Özel yazılım nedir?


Özel yazılım sektör ve alan ayırt etmeksizin firmaların işleyişi dışında kendi ihtiyaçlarına özgü olarak oluşturdukları programlarım tamamına denilmektedir. Yazılımın müşteriye uyum sağlaması şeklinde tanımlanabilir. 

Özel yazılım standart ve işletmeler için olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her işletmenin kendine has bir işleyişi bulunmaktadır bu düşünüldüğünde standart yazılım ürünleri yalnızca basit problemleri geçici bir süreliğine çözmektedir. Kurumsal olarak var olan derin sorunların çözümü için işletmelere özel geliştirilen yazılım ürünleri kullanılmalıdır. 

Uluslararası düzeyde iş yapan firmalar ve yerel düzeyde hizmet veren işletmeler özel yazılımın avantajlarını kullanmaya başlayarak karların oldukça arttırmaktadırlar. 

Özel yazılım avantajları nelerdir?


Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen teknoloji dünyasında verimliliği arttırmak oldukça kolaydır. Özel yazılım teknolojisi kullanımı ile çok daha verimli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. 

Özel yazılımların kullanımı ile sınıf atlayarak kısa süre içinde başarı ve kar elde etmeye başlayabilirsiniz. Özel yazılımlar yüksek verimle çalışmanızı sağlayacak olan bir sistemdir.

yazılım tüm bunların yanı sıra var olan avantajlarını saymak gerekirse;
İş akışı değişmeksizin çalışma hızı kullanım sağlanmaktadır.
İhtiyaç duyulan cihazlara entegrasyonu mevcuttur.
PC, mac, tablet ve mobil cihazlar üzerinde aktif çalışabilir.
Sonradan ihtiyaç duyulan sistemlere direk cevap verebilmektedir.
Yazılım oluşturulması ardından tam verimle kullanım için teknik destek ve eğitim verilmektedir.
Özel yazılımlar daima şirket verilerini analiz edeceğinden faydalı olabilecek çıkarımlarda bulunabilmektedir.

Özel yazılım projesi almak istediğinizde nelere dikkat etmelisiniz?


1-Taleplerin listelenmesi;

 Özel yazılım istediğinize karar verilmesi sonrasında yapılmasını istediğimiz ilk kısım tüm beklenti ve ihtiyaçlarınızı bir liste haline getirmektir. Hazırladığınız liste sayesinde profesyonel, ihtiyaçlarınıza doğrudan cevap veren bir sisteme sahip olmak adına ilk adımı atmış olacaksınız.

Beklentilerinizi net şekilde belirlemeden özel yazılım firmaları ile etkileşimde bulunmamanızı öneriyoruz.

2- Planlı olun;

Özel yazılım projenizi ana hatları ile meydana getirdikten sonra yazılım geliştirici olan firma ile etkileşime girebilirsiniz. Ana hatları ile oluşturulan planın doğruluğunu ve lise içindeki maddelerin kesinliğinden emin olmalısınız.

Özel yazılım fiyatlarının belirlenmesinde neler etkilidir?


Özel yazılımların fiyatlandırılması ile ilgili iki farklı yöntem mevcuttur. Hazır paket sistemler ve özgün sistemlerdir. Hazır paket sistemlerden bahsetmek gerekirse paket sistemler iş anlamında genel bir hizmet vermektedir. 

Şirket içi işleyişe uyumluluğu ya da iş akışına göre düşünüldüğünde uyum sorunu yaşanması muhtemeldir. Fiyat açısından uygun olsa bile sonradan ihtiyaçları tam karşılayamamasından dolayı özgün bir sisteme ihtiyaç duyulacaktır.

Özgün sistemler ise; şirket içi işleyişe göre tasarlanması nedeniyle iş akışına tam anlamıyla uyum sağlamaktadır. Fiyat açısından paket sistemlere nazaran biraz maliyetli olmasına karşın iş akışına tam uyumluluğu nedeniyle iş akışı hızlanacak ve verimlilik artacaktır. 

Verimlilik artışı kar oranlarını arttıracağından özel yazılım için ayrılmış olan bütçenin kat ve kat fazlasını kazanacaksınız.

Özel yazılım fiyatları nedir?


Özel yazılım kişiye özel bir sistemi sıfırdan oluşturmaktır. Bu düşünüldüğünde tam ve kesin bir bilgi verilmesi ne yazık ki mümkün değildir. Her sektörün ve işletmenin kendi kişisel ihtiyaçları ve işleyişi mevcuttur. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak standart paket sistemler değil kişi ve işletmelere özel sistemler oluşturmaktayız. Özel yazılımla ilgili istek talep ve ihtiyaçlarınızın listelenmesi ardından bizimle etkileşime geçerek kesin bilgiyi almanız mümkündür. İletişime geçmek için tıklayınız.