Mobil Uygulamalar

Günümüzde hayatımızın her alanında olan mobil uygulamalar işlerimizi çok daha kolaylaştırmaktadır. Mobil uygulamalar gün geçtikçe kullanımda artış göstermektedir.

Bazı firmalar, kullanıcılarının, çalışanlarının ya da müşterilerinin işlerini kolaylaştırabilmek için mobil uygulamaları kullanmaktadırlar.

Girişimciler artık e-ticaret ile sınırlı kalmayarak, mobil uygulamalara yönelerek çok geniş bir hedef kitlere erişim imkânı bulmuşlardır.

Mobil cihaz kullanım sürelerinin artışı, kullanıcı yaş aralığının genişlemesi mobil uygulama geliştirmeye olan ilgiyi büyük ölçüde arttırmaktadır.

Mobil uygulamalar yazılımcıların geliştirmiş olduğu sanal marketlerde satılmakta olan programlardır. Ücretli ve ücretsiz şekilde alabileceğimiz uygulamalardan yazılım geliştiriciler her şekilde para kazanmaktadırlar.

Aklınıza harika bir mobil uygulama fikri geldiğini düşünelim. Nasıl hayata geçireceğimizi bilmiyoruz.

En doğrusu profesyonel yazılım geliştiriciler ile anlaşarak uygulamaları onlarla beraber geliştirmek olacaktır.

Mobil uygulama geliştirecek olanlar nelere dikkat etmelidir?

Hedef Kitlenizi Belirleyin;

Mobil uygulama geliştirmeye başlaman önce yapılması gereken il kısım bu uygulamanın kimlere hitap edeceğini belirlemek olacaktır. 

Uygulamanız kimlere hitap edecek? Bu uygulama kimler tarafından kullanılacak? Soruları yanıtlayarak hedef kitlenin ilgisini çekecek detayları atlamamaya özen göstermelisiniz.

Basitlik ve Kolaylık;

Bilgiye erişimin oldukça kolay olduğu bir dönemdeyiz. Düşünüldüğünde kolay, anlaşılır ve basit uygulamalar geliştirerek kullanıcı dostu uygulamalar oluşturmak kullanıcı etkileşimi arttırma açısında oldukça büyük önem taşımaktadır.

Farklı İşletim Sistemlerine Uyumlu Şekilde Tasarlayın;

Farklı işletim sistemleri kullanmakta olan kullanıcılar hedef kitleniz belirlenmesi durumunda her platforma uyum sağlayabilen bir uygulama geliştirmeniz gerekmektedir.

Android ve IOS işletim sistemlerine uyumlu olarak sorunsuz şekilde çalışan uygulamalar çok kişiye hitap etmektedir.

Uyumluluk;

Mobil uygulamanızın işletim sistemi çeşitliliği yanı sıra farklı ekran boyutlarına göre uyumlu, sorunsuz çalışan bir platform oluşturmanız gerekmektedir.

Mobil uygulamanızı birden fazla cihazda ulaşılabilirliği ve farklı cihazlardan girilmesi durumunda farklı ekran boyutlarına göre uygulamanızın yeniden şekillenmesini sağlamalısınız. 

İyi Tasarım;

İlgi çekici, canlı tasarımlar ile mobil uygulamanızı çok daha çekici bir hale getirmeniz mümkündür.

Farklı tasarımları bir araya getirerek renk uyumları yardımıyla uygulamanızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Bir Hedefe Odaklanmalısınız;

Mobil uygulama tasarımı sırasında ekranda çok çeşitli seçeneklerin yer alması karışıklığa neden olabilmektedir. 

Uygulamanızın her sayfa içinde tek bir hedefe odaklanarak minimalist çalışmanız kullanıcıların kafa karışıklığına neden olabilecek bir durumdur.

Grid Kullanım Önemi;

Mobil uygulamanızı grid yapı ile tasarlayarak birbiri ile orantılı deneyim sağlaması nedeniyle zihinde ki görsel bağlantı arttırılması rahat bir kullanım sağlamaktadır.