Gittigidiyor online pazaryeri açma rehberi yazımızda merak ettiğini tüm soruları bu yazılımız içinde bulabilirsiniz. Gittigidiyor’da mağaza açarak satış yapmayı günümüzde pek çok kişi istemektedir. Gittigidiyor’da mağaza açarak e-ticaret yapmak hedeflenen kitleye direk ulaşım sağlayarak daha çok kişiye erişim sağlamanızı sağlayacaktır.
Gittigidiyor’da mağaza açarak satış yapmak isteyen işletme sahiplerinin öncelikle bilmesi gereken birtakım bilgiler yer almaktadır. Tüm bu konulara açıklık getirerek Gittigidiyor’da mağazanızı açarak satışlarınıza başlayabilirsiniz.
Gittigidiyor Nedir?
Online pazaryeri denildiğinde Gittigidiyor ilk akla gelenlerden biridir. Gittigidiyor 2001 yılında kurulmuş olan ve 2011 yılında eBay tarafından satın alınmış dünyanın en büyük pazaryerlerinden biridir.
16 milyondan fazla kullanıcıya sahip Gittigidiyor 60 milyon ziyaretçisi ile Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerinden biri olmaktadır.
Gittigidiyor Nasıl Çalışmaktadır?
Gittigidiyor kullanıcıları ve firmalar Gittigidiyor üzerinden kendi mağazalarını açarak ya da mağaza açmaya gerek kalmadan satış yapma imkanına sahip olurlar. Gittigidiyor üzerinden satış yapma işlemleri aşağıdaki gibi gerçekleşmektedir;
Kullanıcının ürünü satın alması ardından ödenmiş olan ücret Gittigidiyor’un havuz hesabında risksiz şekilde toplanmaktadır. Satıcının ürünü teslim alması sonrasına kullanıcı üründen memnunsa 3 gün içinde havuz hesapta toplanmış ücret satıcı kişi ya da firmanın banka hesabına aktarılmaktadır. Tüm bu yöntemler sayesinde kullanıcı güvenli olarak gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaktadırlar.
Satın alma sonrasında kullanıcı ürün, firma ya da kullanıcı hakkında çeşitli yorum ve puanlamalar gerçekleştirerek değerlendirme yapabilmektedirler. Bu tip puan ve yorumlar mağazaların daha başarılı olmasını sağlayan birer nitelik olmaktadır.
Neden Gittigidiyor Mağazası Açmalıyım?
Gittigidiyor mağazası açarak ya da açmaya gerek kalmadan satış yapmaya başlayabilirsiniz. Kendi mağazanızı açmanız firma olarak daha avantajlı, doğru ve kaliteli bir yaklaşım oluşturmanızı sağlayacaktır.
Kendi mağazanızı açarak daha fazla ürün listeleyebilir, Gittigidiyor’un avantajlarından daha kolay fayda sağlayabilirsiniz.
Gittigidiyor’un Mağaza Açma Avantajları Nelerdir?
Gittigidiyor’da mağaza açmanın yanı sıra internetten satış yapmanın çeşitli avantajları yer almaktadır. Bunlar;
Gittigidiyor’da kullanıcılar tarafından tanınan bir mağaza yaratmış olursunuz; Kendi mağazanızı açmanız durumunda, firma logonuzu kullanabilir, firma ve ürünlerinizle ilgili tanıtım yazıları oluşturarak markanızı kullanıcılara daha iyi tanıtma imkanı bulursunuz.
Listeleme gibi çeşitli satış formatlarından faydalanabilirsiniz; Kendi mağazanızı açtığınızda seçmiş olduğunuz pakete göre ürün listeleyerek çeşitli satış formatlarından faydalanabilirsiniz. Ürünlerinizi müşterilere daha verimli şekilde sunarsınız.
Geniş kitlelere erişim sağlarsınız; Online pazaryerlerinin kendilerine has hedef kitleleri yer almaktadır. Bu online pazaryerinde mağaza açmanız durumunda onların sahip olduğu hedef kitleler ile etkileşim oluşturabilirsiniz. Özellikle de fiziksel bir mağazaya sahip işletmelerin online pazaryerinde de mağaza açmaları durumunda gelirlerini daha fazla arttırabilirler.
Rekabeti yakından gözlemlersiniz; Gittigidiyor üzerinden diğer mağazaları araştırarak fiyat ve ürün rekabetini yakından gözlemleyebilirsiniz. Diğer firmaların müşteri, ürün ve firma yakında yorumlarını inceleyerek sektörel bilginizi arttırabilirsiniz.
Gittigidiyor Mağaza Açma Dezavantajları Nelerdir?
Tabikide online pazaryerlerinden mağaza açmanın çeşitli deavantajları yer almaktadır. Bunlar;
Aylık mağaza ücretleri; Online pazaryerlerinde mağaza açtığınızda seçmiş olduğunuz pakete göre bir aylık ücret ödemeniz gerekecektir. Bu aylık ücretler ödenmediğinde mağazanızı kapatmanız gerekecektir.
Komisyon kesintileri; Aylık ücretlerin yanı sıra satılan ürün başına belli oranlarda bir komisyon kesintisi olacaktır. Gittigidiyor ürünlere göre değişken şekilde komisyon kesmektedir. Komisyon oranlarını yazımızın devamında detaylarıyla öğrenebilirsiniz.
Reklam ücretleri; Mağazanızı bu online pazaryerlerinde üst sıralara çıkarmak için ek reklam çalışması yapmanız gerekecektir. Bunun için ek bir bütçe ayırmanız gereklidir.
Rekabette öne çıkamama; Online pazaryerlerinde çoğu firma kendi mağazasını açmış olduğu için rekabette önce çıkmak ve bilinirlik arttırmak oldukça güçtür. Ek çalışmaların yanında reklam çalışması yapmanız bu rekabette sizi öne çıkaracaktır. Ancak kalıcılığı hayli güçtür.
Belli kurallara uymanız gereklidir; Online pazaryerlerinin kendilerine has kuralları bulunmaktadır. Bu kurallara uymanız gereklidir. Uyulmaması durumunda üyeliğinize son verilebilir. Bu kurallara sizin çalışma şeklinizi ve fiyatlandırmanızı ve reklam çalışmalarınız ile uyum sağlamayabilir.
Gittigidiyor’da Nasıl Mağaza Açılır?
Gittigidiyor’da mağaza açmak için e-ticaret sitenizin bulunması gerekmemektedir. Bu nedenle Gittigidiyor’da mağaza açmak ve vergi mükellefi olma arasında bir etkileşim bulunmamaktadır.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Gittigidiyor mağaza açmak istediğinizde birtakım belgelere ihtiyaç duymaktadır. Bu belgelerin girişini gerçekleştirerek Gittigidiyor üzerinde online mağazanızı açabilirsiniz.
Mağaza ismi;
Mağaza ismini belirlerken Türkçe karakter ve boşluk kullanmaya özen göstermelisiniz. “!&%#” gibi özel karakterler bu kısımda kesinlikle kullanılmamalıdır. Mağaza ismini Gittigidiyor’da yer alan başka bir mağaza adıyla kesinlikle aynı olamaz. En fazla 35 karakter kullanabilirsiniz.
Tanıtım yazınız;
Tanıtım yazısı, mağazanızı ve satmış olduğunuz ürünlerle ilgili temel bilgileri sunmuş olduğunuz bir yazıdır. Bu alan içinde satılan ürünleriniz, markanızla ilişkili anahtar kelimeleri ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Tanıtım yazısı içeriği arama motorları tarafından indexlenmesi nedeniyle üst sıralarda yer almanız konusunda size yardımcı olacaktır.
Bu bilgilerin girilmesi ardından aboneli ya da mağaza modeli seçilmesi ardından aboneli ve mağaza modeli seçilmesi ardından logo ve ürün kategorilerinizi seçerek mağazanız hakkında detayların girilmesi ardından mağazanız hakkındaki tüm detayları düzenleyebilirsiniz.
Gittigidiyor Mağazası Ne Kadar Sürede Açılmaktadır?
Mağaza açmak için yapılan başvuru sonrası vermiş olduğunuz bilgilerin doğruluğu ve mağaza isminizin uzunluğunuz kontrol edilmesi ardından kullanıcılara e-posta doğrulaması gönderilerek kullanıcıları açılmış olan mağazayı kullanabilirler.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmadan Satış Yapılır Mı?
Mağaza açmadan ve abonelik planlaması yapmadan da Gittigidiyor’da satış yapabilirsiniz. Fakat ücretsiz mağaza modelinde aylık yalnızca 10 tane ürün listeleyebilirsiniz.
Ürün başına listeleme maliyeti 0,99TL’yken özel kategorilerde bu 0,20TL olmaktadır. Çoklu ürün listeleme ise 4TL olmaktadır. Gittigidiyor mağaza aboneliği olmadan ücretsiz olarak yalnızca 10 ürün listelemeye izin vermektedir.
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak Ücretli Mi?
Gittigidiyor’da dükkan açma maliyeti nedir, Gittigidiyor dükkan fiyatları gibi çeşitli soruları yanıtlamaya başlamadan önce Gittigidiyor’da ücretli ve ücretsiz olarak mağaza açabilirsiniz. Ücretsiz modelde listeleyebileceğiniz ürünler 10’la sınırlı olmakla beraber abonelikle sahip olacağınız çeşitli avantajdan faydalanamazsınız.
Gittigidiyor Mağaza Türleri ve Özellikleri Nelerdir?
Abonelik modeline göre kullanabileceğiniz 5 farklı mağaza şekli bulunmaktadır. Bu mağaza modellerinin ürün listeleme ve özellikleri;
Temel Mağaza
• Ürün listeleme kapasitesi: 100
• Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 5
• Listeleme ücreti: Ücretsiz
• Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz
• Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Pro Mağaza
• Ürün listeleme kapasitesi: 1000
• Ücretsiz ekstra özellik ekleme şansı: 10
• Listeleme ücreti: Ücretsiz
• Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz
• Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Mega Mağaza
• Ürün listeleme kapasitesi: 10.000 Adet
• Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 10.000 Adet
• Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 20 Adet
• Listeleme ücreti: Ücretsiz
• Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
• Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Mega Mağaza
• Ürün listeleme kapasitesi: 100.000
• Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 100.000
• Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 50
• Listeleme ücreti: Ücretsiz
• Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz
• Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel Mağaza
• Ürün listeleme kapasitesi: 100.000
• Ücretsiz ekstra özellik hakkı: bulunmamaktadır
• Listeleme ücreti: Ücretsiz
• Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz
• Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Gittigidiyor Mağaza Satış Türleri
1.Sabit Fiyat Formatı:
Tekli ya da çoklu ürünlerinizi “hemen satın al” gibi sabit fiyatla satmanızı sağlamaktadır. Ürünlerinizi sabit fiyatla satmayı planlıyorsanız satış yaparken bu kısmı seçmeniz gereklidir.
2.Mağaza Formatı:
Yalnızca mağaza sahipleri seçebilmektedir. Mağazalar bu kısmı seçerek 30 ya da 60 gün gibi bir süre içinde ürünlerini sabit fiyattan satışını gerçekleştirebilirler.
3.Çoklu Satış Formatı:
Bu formatta tüm özellikleri aynı özelliğe sahip ürünleri tek ilanda satabilirsiniz.
4.Özel Satış Formatı:
Bu formatta özel kullanıcılara özel ürünlerinizi satabilirsiniz.
Gittigidiyor Mağaza Ücretleri Nelerdir?
Temel mağaza aylık :69 TL
Pro Mağaza aylık: 189 TL
Mega Mağaza aylık: 499 TL
Mega Mağaza aylık: 1399 TL
Özel Mağaza aylık: 299 TL
Gittigidiyor Mağaza Vergi Süreci Nasıldır?
T.C. vergi sistemine göre e-ticaret yapan kişi ve işletmelerin satış sonrası vergi yükümlülüğü bulunmaktadır. Vergi yükümlülüğü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için muhasebeci ya da mali müşavirlerden görüş alabilirsiniz.
Gittigidiyor’da Mağaza Faturalandırması Nasıl Olur?
Gittigidiyor hizmetleri karşılığında gelir elde eden kişi ve işletmelere fatura kesmektedir. Listeleme ücreti, Abonelik ve satışlarda gerçekleşen komisyonun yanı sıra Gittigidiyor satıcılara fatura kesmektedir.
Gittigidiyor tarafından kesilen faturalarınızın düzenli olmasını istediğinizde “Fatura Bilgilerim” bölümünde yer alan “Kurumsal Üyelik” seçeneğini işaretleyin.
Dijital Pazarlama ve SEO
Gittigidiyor’da mağazanızı üst sıralara çıkartmak, arama motorlarında görünürlük arttırmak istiyorsanız dijital pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Reklam ve pazarlama çalışmaları yapmamak markanızın ve ürünlerinizin öne çıkmasına engel olacağından bu tip işlemler için özel bir çalışma yapmanız gerekecektir.
Gittigidiyor’un başlı başına bir SEO çalışması olduğunu düşünebiliriz Alan adının otoritesi, web site içeriği ve sayfa sayısı gibi çeşitli detaylandırmalar web sitenizin Google aramalarında üst sıralarda yer almasını kolaylaştıracaktır.
Mağaza ve ürünleriniz için yapılacak Profesyonel SEO çalışmaları Gittigidiyor’un da SEO gücünden fayda sağlamanıza yardımcı olacaktır.