Kendi mobil uygulamamı kendim geliştirmek istiyorum ama nasıl yaparım?

Gelişen teknolojimiz ışığında internet kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu artışta mobil uygulama payı oldukça yüksektir. Markaların e-ticaret sitelerine, blog sahiplerinin mobil ulaşılabilir oluşu kendi açışınızdan oldukça büyük bir fark yaratmanıza olanak sağlanmaktadır.

Ne yazık ki mobil uygulama yapmak bu tip bir şey kesinlikle değildir. Mobil uygulamalara sahip olmak için ya kodlama biliyor olmanız ya da bunu yaptırabilecek maddi imkanınızın bulunması gerekmektedir. Kullanıcıların büyük çoğunluğu kodlama bilmiyor olup bunu yaptıracak maddi güce de sahip değildir.

Bu yazımızda mobil uygulamanın nasıl yapılacağı ve mobil uygulamaların nasıl geliştirileceği sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz. 

Mobil uygulamanızı kendiniz yapın

Mobil uygulama yapmak için artık kodlama bilmeye ya da yüklü miktarlarda para ödemeniz gerekmiyor. Uygun bütçe ile programlama bilgisine sahip olmadan hızlı şekilde mobil uygulama yapmanıza destek olacak çeşitli platform yer almaktadır. 

Bu tip dijital platformlar “Yazılım bilmeden mobil uygulama geliştirebilir miyim?”, “Yazılımcı ile çalışmadan mobil uygulama nasıl geliştirebilirim?”, “Mobil uygulama yapmak ne kadara mal olmaktadır?” sorularının artık kafanızı kurcalamasına engel olabilirsiniz. 

Şimdi anlatacağım platformlar ücretsiz ya da ufak yatırımlar ile mobil uygulamanızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Mobil uygulamaya sahip olarak rakiplerinize fark atabilir ve sektör içinde hızla yükselişi yakalayabilirsiniz. Mobil uygulama avantajlarını anlattığımız makalemizi incelemek için tıklayınız.

Good Barber

Tek satır kod yazmadan hazırlamak istediğiniz uygulamanın her detayını oluşturabilmenize olanak sağlayan IOS ve Android uygulaması geliştirmenize yardımcı olmaktadır.

Başlangıçta dokuz çeşitli renk seçeneği ile değiştirilebilen, 350 ikon, 600’ü aşkın yazı tipi ile çeşitli şablonlar yer almaktadır. 

IPhone ve Android uygulamalarının yanında mobil tarayıcınız ile giriş yapabileceğiniz ücretsiz web siteye sahip olursunuz. Web sitenizin resmi mobil versiyonu olmasını istediğinizde var olan domain’inize yönlendirme yapma olanağınız bulunmaktadır.

Mobil uygulamanız için belirlemiş olduğunuz çeşitli parametreler ışığında hızlı olarak görsel geri dönüşüm alabilirsiniz. 

Üyelik ücreti aylık 16$’dan başlayıp, 32$ arası değişmektedir. 

ShoutEm

ShoutEm; içerik yönetimi, çeşitli kullanıcı bağlantısı gibi çeşitli para kazanma opsiyonları kullanarak uygulama yaratma olanağı oluşturmaktadır. ShoutEm çeşitli arayüz geliştirme seçeneği sunarak özelleştirme olanağı sunmaktadır. WordPress, Foursquare, Facebook, Twitter, SoundCloud gibi kaynaklara bağlanabilmektedir.

Mobil uygulamanızı geliştirici hesabınızdan ya da iTunes ve Google play üzerinden paylaşma imkânınız bulunmaktadır. Uygulama içeriğinizi güncelleyebilirsiniz.

ShoutEm IOS ve Android uyumluluğunu kontrol etmek için çeşitli otomatik güncellemelerde bulunmaktadır. 

Appery.io

Appery; Android, IOS ve Windows için uygulama geliştirmenize olanak sağlayan Apache Cordova içeren bir mobil uygulama geliştirme platformudur. Bulut tabanlı bir uygulama geliştiricidir. Bu nedenle çeşitli indirme ya da yüklemeye ihtiyaç bulunmamaktadır.

Bu durum oldukça zaman kazandıran bir durumdur. Uygulamanızı geliştirirken çeşitli görsel eklemeler sürükle bırak mantığıyla çalışması sayesinde kolay bir şekilde uygulamanızı oluşturabilirsiniz.

Başlangıç paketleri ücretsiz olmaktadır. Ancak aylık 180$ karşılığı premium üyelik yapabilirsiniz.

Mobile Roadie

Mobile Roadie herkes tarafından IOS ve Android uygulama geliştirebilmesine imkân sağlamaktadır.  Mobile Roadie; RSS, Twitter ya da Google New yardımıyla her tür sosyal medya kullanıcısıyla eş zamanlı etkileşim imkanı oluşturmaktadır.

Web siteniz ya da bloglarınızda olan bütün içerikleri mobil uygulamanız çekebilir ya da uygulamanızda bulunan içerikleri bloglarınıza yönlendirebilirsiniz. 

Mobile Roadie Connect’i ücretsiz kullanabileceğiniz gibi geliştirilen uygulamaları kendi cihazınız üzerinden deneyebilirsiniz.

Aylık olarak 25$’dan, 667$’a kadar değişen bir ücretlendirme bulunmaktadır.

GameSalad

GameSalad, iOS, Android, HTML5 ve OS X gibi çeşitli platformlardan faydalanarak oyun yapmanızı ve paylaşmanıza olanak sağlamaktadır. Sürükle ve bırak şeklinde kullanımı bulunması nedeniyle hiçbir yazılım bilgisine sahip olmadan ihtiyaçlarınıza uygun mobil uygulamanızı kolaylıkla şekillendirebilirsiniz.

GameSalad adından da anlaşılacağı gibi oyun yapmak için kullanılan bir uygulamadır. Zamanınızın büyük çoğunluğu görsel, sesler ekleyerek ekrana oyuncu yerleştirmek, oyuncular arası etkileşimi sağlamakla geçmektedir. 

Sıklıkla kullanılan forumlarında bağımız çalışan oyun geliştiricileri birbirlerine yardımcı olarak destek olmaları sayesinde oldukça faydalıdır.

GameSalad, Kindle Fire ile uyumlu uygulamalar geliştirebilmek adına Amazon ile ortak çalışmalara başlamıştır. 

Ücretsiz olan üyeliklerle başlayarak Pro üyelik için en fazla yıllık 299$ olarak değişken fiyat seçeneği bulunmaktadır.

AppMakr

2009 yılında kurularak yakın zamanda Infinite Monkeys’ın kendi bünyesine almış olduğu yazılım bilgisi olmayan ve IOS, Android, HTML5 uygulamalarını oluşturmalarına yardımcı olan bir kendi mobil uygulamanı yapabileceğin bir uygulama oluşturma platformudur.

Dilediğinizce uygulama yapabilirsiniz. Sınırsız güncelleme, bildirim, oldukça yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraf galerisi, çeşitli müzik ve video yayınları, sohbet odaları, Google Maps uyumluluğu, etkinlik takvimi ve uygulama içinde alışveriş opsiyonları ekleyerek verimli kullanıma sahip bir mobil uygulama oluşturabilirsiniz.

Dashboard ile uygulama takibi yapabilirsiniz. Uygulama görüntünüzü, işlevini özelleştirebilirsiniz. Bu tip özellikler eşzamanlı olarak görüntüleyerek tek tuşla uygulama mağazaları üzerinden yayınlayabilirsiniz.

Ücretsiz ödeme seçenekleri ile başlayarak Self-Publish üyelik istiyorsanız tek sefer için 99$ ödeme yapabilirsiniz.