Sanal Mağaza Açmaya Nasıl Başlanır?
İlk olarak ürünlerinizi bulmanız gerekmektedir. Bu ürünleri elinizde olan tüm maddi yatırımları kullanmadan almalısınız. Dropshopping önerisinde bulunabiliriz.
Dropshopping satış yönteminde ürün toptancıları satıcılar için her şeyi yapmaktadırlar. Örnek vermek gerekirse; ücretsiz ya da ücretli şekilde toptan ürün sağlayan toptancıların veritabanlarına erişim sağlayarak stoklar içinde yer alan ürünlerin fiyatlarının toptan fiyat ya da tavsiye fiyatlandırmaları şeklinde stok durumlarını görebiliyoruz.
Gittigidiyor veya bu gibi toptan satış yapan sayfalar içinde yer alan ürünleri listeleyerek alışveriş sayfanıza ürünleri girerek satışları beklemek.
Satış sonrası 100TL fiyatlı olan ürünü 120TL’ye sattınız. Bu kısımdan sonra yapmanız gereken kısım toptancıdan aynı ürünü 100TL’ye toptancıdan satın alarak müşteri adres bilgileri girmektir.
Toptancıda satışta olan ürün sizin adınıza kullanıcıya teslim edilmektedir. Müşterinize gönderebilmeniz için toptancı firma internet sayfasında teslim kodu ile takip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu tip işlemlerle siz ilgilenmek yerine satış yapıp kar almış oluyorsunuz. Ürün paketlenmesi, gönderim, depolama gibi işlerle ilgilenmenize gerek kalmamaktadır.
Satış yapacağınız ürünün toptan satışını gerçekleştirmenin çeşitli dezavantajları bulunmaktadır.
Satmak istediğiniz ürünleri size sağlayabilecek olan firmalar ile etkileşime girin. (En zor adım budur.) Bazı Firmalar işletme ruhsatınızı görmek isteyebilmektedir.
Ürünlerinizi ne şekilde temin edebileceğinizin belirlenmesi ardından eBay ve gittigidiyor gibi açık arttırma sayfalarında birer oluşturmanız gerekecektir.
Bu sayfalar içinde açılan dükkânların yönetimi oldukça kolaydır.
Dijital mağaza açılması ardından kategori belirlenmesi yapılmalıdır. Bu sayede müşterileriniz kolay şekilde alışveriş yapabilirler.
En önemli kısma geldi sıra; müşterilerinizin sizi bulmasını sağlamak.
Anahtar kelimeler bulmanız önem taşımaktadır. Anahtar kelime; sayfanızın içeri hakkında fikir yürütülmesini sağlayan kelimelere denilmektedir.
Anahtar kelimelerinizi “meta etiketlerine” ekleyerek arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.
Arama motorlarında belirlenen kelimeler aranması sonrasında sizin siteniz sonuçlar içinde yerini alacaktır.
Web site içeriğini ile uyumlu olarak belirlenen anahtar kelimelere meta etiketi eklemelisiniz. Bu kelimeleri sayfa içinde de kullanmalısınız.
Belirlenen anahtar kelimeler oldukça önem taşmaktadır. Google Anahtar Kelime Aracını kullanarak hangi anahtar kelime ne sıklıkla kullanılmaktadır öğrenebilirsiniz. Alternatif kelimeler bulmanız kolaylaşacaktır.
Tahmin etmekte güçlük çektiğiniz anahtar kelimeleri bularak sitenizi bu anahtar kelimelere göre optimize edebilirsiniz.
Web sayfanız tamamlanması ardından müşteri gelmesini bekleyebilirsiniz. Aramam- motorları üzerinde üst sıralar içinde yer almak zaman alacak bir durumdur. Sabır gereklidir.
Müşteri siparişlerinizin alınması ardından distribütörlerden ürünleri alarak müşteri adreslerinize göndermelisiniz.
Sanal Mağaza Açmak Mı Daha Kolay Yoksa E-ticaret Sitesi Açmak Mı?
Sanal mağaza açmanın avantajları kadar dezavantajları da bulunmaktadır. E-ticaret sitesi oluşturmak kendiniz için yeni bir alan oluşturmak demektir.
Bu yöntem ile ürünlerinizi kendi e-ticaret sitenizden satabilirsiniz. Toptancılara bağlı olmaksızın dilediğiniz kullanıcılara satış yapabilir yeni kullanıcı kazanabilir. Dilediğiniz ürünlerde ilerleme kat edebilirsiniz.