Google Adwords Nedir?

1998 yılında kullanılmaya başlanan Google iki yıl sonra kullanıcılara Google adwords reklamlarını sunmuştur. Google sayesinde hayatımızda yerini alan Adwords reklamları internetten yapılan her türlü işi çok farklı bir boyuta ulaştırmıştır.

İnternet üzerinden reklam vermenin en etkin yolu olan Adwords reklamları sayesinde çok etkili sonuçlar alınabilmektedir. Adwords reklamı için ayırdığınız bütçe yardımıyla internette önceki halinize göre fazlasıyla ilerleme kaydedebilir ve hedeflediğiniz yere kolayca gelebilirsiniz.

Google’da Yayınlanan Reklam Başlıkları

Uygulama Reklamları

Teknolojinin son yıllarda hızla ilerlemesi nedeniyle çoğu kişi işlerini mobil olarak halletmeyi tercih ediyor. Bu nedenle bir insanın günde en çok vakit harcadığı yer uygulamalar oluyor. Uygulamalara verilen reklamlar ise kolay yoldan insanlarla buluşturuluyor.

Video Reklamları

Google Adwords sayesinde hedef kitlenin ilgisini çekecek video reklamları yaparak ve kolay yoldan müşteri edinebilirsiniz. Youtube ile beraber iş birliği yaparak reklamlarınızın yayınlanması sağlamak günümüzde artık çok kolay bir hale getirilmiştir.

Reklamlar, atlanabilir yayın içi reklamlar, atlanamayan yayın içi reklamlar, video discovery reklamlar, yayın dışı reklamlar, bumper reklamlar, Youtube masthead reklamlar olarak bulunmaktadır.

Gmail Reklamları

Mail yoluyla yapılan reklamlar kullanıcıların gelen kutusunda sıralanır ve kullanıcıyla buluşur. Fakat bu reklam türünde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanıcıların internette yaptığı aramalar baz alınarak yapılmasıdır.

Bu reklamların yeni bir kampanya yaparken, var olan kampanyalarda çeşitli değişiklikler yaparken, kendinizde olan ve müşterileri de ilgilendiren değişiklikler göz önünde bulundurularak yapılmasına dikkat edin.

Arama Motoru Reklamları

Reklam verilen konu hakkında herhangi biri arama motorundan arama yaparsa yapılan reklam arama çubuğunun yanında belirir. Eğer konunuz ile benzer fakat farklı bir konu motora yazıldıysa reklamınız yine gerçekleşebilir.

Görüntülü Reklamlar

Kullanıcılar Youtube’ da video izlerken, maillerine bakarken ya da mobil uygulamalarda vakit geçirirken karşılarına çıkan reklam türüne Google Görüntülü Reklam denir. Bu reklam türünü hedefleme özelliği yardımıyla insanların tam ihtiyacı olduğu vakitlerde onların karşısına çıkar.

Aynı Anahtar Kelime ile Birden Çok Kişi Reklam Verdiyse Reklamlar Neye Göre Yayınlanır?

Google adwords reklamı vermek isteyen kişilerin öncelikle anahtar kelimeleri ve daha sonra ödeyecekleri tutar belirlenir. Fakat aynı anahtar kelimeden birden fazla kişi reklam verdiyse Google reklam sıralamasına yani hangi reklamın yayınlanması gerektiğini bakarak ödenmiş olan ücretleri ve tıklanma sayılarını karşılaştırır.

Reklamın yayınlanmasını ödenen bütçe ve kalite puanı belirler. Bu nedenle bu iki öğe birbiri ile çarpılır daha sonra yayınlanacaksa kaçıncı sırada olacağını görebilirsiniz.

Google Adwords Avantajları

İnternet ortamında müşterilere ulaşabilirsiniz.

Bu iş için büyük paralara ihtiyacınız yoktur.

Reklam kampanyaları oluşturulabilir.

Kontrol edilebilir.

Esnek reklam yapısına sahiptir.

Yapılan işler raporlanabilir.

Anlık olarak ölçülebilir.

Hedef kitleye yönelik reklam verilir.

Online olarak reklamlar yönetilebilir.

Verilen paranın neler için harcandığı görülebilir.

Kaç kişinin reklama baktığı hakkında bilgi edinilebilir.

Reklamlarınızın istediğiniz yere gelip gelmediğini kolayca görebilirsiniz.

Minimum ödeme sistemi yoktur.

Google’a Nasıl Reklam Verilir?

1- Hedef kitleyi tanımlayın

2- Hedef kitlenin ilgisini çekebilecek etkili bir reklam oluşturun.

3- Reklam için ayıracağınız bütçeyi belirleyin.

4- Faturalandırma ayarlarını tamamlayın.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’ da hizmet vermekteyiz. Google adwords reklamı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.