E-ticaret sitesi nedir?

E-ticaret internetten alışveriş yapabileceğimiz bir web sitedir. İnternet ağı yardımıyla firma ve müşterilerin güven içinde etkileşimde bulundukları sistemlerin genel adıdır.


E ticaret sitesi kurmak için şirket kurmak zorunlu mu?

Internet alışverişine adım atabilmek için şirket kurmanız mecburidir. Kredi kartı ödemeleriniz için Bankalarla anlaşma yapmanız ve şirket sahibi olmanız özellikle önem taşımaktadır.
Bunların yanında Türkiye Cumhuriyet vergi sistemleri uygulaması için internet ile ticaret yapmakta olan firmaların vergi hükümlülükleri olmaktadır.
Tüm bu nedenlerle internetten alışveriş yapabilmek için şirketinizin olması gerekmektedir.


Basit bir e-ticaret sitesi kurmak için neler gerekmektedir?

Vergi mükellefi olmanı ve bunun için şirketinizin olması gereklidir.
Ürün ve hizmetlerin çeşitliliğinin belirlenmesi,
Ürün transferi için kargo firması ile anlaşma,
Kullanılacak olan ödeme yöntemlerinin belirlenmesi,
İhtiyaçlara uygun bir e-ticaret alt yapısı oluşturmalısınız.


Şirket gereklilikleri;

Internet üzerinden ticaret yapabilmeniz için vergi mükellefi olmanız bunun içinde firmanızın olması gereklidir. Bir firmanız yoksa şahıs firması kurarak Internet üzerinden ticaret yapabilirsiniz.


Alan adı seçimi;

E-ticaret sitesi kurmaya karar verilmesi ardından yapılacak en önemli kısım alan adı yani domain seçimi olacaktır. E-ticaret siteleri için yapılan adan adı seçimi son derece akılda kalıcı olup kullanım kolaylığı önem taşımaktadır.

Türkçe karakter kullanmayarak doğru seçilen alan adlarının ticaret dünyasına girişinizi güçlendirecektir. Adan adı nedir nasıl alınır detaylarıyla öğrenmek için makalemizi inceleyebilirsiniz. Tıklayınız.


Doğru ürün seçimi;

E-ticaret sitesi ve alan adı belirlemesi ardından yapılacak en önemli kısım doğru ürünlerin belirlenmesidir. Doğru ürünlerin hangi hedef kitleye gideceğine ve ne şekilde erişim sağlayacağınıza karar vermeniz önem taşımaktadır.

Kargo seçimi;

E-ticaret sitelerinin içindeki kısımlarından bir diğeri kargodur. Kargo seçimi müşteriler açısından önemli olması nedeniyle seçim yaparken son derece dikkat etmeniz önemlidir. Kargo işlemleriniz için bir kargo firması ya da çeşitli firmalar ile anlaşarak gönderim yöntemlerinizi belirlemeniz gerekmektedir.


Ödeme yöntemli seçimi;

E-ticaret yapıyorsanız çeşitli ödeme yöntemlerinizin bulunması gerekmektedir. E-ticaret siteniz içinde çeşitli ödeme yöntemlerinin yer alıyor oluşu müşterileriniz açısından tercih edilebilir oluşunuzu arttıracaktır.

Havale kredi kartı gibi ödeme yöntemlerini bünyenizde barındırabilirsiniz. Yeni kurulmuş bir firmaysanız eğer sanal pos alırken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle alternatif ödeme yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

E-ticaret altyapısı;

İnternet satışları ve ticareti için e-ticaret sitesine ihtiyacınız bulunmaktadır. Bir e-ticaret sitenizin bulunması müşteri güveni ve memnuniyeti açısından oldukça önem taşımaktadır. Kullanıcı deneyimlerinizi olumlu yönde arttırdıkça marka bilinirliğiniz beraberinde artış gösterecektir.


Yeni başlayanlar için basit e-ticaret sitesi önerileri nelerdir?

Geçmiş zamanlarda çevrimiçi mağaza oluşturmak istiyorsanız islevselliğini sizin belirlemeniz gerekmekteydi. Sonrasında gelen alışveriş sepetlerini web sitenize entegre edebilmek için geliştirici becerilerine sahip olmanız gerekmektedir. 

E-ticaret platformları son derece pahalı platformlar değillerdir. Hatta bazı e-ticaret siteleri oldukça ucuz ve basit sistemlerden oluşmaktadır. Bir çevrimiçi mağaza oluştururken masraflarınız olmazsa olmazdır ancak sıfırdan sistem oluşturmaktan çok daha ucuza mal edebilirsiniz.

Özellikle tümleşik çözümler içermekte olan yazılım işine giriyorsanız web sitenizi sıklıkla kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. E-ticaret sitesi yapımı konusunda daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.