Mobil Uygulama Nedir?

Günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşması sayesinde mobil uygulamalar hakkında sorulan sorular haliyle oldukça arttı. Mobil uygulamanın tanımını kısaca söylemek gerekirse akıllı telefon, tablet veya bilgisayar gibi günümüz teknolojisinin en yaygın araçlarında olan cihazlar için özel olarak yazılmış yazılımlardır demek oldukça yeterli olur.

Mobil uygulamaların içinde bazıları paralı olsa da büyük bir kısmı ücretsiz bir şekilde indirilip kullanılabilmektedir. Eğer ücretli bir uygulama satın almak istiyorsanız kendinize ait kart bilgilerinizi girerek kolayca uygulamayı indirebilirsiniz.

Genellikle mobil uygulamalar ve internet siteleri birbirine benzetilseler bile uygulama kullanımı site kullanımında çoğu konuda daha avantajlıdır. Mesela mobil uygulamaları kullanırken herhangi bir internet sitesine göre çok daha az internet harcamış olursunuz.

Akla gelen her türlü konu hakkında mobil uygulama geliştirilebilir. Fakat Türkiye’de indirilen mobil uygulamalara bakıldığı zaman en çok bankacılık işlemlerini halletmek için mobil uygulama kullanıldığı görülür.

Mobil uygulama geliştirirken en çok dikkat edilmesi gereken nokta işletim sistemine uygun olmasıdır. Eğer işletim sistemine uygun olmayan bir mobil uygulama geliştirirseniz insanların o uygulamayı kullanması mümkün olmaz.

Mobil Uygulama Avantajları

- Web sitelerinden daha yakındır.

- Her zaman kullanılmaya hazırdır.

- Gelen bildirimler sayesinde indirim veya kampanyalardan kolay haberdar olunur.

- Marka bilinirliğini arttırır.

- Rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

- Pazarlama kanalı haline getirebilirsiniz.

- Reklam maliyetleri düşüktür.

- Müşteri ile ikili ilişkiler kurayı sağlar.

Mobil Uygulama İşlem Basamakları

- Bir fikir bulun.

- Bulmuş olduğunuz fikri daha güzelleştirecek ve hedef kitlenin hoşuna gideceğini düşündüğünüz yeni özellikler ekleyin.

- Tüm bu fikirleriniz hayata geçtiği zaman mobil uygulamanızın nasıl görüneceğine dair ya bir kâğıda ya da sanal ortamda çizim yapın.

- Rakip uygulamaları inceleyerek sizde olmasını istediğiniz bir fikir bulursanız özgünleştirerek kullanmak için ayırın.

- Ne tür bir uygulama yapmak istediğinize karar verdikten sonra belirlemiş olduğunuz taslağa görevler verin.

- Ailenizden arkadaşlarınızdan veya takipçilerinizden bu yapmakta olduğunuz mobil uygulama hakkında tavsiyeler alın. Bu sayede sizin belki hiç aklınıza gelmeyen güzel bir detayı uygulamanıza eklemiş olursunuz.

- Hem kendi karar verdiğiniz fikirleri hem de yakınlarınızdan aldığınız tavsiyeleri birleştirin.

- Uygulamanızı kullanacak olan kullanıcılara uygulamanın nasıl çalıştığına dair yönlendirmeler yazarak akla gelebilecek soru işaretlerini gidermeye çalışın.

- Bu aşamaya kadar yapmış olduğunuz tüm işleri test ederek çalışmayan ya da sizin istediğiniz gibi olmayan sorunları nasıl giderebileceğinize göre çözümler bulmaya çalışın.

- Artık her şey sizin istediğiniz gibi olduğu zaman uygulamanız yayınlanmaya hazır demektir.

Yapmış olduğunuz uygulamayı Google Play’e gayet kolay bir şekilde indirebilir ve kullanıcılara ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Fakat IOS’un bu konuda bu kadar rahat olmadığını ve uygulamanızın belli bir inceleme sürecinden geçtiğini söylemek zorundayız.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.