SEO uyumlu makale nasıl yazılır?

Günümüz değişen ve gelişen teknoloji dünyasında içerik her şey demektir. Yazılı, sözlü, görsel her şey içeriktir. İçeriklerin çoğunluğu, benzer ve kopya içerikleri arttırması nedeniyle içerik özgünlüğünü köreltmektedir. 

Özgün ve nitelikli bir içeriğe sahipseniz SEO uyumlu olarak adlandırabilirsiniz. 

SEO uyumlu makale nedir?

SEO uyumlu makale nedir, nasıl yazılır gibi araştırma yapıldığında internet üzerinden büyük çoğunlukla teknik açıdan bilgiye erişim sağlarsınız. Teknik açıdan kazanmış olduğunuz bilginin pratik açıdan sıkıntı yaratabilecek bir durumdur. 

Standarttan uzaklaşarak en anlaşılır biçimde açıklamak gerekirse;

Google tarafından kalite farkı gösterilmelidir. Google botları tarafından kolaylıkla tarayarak var olan verinin kolay işlenebilmesi önemlidir.

Diğer içeriklere farklı olarak ziyaretçilerin aradıkları bilgiye kolaylıkla erişim sağlayabilmesi gereklidir. Bu özellik oldukça geneldir. SEO uyumlu makale yazarken yalnızca şekle değil içeriğe ve kullanıcıya vermiş olduğu bilgiye göre de sıralama yapıldığını unutmamak gerekmektedir.

SEO uyumlu makale yazımı sırasında amaç belirli anahtar kelimeler üzerinde sıralama kazanmaktır. SEO hizmetleriniz içinde web site içindeki teknik anlamda var olan sorunlar ve içerikleriniz sizleri rakiplerinizin önüne geçirecektir.

Kısaca özetlemek gerekirse; ziyaretçiler tarafından tercih edilir olmak alıcılar tarafından istediği sıralamayı elde ederek ulaşılabilir olmanın anahtarı SEO uyumlu makale çalışmalarıdır. 

İçerik yazarlığı için; içeriğe hakim olmak, araştırma becerisi ve düzenleme gereklidir.

Nitelikli içerik temelleri nelerdir?

Web dünyasında sektör ayırt etmeksizin özgün ve orijinal içerik kadar değerli bir şey bulunmamaktadır. SEO uyumlu makale yazmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk şart kesinlikle budur.

1-Özgünlük;

Özgün içerik oluşturmak arama motorları açısından oldukça önem taşımaktadır. Google algoritma güncellemelerinin büyük çoğunluğu nitelikli, özgün içerik standartlarında sıralama yapmaktadır. İçerik yazarlarının ve web sitesinde yayınlayacak olan kişilerin sorumluluğudur. 

Kopyalanan içerikler, kopyalanmış olan web sitesinden onay alma gibi bir durum bulunmuyorsa oldukça sıkıntı yaratabilecek bir durumdur. Bu durum arama motoru sıralamalarında oldukça büyük bir düşüşe neden olurken ziyaretçi sayınız ve ziyaretçilerin web siteniz içinde kalma süreleri oldukça kısalacaktır. 

2-Okunabilirlik;

Okunabilir olmak için öncelikle noktalama işaretlerini yerinde kullanmayı alışkanlık edinerek başlayabilirsiniz. Noktalama işaretlerinin yardımıyla yazılarınızda anlatmak istediğiniz düşünce okuyucunuza kolaylıkla geçebilecektir.  

Okunabilir olmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer kısım basit ve az kelime kullanarak düzenli cümle kurma ile gerçekleşebilmektedir. 

3-Hakimiyet ve yetkinlik;

İçerik yazarlarının büyük çoğunluğu yazmış oldukları konular hakkında çok derin bilgi birikime sahip değillerdir. Rutine dönen gündeme bağlı konular dahi olsa ön araştırma oldukça önem taşımaktadır. 

Mesleki uzmanlık derecesinde değil, dijital ortamdaki güvenli web sitelerden edineceği bilgileri derleyerek kaynak olarak kullanabilmelidir. Bu bilgilerin faklı kaynaklar üzerinden toplanması önem taşıyacağından kendi yorumu eklenerek özgün bir dil oluşacaktır. Belli kalıplara bağlı olmaksızın doğru bilgi ışığında yorumlanarak metin oluşturulmalıdır.

4-Sıralı düzenleme;

Okuyucuların büyük çoğunluğu aradığı bilgiye en hızlı ve kolay şekilde erişim sağlayabilme arzusundadır. Makale yazarken giriş gelişme sonuç olacak şekilde 3 ana bölümde yazıyı düzenleyerek sabırsızlanan okuyuculara bilgiyi ulaştırmak iyi olacaktır.

Giriş bölümünde; okuyucunun erişim sağlayacağı bilgini ne olduğu yazılış nedenini anlatarak başlayabilirsiniz. 

Gelişme bölümünde; gelişme bölümü okuyucu açısından önemli olan kısımdır. Burada aranmakta olan bilgi yer almaktadır. Okuyucunun kafasında herhangi bir soru kalmaması açısından aydınlatıcı ve net bir gelişme bölümü oluşturmak metnin verimliliğini açısından son derece önemlidir.

Sonuç bölümünde; bu kısımda okuyucunun kazanımları ve net mesajlar iletilmelidir. İçeriğin tamamı düşünüldüğünde okuyucu ne için makalenizi okuduğunu ve nelere sahip olduğunu anlamalıdır.