Neden YouTube Reklamarı?

Youtube reklamları beklentilerinize bağlı olarak oluşturabileceğiniz reklam türleridir. Marka bilinirliği arttırmak, satışları ve kar oranında artış sağlamak, markanıza duyulan sadakati arttırmak için yapılan reklamlardır bunun yanı sıra youtube reklamlarının farklı özellikleri de bulunmaktadır.

1-Marka Bilinirliği Oluşturmak;

Markanızı henüz tanımayan kişilere erişerek pazar alanınızı genişletebilirsiniz. Benzer ürünlere sahip kişilere ulaşarak erişilen kitlenin müşteriniz olma ihtimalini arttırmanız mümkündür.

2-Alıcı Kararını Etkileyin;

Ulaşmış olduğunuz kitlede yer alan alıcıların neden sizi seçmesi gerektiğini göstererek kararlarını etkilemek önemlidir. Doğru hazırlanan etkili mesajlar içeren video ve görsellerle bunu yapmak mümkündür. 

3-Satışları Büyütün;

Daha önce denemediğiniz yeni hedef kitleler yaratın. Yeni yöntemler deneyerek ürününüzün satış oranlarını gözlemleyin. Başarılı olursanız yeni satış stratejiniz ve yeni bir hedef kitleye sahip olarak satışlarınızı büyütmüş olursunuz. 

4-Marka Sadakatini Arttırın;

Müşterilerinize vermiş olduğunuz hizmet kalitesi ve ürün güvenceniz ile sizin hakkında konuşulmasını sağlamalısınız. Yeni ürünlerinize olan merakı arttırarak hizmetinizin bu kadarla sınırlı kalmadığını göstermeniz önemlidir. Müşteri sadakati sağlamak devamlı müşterilere sahip olmak demektir. 

YouTube Reklam Türleri;

Youtube üzerinde ilk reklamınızı yayınlamadan önce size en uygun youtube reklam şeklini belirlemeniz gerekir. Çeşitli özelliklerde ve şekillerde olan 4 farklı youtube reklam türü bulunmaktadır. Bunlar;

Atlanabilir yayın içi reklamlar (TrueView ads)
Atlanamayan yayın içi reklamlar 
Tampon yayın içi reklamlar (Bumper instream ads)
Masthead reklamlar

1-Atlanabilir yayın içi reklamlar (True View ads)

İşletmeler tarafından en çok kullanılan reklam şeklidir. Reklam izlenmediği takdirde ödeme yapmama gibi avantajları mevcuttur. Reklamı izleyen kişilere istediği zaman atlama seçeneği sunar. True View reklamları 30 saniye izlendiğinde veya kısa bir videonun tamamı izlendiğinde ödeme yapmanız gerekir. 

İzleyici videoyu istediği zaman geçebilme seçeneğine sahip olduğu için bu işletme sahipleri için büyük avantaj sayılır. Maksimum süre 6 dakika ve minimum süre 12 saniye ile sınırlıdır. True View reklamları 2 çeşittir. 

TrueView yayın içi reklamlar;

Yayın içi reklamlar seçilen videodan önce oynatılır. Bu reklamların içinde geri sayın sayacı bulunur ve ekranın sol alt kısmında reklamda belirtilen sayfaya bağlantı sağlayacak bir link bulunmaktadır. 

TrueView keşif reklamları;

TrueView Discovery reklamları youtube aramalarında videoların sağ kenar çubuğunda bulunur. Reklamlar bir küçük resim ve iki üç satırlık yazıdan meydana gelir keşif reklamlarına tıklamak kullanıcıları videoyu izlemeye ardından reklam sahibinin web sitesine yönlendirir. 

2-YouTube Atlanamayan Yayın İçi Reklamlar;

YouTube’daki Google video iş ortakları ile hazırlanan bir tür YouTube reklam şeklidir. Bu reklam şeklinde videonun başında veya ortasında gösterilebilir reklamlardır. İzleyicinin videoyu atlamadan izlemesini istiyorsanız bu reklam şekli tam size göre.

3-Tampon(Bumper) Yayın İçi Reklamlar;

Pazarlamacı şirketler tarafından seçilen bir başka reklam türüdür. Atlaması mümkün olmayan bu reklamlar video seçildi zaman açılır. 6 saniyeden az olan bu reklamlar YouTube reklamları gibi izlenme üzerinden ücretlendirilir. Bu tür tampon reklamlar müşterilerinize akılda kalıcı kısa bir mesajla ulaşmanızı sağlar.

4-Masthead Reklamları;

Yeni ürün tanıtımı, kısa sürede çok fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız bu reklam şekli tam size göre. Masthead reklamları sadece Google satış temsilcisi aracılığıyla randevu usulü çalışmaktadır. Masaüstü ve Tv ekranları için reklam rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Neden YouTube Reklamları?

YouTube şuan elinde internet olan herkesin erişim sağlayabildiği bir platformdur. Çok amaçlı kullanılan bu dijital platformda video ve ekran içi gizlenen reklamlarla tanıtım sağlamak mümkündür. Gelişen teknolojinin gücünü kullanarak daha fazla kitleye ulaşın.