Instagram Satışlarınızı Arttırın


Dijital dünyanın popüler sosyal medya ağlarından biri olan instagram, fotoğraf ve video paylaşımlarıyla gün geçtikçe artan bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. 500 milyonu aşkın kullanıcıyı bünyesinde barındırarak ortalama 300 milyonu aşkın kullanıcı aktif olarak hesaplarını kontrol etmektedir. Instagram üzerinde satış yapan büyük – küçük işletmeler için pek çok avantaj ve kolaylık bulunmaktadır. Satışları arttırmak için yapılacakları birlikte inceleyelim.

1-Hesabınız Kurumsal Nitelikte Olmalı;

İnstagram üzerinden satış yapmak için yapılacak ilk adım kişisel profiliniz haricinde bir hesap oluşturup kurumsal hale getirmek olacaktır. Samimi ve orijinal bir dil kullanarak yayınlayacağınız iyi seçilmiş görsellerle satışlarınız üzerinde gözle görülür artış yakalamak için ilk adımı gerçekleştirmiş olursunuz.  

2-Etkileyici Görsel Seçimleri;

Kötü, kalitesiz ve düşük çözünürlükte hazırlanan görsel ve videolar kimse tarafından beğenilmez. Instagram gibi Sosyal medya üzerinden satış yapmak isteyen işletme sahipleri de beğenilmeyen paylaşımlar yapmamalıdır. İlgi çekici, yüksek çözünürlük ve özgün materyaller kullanarak hazırlanmış görsel ve video destekleri başarılı sonuçlar yaratarak ön sıralara ilerlemenizi kolaylaştıracaktır. 

3-Doğru #hashtag Kullanımı;

Takipçi sayınızı doğru hedef kitle tanımlamaları ile arttırmak önemlidir. Az sayıda takipçiye sahip olsanız bile doğru #hashtag kullanımı takipçi sayınızı arttırarak doğru hedef kitle ile etkileşimi arttıracaktır. 

4-E-Ticaret Sitenize Ziyareti Teşvik Edin;

Instagram üzerinden yayınladığınız görsellerin altında mutlaka e-ticaret sitenize veya web site adresinize ulaşabilecekleri bir link bırakmalısınız. E-ticaret siteniz yoksa bizimle iletişime geçerek bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tıklanarak web site ziyareti ve satış yapılabilecek bir link bırakılması önemlidir. Bu ufak ziyaretler, hem potansiyel müşteri getirisi oluştururken hem de ziyaretçi artışı yaratarak web sitenizin aktifliğini arttıracaktır. 

5-Düşük Bütçe ile Reklamlar;

Instagram, facebook tarafından satın alınmasının ardından facebook ads üzerinden instagram reklamları verilmesi mümkündür. Düşük bütçe ile başlayan küçük reklamlarınızla başlayacağınız bu girişimler sosyal medya üzerinde aktifliğinizi sağlayarak müşteri getirisinde bulunacaktır. Kar oranında artış gözlemlendikçe daha yüksek bütçeli reklamlarda bulunmanız kolaylaşacaktır. 


Instagram üzerinden kolay satış yöntemleri;

Instagram profilinizi online ticaret sayfasına dönüştürerek satışlarınıza hazır hale getirebilirsiniz. Yayınlayacağınız yüksek çözünürlükte hazırlanan görsel materyaller ile ilgi çekici özgün bir üslup kullanarak yazacağınız yazılar müşterilerinizi çekecektir. Düşük bütçe ile başlayacağınız reklamlar sosyal medyada yerinizi oluştururken online mağazanıza fayda sağlayacaktır. E-ticaret sitenize veya web sitenize bağlı bir link paylaşımı ile güven duygusu oluşturarak kurumsal kimliğinizi ön plana çıkaracaksınız. Bir e-ticaret veya web siteye sahip değilseniz bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.