Web Sitesi Nedir?


Web sitesi internet üzerinde kişi ya da kurumu temsil eden ürün, hizmet veya fikirlerin paylaşılmasına yönelik kullanılan bir uygulamadır. Web sitesi demek yerine aynı anlama gelen internet sitesini de kullanabilirsiniz.

Web Sitesi Çeşitleri
- İlan verme siteleri (ev, araba, iş gibi)
- Haber siteleri (güncel olayların aktarıldığı siteler)
- Rezervasyon siteleri (otel, restoran)
- Kurumsal web siteleri (şirket için ürün veya hizmet tanıtmak için)
- Mobil siteler (mobil kullanıcılar için tasarlanan siteler)
- Portal siteleri (turizm sağlık gibi)
- Kişiye özel siteler (kişi tanıtımı gibi)
- E ticaret siteleri (alışveriş siteleri)

Kurumsal Web Site Nedir?


İnternet kullanımının gün geçtikçe daha çok artması nedeniyle firmalar için kurumsal web sitelerinin önemi de haliyle oldukça artış göstermiştir. Peki firmalar için bu kadar önemli hale gelen kurumsal web siteleri tam olarak nedir?

Şirketlerin ürün veya hizmetlerini müşterilere ulaştırıp tanıtmak amacıyla kullanılan bir internet sitesidir. Bu kurumsal web siteleri sayesinde şirketler daha fazla kişi ile iletişime geçip kendilerini daha çok tanıtma şansını yakalamış olurlar.

Kurumlar için özel olarak tasarlanan bu internet siteleri kurumun amacına uygun olarak yapılmalıdır. Ayrıca kullanıcıları sıkmamak adına internet hızından kaynaklı oluşabilecek sorunları önlemek için kolay bir şekilde erişilebilen yapıda olmasına özen gösterilmelidir.

Doğru ve güvenilir yapılan bir web sitesi sayesinde günün tüm saatleri erişime hazır olan reklamınız var demektir. Bu profesyonellik sayesinde dünyaya açılma imkânı bile bulabilirsiniz.

Kullanıcıların birçoğu kurumsal web sitelerden yararlanmaya çalışırken doğru yapılmamış ve bunun yanında bir sürü aşılması güç sorunlarla karşı karşıya kalmaya mahkûm hale geliyorlar. Kullanıcıları bu güçlüklerden kurtarmak için kurumsal sitelerde bulunması gereken özellikler neler olmalıdır?

Kaliteli Bir Kurumsal Web Sitesinde Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?


Kullanışlı Arayüz Tasarımı
Her konuda olduğu gibi web tasarımı konusu da sıklıkla değişime uğramaktadır. Örneğin geçen sene herkes tarafından tercih edilen ve beğenilen bir tasarım bugünlerde çok demode durabilmektedir. Bu nedenle günümüz şartlarını değerlendirerek kullanıcılarınızın hoşuna gideceği arayüz tasarımlarını tercih etmeniz size büyük avantaj sağlayabilir.

Logo Seçimi
Sitenizin amacına uygun olan bir logo tasarlamalısınız. Kullanıcılarınızın ilgisini çeken ve aynı zamanda sitenizi ilk kez ziyaret eden birinin kolay kolay unutamayacağı bir tasarımda karar kılmalısınız. Hedef kitlenizin ilgisini çeken bir logo yapmak için eğer sosyal medya kullanıyorsanız anket yaparak kullanıcılarınızın hoşuna giden fikirleri birleştirebilirsiniz.

Mobile Uygun Olması
Tablet ve telefon kullanımının hızla artması nedeniyle tasarlayacak olduğunuz internet sitesinin mobile uygun olması artık çok önemli hale gelmiş bulunmakta. Tasarladığınız sitenin mobil kullanıma da olanak sağlaması günün koşturmacasında her işini telefondan gören insanlar için oldukça önemlidir.

SEO Çalışması
Web tasarımı kadar önem taşıyan bir uygulama varsa o da doğru ve düzenli yapılan seo çalışmasıdır. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için yapılan her türlü çalışmaya seo çalışması denir. Sadece sitenin görselliği ile ilgilenip seo çalışmasını boşlayan şirketlerin bekledikleri yere gelemediklerini söylemek oldukça kolaydır.

Sosyal Medya Linkleri
Şirketlerin sosyal medya üzerinden almış olduğu etkileşim sayıları ile web sitelerinde aldıkları etkileşim arasında doğru bir orantı vardır. Bu nedenle sitenizi daha iyi tanıtmak için paylaşım linkleri koymanızda büyük fayda vardır.

Özgün İçerik
Kullanıcıların rakip siteleri değil de sizi tercih etmesi için elinizden geldiği kadar özgün içerikler üretmelisiniz. Bunun için ise kopyala yapıştır yaptığınız her işten uzak durmanızda fayda bulunmaktadır. Özgün içerikleriniz sayesinde arama motorunda üst sıralarda yer alabilir ve kullanıcı sayınızı gözle görülebilecek bir farkla arttıra bilirsiniz.

Hızlı Hizmet Sağlayın
Kullanıcıların sitenize bakmasını engelleyen (hatalar ve yavaşlıklar) herhangi bir sorunun en kısa zamanda önüne geçilmelidir. Önüne geçilmeyen sorunlar kullanıcıların rakip sitelere yönelmesine neden olabilir.

Kendi İletişim Bilgileriniz
İletişim bilgileri kullanıcıların size olan güveni için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sadece bir mail adresi bırakarak kullanıcıların size olan güvenini kazanmanız ne yazık ki pek mümkün değildir. Eğer kullanıyorsanız sosyal medya hesabınız, telefon numaranız ya da konum bilgilerinizi kullanıcılarınızın size kolay ulaşabilmesi için yazmalısınız. 

Kurumsal Web Sitesi İçeriğinde Olabilecek Sayfalar
- Hakkımızda
- Vizyon
- Misyon
- Tarihçe
- İletişim formlar
- Adres bilgileri
- Harita (ulaşım için)
- Şirket bilgileri
- Hizmetler
- Faaliyet alanları

Hayata Geçirilen Bir Kurumsal Web Sitesi Nasıl Etkin Kullanılır?

- Kullanıcı yorumlarına geri dönüşler yapılmalıdır.
- Belirlenen aralıklarla rakip siteleri inceleyip geri kalınan bir konu varsa oraya yoğunluk verilmelidir.
- Mail tanıtımları yapılmalıdır.
- Yapılacak olan reklamları bir plan doğrultusunda yapmak.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web sitesi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.