CRM Programının İşletmelere Sağladığı Kolaylıklar;

Açılımı Customer Relationship Management olan bu programın işletmelere sağlamış olduğu kolaylıkları 5 madde şeklinde inceledik.

1-CRM Programı yeni müşteriler bulmanızı kolaylaştırır;

Bu programı kullanmayan işletmelerin reklamlarına geri dönüş oranı çok düşüktür. Boşa giden gerçek alıcıyla buluşamayan reklam oranı ise %80 civarındadır.

Günümüzde yeni müşteri bulmak çok da kolay değildir. Bu geniş pazar alanına karşın işletmelerin dijital ortamda daha kaliteli yerlerde yer alması gerekmektedir. 

En çok kullandığımız iletişim ağları olan mail, sosyal medya platformları gibi mecralarla bağlantı oluşturarak müşterileriniz ile daha kolay ve kısa sürede buluşmanızı sağlayacak olan bir program niteliğindedir.

2-CRM programı ile müşteri ilişkilerinizi güçlendirin;

“Satış departmanında çalışanların %48’i güçlü müşteri ilişkilerinin başarıyı devam ettirmek adına bir kilit nokta” olduğunu söylemektedirler.

CRM programının yardımıyla müşterilerinizin şirketiniz ile olan geçmişini gözden geçirerek daha sağlam temeller üzerinde ilerlemenizi sağlamanıza en büyük desteği vermektedir. 

Müşterilerinizin “challenge”larını keşfedin; Müşterilerinizin önemsedikleri her şeyi not ederek hayata geçirmeye gayret gösterin. CRM programı üzerinde not ederek kendi marka güvenliğinizi ve prestijinizi arttırın.

Bilgi varsa gelişim de vardır; Müşterilerinizi tanıkça ilgi ve alakalarına yönelik çeşitli promosyonlar, kampanyalar, ürün ve hizmet gibi avantajlar yaratarak teşvik edici hareketlerde bulunabilme kolaylığı.

Bire bir ilişki güçlendirin; Her müşteri kendini özel hissetmek ister. Birebir görüşmeniz bu hissin oluşmasına olanak sağlayacaktır. CRM programı üzerinden oluşturulan şablonlar ile hatırlatıcı gibi bildirimler oluşturabilir ve müşteri ilişkilerinizi mükemmelleştirebilirsiniz.

3-Satış maliyetlerini düşürün; 

İstatistik konuşmak gerekirse yeni bir müşteriye satış yapma olasılığı %5 %20 civarındadır ancak var olan müşterilere satış yapma imkanı %60 %75 oranındadır. 

Yeni müşteriler kazanmak ve şirketinizin müşteri ağını genişletmek her şirketin arzuladığı bir durumdur ancak yeni müşteri kazanmak az maliyetli bir işlem değildir. CRM sistemi ise iş performansınızı arttırmak için farklı yollar gösterecektir.

Satış verimliliğini arttırma; müşterilerinizin ne zaman müsait olduklarını bilirsiniz.

Anlık satış fırsatlarını görebilme; Hazır bulunan satış fırsatlarını görebilme kolaylığı vardır.

Boşa kürek çekmekten kurtulun; düşük müşteri ihtimallerini belirleyerek boşa zaman ve maddi kayıp vermenin önüne geçersiniz. 

4-Ekip verimliliğini arttırma;

Yüksek performansla satış yapan görevlilerin % 52’si, çalıştıkları şirketlerin CRM teknolojisini sonun kadar kullandıklarını belirtmektedir.

Doğru teknoloji kullanmak ekip üzerinde ki gereksiz iş yükünü ortadan kaldırarak müşteri ilişkilerine ve diğer önemli işlerle daha uzun mesai harcamalarına olanak sağlayacaktır. 

5-Daha iyi müşteri hizmeti;

“Tüketicilerin %50’si daha iyi deneyim için daha fazla ücret ödemeyi kabul etmektedir.“

Dünyanın en iyi ürünün dahi pazarlıyor olsanız bile size gelen ve giden o ürünün kalitesini belirleyen hizmettir.  Müşterilerinize eksiksiz şekilde erişim sağlayarak oluşturulan doğru kaynaklarla hızlı şekilde oluşturulan mesaj çözümleri sağlayabilirisiniz.

6-Müşterilerinizi kaybetmeyin;

“Müşterilerinizde ki %5’lik azalma karınızın %60 70 oranında azalmasına sebep olabilir.”

Müşterileriniz ile sürekli bir güven ilişkisi oluşturmanız gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti açısından büyük önem taşımaktadır. Bu güveni daima canlı tutma ve müşteri kaybetmemek için müşterilerinizin ilgi alakasına yönelik bazı promosyon, kampanya tarzı teşvik edici güven arz eden çalışmalar yapabilirsiniz.