ilk yıllarında kendi deposunda bulunan ürünleri tüketiciye satarak B2C türü bir e-ticaret sitesiyken son dönemler içinde farklı marka ve kuruluşların kendi mağazalarını açarak ürünlerini tüketicileri ile buluşturmalarına yardımcı olan bir online pazaryeri halini almıştır.

Hepsiburada şu anda 30 farklı kategoride 12 milyonu aşkın ürün seçeneği ile internetten alışveriş yapan tüketici ile buluşmaktadır.

Hepsiburada nasıl çalışır?

Hepsiburada B2C türü bir iş modeli ile çalışmaktaydı. Tüketicilerin bu web site üzerinde beğendikleri ürünleri sepetlerine eklemesi şeklinde satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Hepsiburada’nın online pazaryeri halini alması ardından şirketler Hepsiburada bünyesinde kendi mağazalarını açmaktadırlar.

Hepsiburada farklı şirketlere açılmasıyla kendi stok ürünlerini de beraberinde satışa sunmaktadır. Tüketiciler ürün kategoriler içinde diledikleri firmanın ürünlerini satın almaktadırlar.

Neden Hepsiburada’da Mağaza Açmalıyım?

Hepsiburada Türkiye içindeki en adı duyulmuş online pazaryerlerinden biridir. Bu durum onu oldukça güvenilir ve bilindik bir hal almasını sağlamaktadır. Hepsiburada’nın kendine has bir tüketici kitlesi bulunması nedeniyle tüketicilerin güven duygusu oluşması nedeniyle satışlarınız artacaktır.

Hepsiburada’da Mağaza Açmanın Avantajları Nelerdir?

Geniş çaplı bir hedef kitle ile etkileşim oluşturursunuz.

Hepsiburada’nın kendine özgü hedef kitlesi bulunması nedeniyle burada mağaza açmanız durumunda o hedef kitle ile etkileşim oluşturursunuz. Sıfırdan hedef kitle oluşturmak oldukça güç ve zorlu bir süreç olması nedeniyle bu yöntemle marka bilinirliğinizi oldukça hızlı biçimde arttırabilirsiniz.

Hepsiburada’nın marka gücünden fayda sağlarsınız.

Hepsiburada gibi güçlü bir online pazaryerinde mağaza açtığınız zaman şirketinizin arkasına güçlü bir markayı koymuş olacaksınız. Bu sayede Hepsiburada’nın şirketlere sağlamış olduğu avantajlardan faydalanabilir sektörde çok daha güçlü satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Hepsiburada’ya tüketiciler güvenir

Tüketiciler sektörde adını duymadıkları tanımadıkları şirketler ile çalışmaktan çekinirler bu nedenle bildikleri güvendikleri firmalar ile çalışmayı tercih ederler. Hepsiburada tüketiciler tarafından güven oluşturmanızı sağlayacaktır.

Hepsiburada Dezavantajları Nelerdir?

Rekabette öne çıkamamak.

Hepsiburada bünyesinde mağaza açan firma sayısı oldukça fazla olması nedeniyle bu şirketler arasında öne çıkmak biraz zor olabilir. Reklam ve fiyat konusunda rekabette bulunabilirsiniz. 

Komisyon ücretleri.

Online pazaryerlerinin hepsinde olduğu gibi komisyon ücretleri yer almaktadır. Ürün satış fiyatlarını belirlerken komisyonları da beraberinde düşünmeniz gerekecektir. 

Marka yaratmanız oldukça zordur.

Hepsiburada’nın gücünü arkanıza almış olsanız dahi tüketiciler tarafından marka algısı oluşturmanız oldukça güçtür. Tüketiciler ürünün kim tarafından satıldığıyla daha çok ilgilenmektedir.

Hepsiburada’da Nasıl Mağaza Açılır?

Hepsiburada’da mağaza açmak için şirket sahibi olma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Gerçek bir şirkete sahip olmadan Hepsiburada’da ürün satmanız mümkün değildir. 

Hepsiburada’da Mağaza Açma Süreci Ne Kadar Sürer?

Hepsiburada tarafından istenen tüm evrakların doldurulması ve tamamlanması ardından ürünlerin kategorilerini mağazanızın onaylanması ya da reddine göre size geri dönüş yapılmaktadır. Hepsiburada tarafından mağaza açılışı onaylanması ardından satışa başlayabilirsiniz.

Hepsiburada’da Mağaza Açmak Ücretli Mi?

Hepsiburada’da mağaza açmak için bir ücret talep edilmez. Yani ücretsizdir. Mağaza açılması, aylık ücretler ve sonrasında herhangi bir ücret ödemenize gerek duyulmadan satış yapabilirsiniz. 

Hepsiburada Kargolama Seçenekleri Nelerdir?

Hepsiburada’da satış yapan firmaların kargoları kendileri alıcılara göndermeleri gereklidir. Bu gönderimler sırasında Hepsiburada ile anlaşmış kargo firmaları ile etkileşime geçerek daha uygun fiyat teklifi alabilirler.

Ürünlerin belirtilen süre içinde alıcıya ulaştırılması oldukça önemlidir. Ürünlerin kullanıcıya geç ya da yanlış gönderimi ile Hepsiburada firmaya cezai işlem uygulayabilmektedir.

Hepsiburada Komisyon Oranları Nedir?

Hepsiburada komisyon oranları ürün kategorilerine göre değişkenlik göstermektedir. Tekbir komisyon oranı olmadığı için ürünlerinize komisyon bedeline uygun fiyatları verebilirsiniz.

Hepsiburada’da Mağaza ve Vergi Süreci Nasıldır?

Hepsiburada bünyesinde satış yapmaya başladığınızda yapmış odluğunuz satışlarla orantılı olarak vergi ödemek durumundasınız. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre internetten yapılan satışlar doğrultusunda vergi ödemek zorundasınız. Hepsiburada’da satış yapmak için şirket olma zorunluluğu bulunması nedeniyle kesilen faturalar oranında vergi ödemeniz gerekmektedir.