E-ticarete nereden başlamalıyım?

E-ticaret sitesine sahip olarak sektör içinde daha fazla kazanç elde ederek işinizde daimî gelişim kazanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak e-ticaret sitesine sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

E-ticarete başlamadan önce akılda birçok soru olmaktadır. Her geçen gün yenilenen e-ticaret sitelerinde yenilikler hız kesmeden devam etmektedir. Yeniliğin bu denli çok oluşu e-ticarete girecek olanları oldukça korkutmaktadır. E-ticarete atılan ilk adım sonrasında devamı gelmektedir.

E-ticarete nasıl başlanacağı sorusu düşünüldüğünde tüketicilerin değişen alışveriş alışkanlıkları çoğu kişinin aklını kurcalayan bir sorudur. E-ticarette; başlangıç sürecinde üzerine düşünerek karar verilmesi gereken bazı konular yer almaktadır.

E-ticarete nasıl başlanır?

Hangi ürünü satacağınıza karar vermelisiniz;

E-ticarete nasıl başlanır sorusu akıllara geldiğinde hangi ürün ve ürünlerin satılacağını belirlemeniz gerekmektedir. Satacağınız ürün sektörüne ve alanına göre bir iş modeli belirleyerek, altyapı, şirket ismi gibi çeşitli öğeleriniz ürünlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. 

İnternet üzerinden satılmak istenen ürünlerin detaylı araştırılması ve ne sektör içinde ne kadar talep görebileceği ya da gördüğünü belirlemek için size en uygun olan ürünleri özenle seçmeniz gerekmektedir.

Alan adı ve şirket adınızı belirleyin;

Satmak istediğiniz ürünlerin belirlenmesi ardından şirket adı ve alan adını seçmeniz gereklidir. Şirket adınız satmak istediğiniz ürünlerle alakalı olması gerekli değildir. Şirket adını belirlerken yaratıcı ve farklı seçimler yapabilirsiniz.

Şirket isminizi belirlerken araştırmasını yapmak önem taşır. Şirket adınızın başkaları tarafından alınmadığından emin olmalısınız. Alan adınızın şirket adı aramalarını yaparak web sitelerinin de alınıp alınmadığını kontrol etmelisiniz.

Şirket kurulumu;

Dijital olarak satış yapabilmek için vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Vergi mükellefi olabilmek içinde şirket sahibi olmanız gereklidir. Şirket adı ve sektörünüze karar verdikten sonra şirket kurulumu için başvuruda bulunmanız gereklidir. 

Şirket kurulumu için mali müşavirlerin yönlendirmeleri ile şirket kurulumunuzu yapabilirsiniz. Şahıs firması ya da limited şirketi kurarak e-ticarete başlayabilirsiniz. 

Sanal POS kurulumu içinde vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Şirket kurulumu e-ticarete nasıl başlarım sorusunun yapacakları listesinin başında yer alması gereklidir.

Logo ve diğer çalışmalar;

Markalaşma yolunda bir adım atıyorsanız logonuzun olması gerekmektedir. Markanızı iyi yansıtacak şekilde tasarlanan bir logo belirlemelisiniz. Akılda kalıcı olması önemlidir.

Markalaşma süreciniz içinde çeşitli görsel ve logo çalışmalarınızı profesyonel şekilde hazırlayacak grafik tasarımcılarla çalışarak sizden logo ve görsel tasarlamalarınızı isteyebilirsiniz.

Site tasarımınızı yapın;

Logo ve görsel çalışmalarınızı tamamladıktan sonra e-ticaret sitenizin tasarımını yapabilirsiniz. Ücretsiz yazılımlar ve yazılımınızın tasarımını yaparken tasarımın modern, güncel ve kullanıcı deneyimi açısından pozitif etki yaratan tasarım yapılmasını sağlayınız.

Doğru tedarikçileri bulun;

E-ticarete nasıl başlarım sorusu düşünüldüğünde ürün tedariğinin netleştirilmesi gereklidir. Ürün tedariğini gerçekleştirebilmek ve stoklarınızı düzenli tutabilmek için ürün tedariğinin düzenli gerçekleştirilmesi gereklidir.

Çoklu tedarikçi ile anlaşmanız stoklarınızın güvende kalması için önemli bir adımdır.

Pazarlama ve reklam stratejinizi belirleyin;

Marka belirlemesi ve web site kurulumu ardından marka ve ürün satışına başlamanız gerekmektedir. Bu süreç içinde dijital pazarlama stratejilerine yönelmelisiniz. E-ticaret sitenizin tanıtımını yapmadan hedeflenen tüketici kitlesine erişim sağlamanız mümkün değildir. Çok kanallı bir pazarlama stratejisi geliştirmeniz markalaşma sürecinize katkı sağlamaktadır.

E-ticarete nasıl başlarım sorusunu sorduğunuz zaman pazarlama stratejileri, markalaşma sürecini nasıl artırabileceğinizi düşünmelisiniz. E-ticaret sitenizi kurmak istiyorsanız ihtiyaçlarınıza uygun olarak geliştirebileceğimiz çözümlerimizle e-ticaret sitenize sahip olabilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayınız.