E Ticaret Sitesi Satın Almak İstiyorum

E ticaret ürün veya hizmetlerin online sistemler üzerinden satış, reklam ve ödeme seçeneklerinin halledilmesine verilen isimdir. Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. E ticaret sitelerini kullanmanın ise birbirinden farklı seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekler özel bir e ticaret sitesi satın almak ve hazır e ticaret sitesi satın almaktır. 

Her iki yönteminde farklılıkları ve ortak özellikleri bulunmaktadır. Firmanın istekleri, hedefleri, beklentileri ve durumu dikkate alındığı vakit hangi e ticaret sitesi satın alması gerektiği açık bir şekilde belli olur. Şimdi bu bahsetmiş olduğumuz e ticaret sitesi satın alma seçeneklerini detaylıca inceleyelim. 

Hazır E Ticaret Sitesi Satın Almak 

Basit kullanım ve kolay kurulum imkânı veren hazır e ticaret siteleri için teknik konularla ilgilenmeniz gerekmez. Size sadece işinize ve müşterilerinize odaklanma şansı tanır. Genellikle hazır e ticaret sitesi satın almak isteyen kişiler için çeşitli paketler sunulur. İhtiyaçları doğrultusunda ise bu paketler arasından seçim yaparlar. Hazır e ticaret sitesi satın almak emin adımlarla ilerlemenize büyük katkı sağlar. 

Hazır e ticaret sitesi satın almak sonradan çeşitli maliyetlerin oluşmayacağı anlamına gelir ve çoğu firmanın hazır e ticaret sitesi satın almasındaki en önemli etken de zaten budur. Bu sistem sayesinde çoğu firmanın online alışverişe geçmesi oldukça kolay hale gelmiştir. 

Hazır E Ticaret Sitesi Satın Almanın Belli Başlı Nedenleri 

1- SEO Uyumluluğu

Çoğu firmanın hazır e ticaret sitesi satın almasının en büyük nedeni hazır e ticaret paketlerinde altyapıların SEO uyumlu olmasıdır. SEO uyumlu sitelerde Google’da üst sıralara çıkmayı kolaylaştırıp rakiplerin önüne geçmeyi sağlar. 

2- Sadece İşe Odaklanırsınız

E ticaret yapmak için hazır e ticaret sitesi satın aldığınız vakit uğraşmanız gereken fazla konu olmayacak ve işinize odaklanmanız haliyle çok daha basit olacaktır. Müşteri ilişkilerini geliştirmeye, zaman kazanmanıza ve satışlarınızla ilgilenmek için kolayca vakit bulabileceksiniz.  

3- Kargo Anlaşmaları 

Tüm hazır e ticaret paketlerinde bulunmasa bile büyük bir kısmında bulunan özelliklerden biridir. Hazır e ticaret sitesi satın alırken bu özelliğe öyle çok dikkat edilmese bile paketin içerisinde bulunduğu taktirde firmaya oldukça kolaylık sağlayacak bir özelliktir. 

4- Ödeme Seçenekleri 

E ticaret sitenizi kendiniz kurduğunuz vakit ödeme seçeneklerini aktive edebilmek için bankalarla görüşmeli ve anlaşma yapmanız gerekmektedir. Fakat hazır e ticaret sitesi satın aldığınız vakit tüm bunlara gerek kalmadan ödeme seçeneklerini halledilmiş olarak görürsünüz. 

Özel E Ticaret Sitesi Satın Almak

Hazır e ticaret yazılımlarından farklı olarak tamamen sizin istek ve ihtiyaçlarınıza göre hazırlanan yazılımlardır. İşinize yaramayacağını düşündüğünüz özellikleri eklemeyebilir veya işinize yarayacağınızı düşündüğünüz özellikleri geliştirme imkânı bulabilirsiniz. 

Çoğunlukla hazır e ticaret sitesi satın alan firmaların yaşadığı olumsuzlukların başında tekdüze tasarım kalıpları yer alır. Fakat özel e ticaret sitesi satın aldığınız zaman o tasarım kalıplarının dışına çıkabilir, isteğinize uygun özün tasarımlar yaptırabilirsiniz. 

Özel E Ticaret Sitesi Satın Almanın Belli Başlı Nedenleri

1- Geliştirilebilir Olması

Özel e ticaret sitesi satın alan firmanın isteklerine ve ihtiyaçlarına göre site geliştirilebilmektedir. Zamanla ortaya çıkan fakat önceden gerek duymadığınız özellikleri ekleyebilirsiniz. Hatta çoğu firmanın bu e ticaret şeklini satın almasındaki nedenlerin başında bu madde yer almaktadır.

2-   Çeşitli Tasarım Esnekliği

Birkaç paragraf öncesinde de bahsettiğimiz gibi kendi istekleriniz doğrultusunda özgün tasarımlar geliştirebilir ve tekdüzelikten kurtulabilirsiniz. Özel e ticaret sitesi satın almanın tasarım konusunda sağladığı esnekliği hazır e ticaret sitesi satın alırken bulmak biraz güçtür. 

3- Firmaya Özgü Olması

Özel e ticaret sitesi satın almak ürün ve hizmet satışı konusunda çeşitli özelliklerde firmaya ayrıcalık kazandırır. Bu ayrıcalıklar sayesinde rakip sitelerden öne geçme şansına sahip olur ve kendinizi her geçen gün geliştirebilirsiniz. 

Özel E Ticaret Sitesi Satın Almanın ve Hazır E Ticaret Sitesi Satın Almanın Farkları

Her iki e ticaret yazılım türünün de çalışma prensipleri, avantajları ve dezavantajları birbirinden farklıdır. Üyelik gibi temel işlemler iki türde de genel olarak benzese de yine küçük farklılıklar olabilmektedir. E ticaret sitesi satın alırken yaşayacağını en belirgin farklılık sistem düzeni olacaktır.  

E Ticaret Sitesi Satın Alma Seçenekleri Arasındaki Bütçe Değişikliği Nasıldır?

Firmanın e ticaret sitesinden beklentilerine göre hazır e ticaret sitesi satın almak ve özel e ticaret sitesi satın almak arasında büyük bütçe farkları meydana gelebilmektedir. Özel e ticaret sitesi satın almak hazır e ticaret sitesi satın almaya göre bir tık daha fazla maliyet gerektirir. Özel e ticaret sitesi satın almanın pahalı olmasının nedeni firmanın istekleri doğrultusunda özel olarak tasarlanmış olmasıdır. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. E ticaret sitesi satın almak hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.