Yeni açılan e-ticaret sitenizi nasıl duyurabilirsiniz?

Yeni bir e-ticaret sitesi açmayı planlıyor ya da yeni bir web site açtıysanız tanıtmanız gerekecektir. Birbirinden farklı ve geniş çaplı bir kitle ile etkileşim oluşturmak istiyorsanız belirli bir miktar bütçe ayırmanız ve planlama çalışması yapmanız gerekecektir. 

Yeni kurulmuş e-ticaret siteleri çok fazla satış yapma imkânı bulamaz. Bunun temel nedeni bilinirliğinin bulunmamasıdır. İnsanların sizin e-ticaret sitenizi tercih etmesi için markanızın geniş kitleler tarafından bilinirliğinin sağlanması gereklidir. Bunu yapmak içinde çeşitli tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmanız gerekir.

Pazarlama çalışmaları için geniş bütçe ayırmanız gerekmez. Ancak var olan bütçeyi akıllıca kullanmalısınız. Bu yazımızda marka tanıtımınız için hangi yöntemleri kullanabileceğinizi paylaşacağız.

Adwords PPC Reklamları;

Arama motorları üzerinde görünürlük arttırmak ilk aşama için önemlidir. Web siteniz üzerindeki SEO çalışmanız ne kadar iyi olsa da bir süre rahip firma çalışmalarından dolayı verim almanız zor olacaktır. Bu nedenle Google Adwords reklamlarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Adwords’ün PPC yani tıklama başına ücretlendirmeleri reklamların arama motoru bünyesinde görünürlüğünü artıracaktır. Reklamlarınız tıklama başına ücretlendirileceğinden yalnızca etkileşim kurulması durumunda ücretlendirme yapmış olacaksınız.

Pazarlama bütçenizi oluşturma esnasında Adwords çalışmaları için pay ayırmayı ihmal etmeyin. Bu kısım içinde önem taşıyan kısım bütün bütçeyi asla tek bir yöne yatırmamak olacaktır. Küçük bir bütçeniz bulunmasına rağmen reklam kampanyası oluşturmalı ve çeşitli anahtar kelimeler ve hedef kitlelere erişim sağlamalısınız. Bu sayede hangi reklam türünün getirisinin yüksek olduğunu test etmiş olursunuz.

Sosyal Medya Reklamları;

Sosyal medya üzerinden de çeşitli kitleler ile etkileşim oluşturabilme imkanınız bulunmaktadır. İnternet kullanıcıları günün belli bir saatini sosyal mecralar üzerinde geçirmektedir. Bu durumu kendiniz için bir fırsat niteliğinde kullanabilirsiniz. Sosyal medya platformlarını markanızı tanıtmak ve yeni kitlelere erişim amaçlı kullanabilirsiniz.

Oldukça popülaritesi artmış sosyal medya platformlarından olan instagramı marka tanıtımınız için kullanabilirsiniz. Elbette burada yer alan hedef kitlenizi de tanımanız gereklidir. Hedef kitlenizin yer aldı platformlar üzerinden tanıtım ve reklam faaliyeti oluşturmak geri dönüşüm oranlarınızı arttıracaktır.

Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden de marka tanıtım ve reklam çalışması yapmanız mümkündür. Adwords reklamları için geçerli olan bütçeyi doğru kullanma ilkesi bu kısım içinde geçerlidir.

 Banner ve Adsense Reklamları;

Google Adsense kullanımı da sizin açınızdan alternatif olabilir. Adsense sayesinde çeşitli web siteler üzerinden markanızla ilişkili reklam gösterimi yapabilirsiniz. Bu kısımda reklamların çıkacağı platformları belirlemeniz önemlidir. Google Adsense sitelerinden yayınlanan reklamlar bot algısı yaratabilir. Reklam yayınlayacak kişiler Adsense bünyesinde kampanya oluşturuyor ve ilişkili sektörleri belirlemektedir. Reklamların yayınlandığı platformlarda bir çeşit açık arttırma işlemi gerçekleşmektedir. Bu kısımda ne yüksek fiyat vermiş firmanın reklamı o sayfa içinde görüntülenmektedir. Bu durum kimi zaman hedefleme sistemi biçiminde işlemektedir. Google belirli anahtar kelimeler ile arama yapan kişilere ilişkili reklamları göstermektedir.

Video Reklamlar;

Son yıllardaki en popüler reklamlardan bir diğer video reklamlardır. Özellikle YouTube bünyesindeki video reklamların sayısı hayli arttı. Marka ve ürün tanıtımı içerek bir reklam videosu hazırlayarak YouTube bünyesinde yayınlayabilirsiniz.

Yüksek bütçe gerektirmeyen animasyon videolar oluşturabilirsiniz. YouTube’un yanı sıra Facebook ve instagram üzerinden bu video reklamlar yayınlanarak çeşitli hedef kitle etkileşimi oluşturabilirsiniz.