Mobil uygulamanızın iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğundan nasıl emin olabilirsiniz?

Mobil sistemler kullanıcı ihtiyaçları ve deneyimler ile şekillenmektedir. Bu nedenle rakiplerin önüne geçebilmek için mobil kullanıcı deneyimlerinizi üst seviyelere taşımanız önem taşımaktadır.

Uygulama geliştirilme aşamasında ya da kullanıma başlanması ardından uygulamanın düzenli kontrolleri sağlanarak kullanıcı deneyimini arttırmanız gerekmektedir. 

Hedef kitle ihtiyaçlarınızı belirleyin;

Uygulamanın fikir aşamasında doğru sorular ile başlamak gerekir.

Hedef kitlenin doğru belirlenmesi ve o kitle ihtiyaçlarının analizi hedef kitleye doğru şekilde hitap edebilmenizi sağlayacaktır. Uygulanın arayüzünü kullanıcı deneyimi üzerinden geliştirmeniz mümkündür.

Mağazalarda kullanıma sunulması ardından kullanıcı ihtiyaçlarına karşılık bir uygulama oluşturduğunuzdan ileriye dönük bildirim almanız başarı şansınızı arttırmaktadır.

Geri bildirimleri dikkate alın;

Uygulama mağazası içinde yer alan kullanıcı yorum ve değerlendirmeleri çok güvenilir rehberlerdir. Kullanıcı deneyimlerini inceleyerek daha önce dikkat etmediğiniz hataları görme olasılığınız artacaktır.

Yayınlanan güncellemeler ile yüksek kullanıcı deneyimi oluşturmanız mümkündür. Dikkate alındığının düşünen kullanıcılar sizinle fikirlerini paylaşmakta çok daha istekli olacaktır.

Kullanılabilirlik testleri uygulayın;

Mobil uygulamayı oluşturan kişi tarafından son derece kullanışlı olan uygulama her kullanıcı için aynı nitelikte olmayabilir. Kullanıcı alışkanlıkları ve yaklaşım tarzları bakımından farklılıklar olacağından bu durum kullanıcı deneyimi içinde geçerli bir durumdur.

Uygulamaların cihaz ve işletim sistemi farklılıklarını test eden bir sistem mümkündür. Fonksiyonellik, uyumluluk gibi testler yanında güvenilirlik ve kurulum testleri sayesinde mobil uygulamanızın olası hataları önceden anlaşılarak giderilmesi kolaylaşmaktadır.

Kullanıcı deneyimini arttıracak olan mobil uygulamalar kullanıcıların her işlemini gerçekleştirebilmesini olanak sağlayacak bir arayüze sahip olmalıdır.

Kullanılabilirlik testleri ile tüm kısımlar gözden geçirilerek uygulamanızı kontrol etmektedir. 

Düzenli kontrolleri ihmal etmeyiniz;

Mobil uygulama kullanılabilirliğini istediğiniz seviyeye getirebilmek için yürütülen çalışma sonuçlarının boşa gitmediğini bilmeniz gerekmektedir. Uyulama performansınızı sabit şekilde tutmanız gerekecektir.

Çoğu mobil kullanıcı uygulama içinde yaşanan sıkıntıların sonucunda uygulamaya bir şans daha vermekten ziyade rakip bir uygulamayı tercih etmektedir. 

Mobil uygulamanızı düzenli kontrollerden geçirerek güncelleme işlemlerini gerçekleştirmek kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir. 

Mobil uygulamada geçerli görülen her kısım sorunsuz çalışarak sıkıntılı bölümlerin tespiti çeşitli yükleme ve silme, güncelleme aşamalarında sıkıntı yaşanmaması gibi seçenekleri belirlemektedir.

Profesyonel bir ekiple çalışın;

Mobil uygulama mağazalarında çok çeşitli uygulama bulunmaktadır. Uygulama gelişimi sırasında alınan önlemler yanında düzenli olarak incelemeniz gereken geri bildirim ve kullanıcı testleri yer almaktadır.

Bu yöntemler ile kullanıcı deneyimini üst seviyede tutmak için sürdürülmesi mümkün başarılar elde edebilirsiniz.

Güçlü bir kullanıcı deneyimine sahip bir mobil uygulamaya sahip olmak istiyorsanız profesyonel bir ekiple çalışmanız gereklidir. Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak bu konuda her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçmeniz yeterli. İletişim için tıklayınız.