Web Tasarımla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?

Web tasarım denince akla çeşitli sorular gelmektedir. Fiyatlandırma neye göre belirleniyor. E-ticaret web siteleri ve uygulamalarında ne gibi özellikler yer almaktadır. Domain ve hosting tescili nasıl yapılmaktadır. Web sitelerin SEO uyumluluğu gibi akla takılan çeşitli sorular oluşmaktadır. Aforsoft Yazılım ve danışmanlık olarak tek kaynak üzerinden tüm bu sorularınızı yanıtlamak istedik. Öyleyse başlayalım.

-Web tasarım fiyatları neye göre belirlenmektedir?

Web tasarım fiyatları; İşlenecek olan içerik, sayfa sayısı, Yazılacak olan web site yazılımı web site içinde kaç dil olacağı SSL olup olmama durumu ve çeşitli özel formlara göre fiyatlandırılmaktadır.

-Web hosting ve domain seçimini siz mi yapıyorsunuz?

Evet. Sizin yerinize web hosting ve domain seçimi yaparak gerekli tescil işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz. Aylık ve birkaç yıllık şekilde yapılabilmektedir. Zamanı geldiğinde gerekli uzatma işlemlerini sizin yerinize de gerçekleştirebilmekteyiz.

-Zaten web sitem var onun mobil versiyonunu yapabilir misiniz?

Evet. Var olan web sitesinin mobil halini yapabilir gerekli görülen durumlar içinde ortak çalışmamız ile çeşitli değişiklikler yaparak mobil platformlar üzerinde varlığınızın devamlılığına yardımcı olmaktayız.

-Web sitemi kendim yönetebilir miyim?

Yaptığımı projeler için içeriğe uygun olarak bir yönetim paneli oluşturmaktayız. Bu yönetim paneli yardımıyla web site üzerinde gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Yönetim paneline giriş yaparak bize ihtiyaç duymadan yeni güncellemeler yapmanız mümkündür. Eğer bu tip güncelleme işlemlerini bizim takip etmemizi istiyorsanız tüm bunları sizin yerinize biz yapıyoruz.

-Yaptığınız web tasarım fiyatları SEO çalışması içeriyor mu?

Hazırladığımız web tasarımlar üzerinde SEO konusuna yalnızca teknik anlamda dikkat etmekteyiz. Arama motoru üzerinde sıralama için SEO çalışması yapmamızı tercih etmeniz durumunda profesyonel SEO çalışmasını da yapmaktayız.

-Web tasarım çalışmalarınızda hazır sistem kullanıyor musunuz?

Hiçbir web tasarımımızda hazır sistem kullanmıyoruz. Web siteden yönetim paneline kadar her kısmı elle kodlamaktayız. Bu sayede esnek ve müşteri ihtiyacı odakları tasarımlar yapmaktayız. 

-Web tasarımda kullanılan teknolojiler nelerdir?

Web tasarım sektöründe yer alan her yenilik ve değişikliği takip etmekteyiz. Projelerimizde çoğunlukla PHP, MYSQL, HTML5, CSS3 yazılım dillerini kullanmaktayız. Tasarım çalışmalarında çeşitli photoshop programları kullanıyoruz. Web sitelerin mobil uyumlu yani responsive olarak da üretmekteyiz.

-Web tasarım süreçlerinde nelere dikkat etmektesiniz?

Web tasarım yaparken ilk olarak çalışmaya alıcı gözle objektif şekilde bakıyoruz. Herkesçe anlaşılır kullanıcı açısından kolay web tasarımlar oluşturmayı hedefliyoruz. Teknik açıdan WC3 standartlarına uygun hatadan ayıklanmış web siteler üretmeyi hedefliyoruz. 

Web sitelerin mobil versiyonlarının da masaüstüyle birlikte hızlı olması önem taşımaktadır. Bu verileri değerlendirerek, çalışmaların hatasızlığından emin olarak SEO teknik analizlerin ardından müşteriye sunmaktayız.

-Web tasarım çalışma süresi nasıl ilerlemektedir?

Müşteri ile iletişime geçilerek ilk görüşme sağlanmaktadır. İlk görüşme, yapılacak olan web tasarımı anlamaya yöneliktir. Müşteriyi ve projeyi tanımaya çalışırız. Gerekli bilgi logo ve tasarım için kullanılacak görseller müşteriden alınması sonrasında web tasarım çalışmalarına başlanmaktadır.

Çalışmanın yer alacağı sektör hakkında bir ön araştırma yapılmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı aynı sektör içindeki her çalışma ön bilgi amaçlı incelenmektedir. Önbilgiler eşliğinde bir demo web sitesi hazırlanır. Hazırlanmış olan demo proje sahibi ile paylaşılmaktadır. Çalışma sonucunda ortay paydada bulunmamız durumunda projenin alt sayfaları için çalışmaya başlanmaktadır. Örnek alt sayfaların çıkarılması ve müşteri ile paylaşılması sonucu onay alma şeklinde çalışmaya devam edilir. 

Çalışmalar kullanıcı arayüzü yazılım çalışmaları şeklinde devam etmektedir. Web sitenin yönetim paneli yazılır. Aynı süreçte web sitenin mobil hali yapılarak bir bütün halinde proje sahibine sunulmaktadır. 

Gerekli onayların alınması ardından web site yayına açılmaktadır. Mailler, gönderme işlemleri, Google kaydı, harita işlemleri gibi ayarlar yapılarak test yayınları sonrasında web site tamamen yayınlanmış olur.

-Web tasarım çalışmaları ne kadar sürede gerçekleşmektedir?

Yapılan projeye göre web tasarımın tamamlanma süresi değişiklik göstermektedir. Standart bir kurumsal web tasarım ortalama 1 hafta içinde teslim edilmektedir. Bu süreç içinde web site yönetim paneli ve mobil versiyonu da beraberinde yapılmaktadır. Bazı projeler geniş kapsamlı olması nedeniyle 1-2 ay gibi bir süre içinde teslim edilebilmektedir. Proje yöneticileri ile etkileşim sırasında net süre o zaman bildirilmektedir.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak ortalama merak edilen ve sorulan soruları sizler için yanıtladık. Burada yer almayan ancak merak ettiğiniz sorular ya da öğrenmek istedikleriniz olursa bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Tıklayınız.