Google adwords reklamları web sitenize trafik çekmek için oldukça önem taşımaktadır. E-ticaret siteler için son derece önem taşıyan Google Adwords doğru kullanılması durumunda marka ve ürün bilinirliği arttırarak web sitenize doğal bir trafik akışı oluşturmanızı sağlayacaktır.

GoogleAdwords’da reklam verirken çeşitli hatalara dikkat etmeniz gereklidir. Bu hatalar reklam performansını düşüreceğinden para ve zaman kaybetmenize neden olacaktır. 

Yanlış Anahtar Kelime Seçimi ve Doğru Eşleştirme Yapmamak

Google Adwords’da reklam kampanyalarında anahtar kelimeleri doğru seçmek son derece önemlidir. Doğru anahtar kelime seçimi, reklam performansı ile direk ilişkilidir. Anahtar kelimeleri web siteniz ve ürünle ilişkili kelime gruplarını belirlemelisiniz. 

Anahtar kelime belirlemesi yapılması ardından Google Adwords üzerinde kelimelerini eşleştirmeniz gereklidir. Google Adwords’da üç farklı eşleştirme seçeneği yer almaktadır.

Geniş Eşleştirme; Bu eşleşmede seçmiş olduğunuz anahtar kelimelerin sıralaması önemsizdir. Geçmiş olduğunuz anahtar kelimelerin farklı versiyonları halinde kullanmak reklamınızı çok daha geniş bir alanda gösterilmesini sağlayacaktır.

Sıralı Eşleşme; Belirtmiş olduğunuz anahtar kelimelerin sıralaması önemli olup reklamlarınız bu sıralama sağlanması durumunda gösterilmektedir.

Tam Eşleşme; bu eşleşme türünde anahtar kelimelere odaklanılmaktadır. Anama sonuçlarınız bu kelime grupları ile eşleşmesinde gösterilmektedir.

Bu eşleşme türlerine dikkat ederek doğru bir eşleşme seçmeniz son derece önemlidir. Bu sayede bütçenizi daha etkili biçimde kullanabilirsiniz. 

Negatif Anahtar Kelime Kullanmamak

Kampanya ile ilişkisi bulunmayan anahtar kelimeler negatif anahtar kelime olarak adlandırılır. Reklam kampanyalarınızı oluştururken reklam ve ürünlerinizle ilişkisi bulunmayan kelimeler kampanyanız üzerinde olumsuz sonuç oluşturacaktır. Arama sorguları sırasında alakasız kişilere gösterim yapılacaktır.

Lokasyon Ayarı Yapmamak

Konum ayarı yapılması reklamlarınızın gösterimi yapılacağı alanı belirlemektedir. Web sitenize gelen trafik akışının nereden sağlandığını belirleyerek hangi bölge ve şehirden daha çok talep aldığınızı belirleyebilirsiniz. 

Lokasyon belirlemesinde elde ettiğiniz talep bölgesi doğrultusunda gösterim yapabilirsiniz. Bunu yapıyor oluşunuz satış sağlanmayan bölgelerde gereksiz reklam gösterimini engellemektir. Bu sayede reklam bütçeniz daha dengeli kullanılmaktadır.

Zaman Ayarı Yapmamak

Google Adwords üzerinde hazırlamış olduğunuz reklam kampanyalarınızın hangi zaman aralığında gösterilmesini istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde alışverişin daha aktif olduğu saatlerde reklamlarınızın görünür olmasını sağlayacaktır.

Reklamlarınıza zaman ayarı yapmanız durumunda web siteniz üzerinde en çok alışveriş aldığınız saatler içinde yayınlanma gerçekleşecektir. Bu yöntem sayesinde reklam bütçenizi çok daha etkili biçimde kullanmış olacaksınız. 

Ürün Reklamlarında Görsel Kullanmamak

Ürünlerinizi öne çıkarmak adına yapacağınız çeşitli kampanyalarda görsel kullanımı oldukça avantajlı olacaktır. Arama sırasında kullanıcılar reklamlarınız görmeleri durumunda ürün hakkında bir fikir edinmek için görsel talep edecektir. Görseller metinsel ifadelerden daha fazla dikkat çektiğini söylemek mümkündür.

Doğru Sayfaya Yönlendirme Yapılmaması

Kampanyalarınızı oluşturmanız durumunda bu reklamlara doğru bir landing page eşleştirmesi yapılmalıdır. Kullanıcıların reklama tıklaması durumunda doğru bir web siteye aktarımı yapılmalıdır. Reklamla alakasız bir web siteye gönderim direk sayfa terk edilmesine neden olacaktır. Bu durum nedeniyle reklam bütçeniz tamamen boşa gitmiş olacaktır.

Doğru yönlendirme yapılmaması durumunda potansiyel satışlarınızı kaçırmış sayılırsınız. Reklam kampanyalarınıza yapacağınız linklemeleri bu düşünc3e doğrultusunda yapmanız size avantaj sağlayacaktır.