Sosyal medya stratejinizi geliştirmek ve geri dönüşlerinizi arttırmak için tavsiyeler;

Sosyal medya pazarlama stratejinizin doğru kurgulanması geri dönüş oranlarınızı arttıracaktır. Sektör ve firmaya göre değişen stratejileriniz olacaktır ancak temel prensibiniz aynı olacaktır.

Süreklilik çok önemli;

Sosyal medyada süreklilik oldukça önem taşımaktadır. Belirli düzen içinde içerik yayınlamanız belirli periyotlarla takipçiler ile etkileşim oluşturmak gereklidir. Sürekliliğin bulunmadığı markalarda tüketici ilgisi kaybolacağından marka bilinirliğiniz zarar görecektir. 

Süreklilik oluşturmak için sosyal medya platformlarında belirli bir takvim oluşturmanız paylaşım planı oluşturmanız gereklidir. Düzenli biçimde her gün paylaşım yapılması gerekmez. Haftalık 2-3 paylaşım yapabilirsiniz ancak bu belirli bir düzen çerçevesinde gerçekleşmelidir.

Blog içeriklerinizi parçalayarak sosyal medya hesaplarınızda paylaşın;

E-ticaret siteniz bünyesinde blog hazırlıyorsanız bu hazırlamış olduğunuz içeriklerinizi parçalara ayırarak sosyal medya hesaplarınızda yayınlayabilirsiniz. 

Örneğin; çanta satıyorsanız ve blog yazılarınızda çanta seçiminde önemli olan özelliklerin yer aldığı bir blog hazırlayarak konu başlıklarına göre görsel çalışması yaparak konuyu özetleyebilirsiniz.

Dilerseniz ınstagram hikayelerinizde bu görselleri parça parça yayınlayarak bloglarınıza ilgiyi arttırabilirsiniz.

Ürün sayfalarınızda sosyal paylaşım kullanın;

Kullanıcılarınızın ürünlerinizi paylaşmaya teşvik etmek için sosyal medya platformlarında paylaşım yapabilecekleri bir buton yer almalıdır. Kullanıcılar bu butonu kullanarak ürününüzü paylaşarak reklamını yapabilirler. 

Belli Hashtag’lerde aktif olun;

Marka ve ürünlerinizle ilişkili belirli Hashtaglerde aktif olmalısınız. Paylaşım yaparken kullanacağınız Hashtag’lerde yapılmış paylaşımları beğenmeniz, yorum yapmanız kullanıcılarınızla etkileşim oluşturmanız belirli bir topluluk oluşturmanız ve orada yer edinmenizi sağlayacaktır.

Firmanızla ilişkili olabilecek Hashtag listesi oluşturmak günlük etiketlerinizi o yönde hazırlamak kullanıcılar ile iletişim kurmanızı sağlayacaktır.

Retargeting reklamlarını kullanın;

Kullanıcılarınızın satın alma planları içinde yer almanız ve doğru anlarda karşılarına çıkabilmeniz için çeşitli sosyal medya platformlarında retargeting çalışmaları yapmalısınız. Yeniden hedeflemeli reklamlarda web sitenizi ziyaret eden ve terk eden kullanıcılara ürünlerinizi reklamlar aracılığıyla gösterebilirsiniz. Kullanıcıların satın alma alışkanlıklarında defalarca karşılarına çıkan reklamlar retargeting çalışmalarında önemli yer edinir. 

Influencer marketing çalışmaları yapın;

Son yıllarda adını sıklıkla duymuş olduğumuz influencer marketing çalışmalar sosyal medya pazarlamasında oldukça yüksek geri dönüşüm kazandırır. Tanınan kişi ya da hesaplar ile reklam çalışması yapmak bu hesapların kendi hedef kitleleri ile etkileşim kurmayı sağlayacağından hedef kitle ile etkileşim yüksek olacaktır.

Çok büyük hesaplar ile çalışmak yerine daha bölgesel iş yaparak sizin hedef kitlenize hitap eden kişiler ile çalışmanız oldukça etkili sonuç getirecektir. Sizinle ilişkisi bulunmayan geniş kitlelere reklam yapmaktan ziyade doğrudan sektörünüz ve işle ilişkisi bulunan küçük kitlelere yönelik yapacağınız çalışmalar geri dönüş oranlarınızı arttıracaktır.