Kurumsal web site nedir?


Kurumsal bir web tasarım, kurumların dijital dünya da ki kimliği olarak düşünülebilir. İnternet dünyasında varlık göstermek isteyen işletme sahiplerinin ürün ve hizmet bilgilerinin arama motorlarında gösterecek web tasarım olarak tanımlanabilir.

İyi bir kurumsal web tasarım için neye ihtiyacınız olduğunu düşünmelisiniz.  Kurumsal web tasarım işletme sahiplerinin tercih ettiği bir web tasarım şeklidir. 

Kurumsal web siteler kurumların kimliği ve kurumsal imajı dijital dünyaya taşıyarak kurumsal öğeleri ön plana çıkaracak bir alt yapı oluşturmaktadır.

Kurumsal web site planlanırken hedef kitle önem taşımaktadır. Web siteyi ziyaret edecek olan ziyaretçi kitlesi ve sektör düşünülerek web site yapılması gerekmektedir.

Kurumların sahip oldukları web siteler; müşteri, rakip iş başvurusu yapan personel adayları ve hedef kitle içinde yer alan müşteriler düşünülerek tasarlanmalıdır. 

Web sitesinin internet erişimi hızından kaynaklı erişim sorunu yaşamaması için hızlı açılan bölgesel erişim konusunda sorun yaratmayacak yapıda tasarlanması önem taşımaktadır. 

Kurumsal web site özellikleri kurumun logosu ve kurumsal imajına uyumlu olarak tasarlanmalıdır. Bu özellikler düşünülerek oluşturulan web siteler kurumsal web site olarak adlandırılmaktadır.

Kurumsal web siteler tamamen kurum ihtiyaçları baz alınarak oluşturulmaktadır.

Kurumsal web site içinde neler yapılır?


Kurumsal web site içinde yer alması gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerden herhangi birindeki eksiklik kurumsal imaja oldukça büyük zarar vermektedir. 

Kurumsallıktan uzaklaşan web siteler işlevselliğini kaybedecektir. Kurumsal kimliğinize oldukça büyük zarar verecek olan bir durumdur. Kurumsal bir web site içinde bulunması gereken özellikler;
Yönetilebilir olması önemlidir.
Yönetilebilir bir web site güncel kalacaktır.
İnternet yüklenmesi sırasında hız kesilmemelidir.
Minimum 1000 kişiyi aynı anda bünyesinde barındırabilecek bir kapasitesi bulunmalıdır.
“.com” uzantısına sahip olmalıdır.
Ürün ve hizmetlerin netliği önemlidir.
Tasarımın özgün olması gerekir.
Kopya şekilde içerik oluşturulmamalıdır. Tasarım kadar içerik de özgün olmalıdır.
İletişim formları çalışır durumda olmalıdır.
Web site içeriğinde kullanılan üslup karışıklıktan uzak ve sade olmalıdır.
Çoklu dil seçeneğini bünyenizde barındırıyorsanız o dile tam anlamıyla hakim kişiler tarafından oluşturulması gereklidir.

Profesyonel olarak hazırlanan kurumsal bir web site içinde neler yer almalıdır?


Mobil uyumluluk;


Mobil kullanıcıların her geçen gün artış gösterdiği günümüzde mobil ulaşılabilirlik çağımızın gereklilikleri arasında yer almaktadır. Gün geçtikçe önem kazanan mobil ulaşılabilirlik büyük bir gereksinim halini almıştır.

Kurumsal web tasarım konu olduğunda hem mobil hem de masaüstü cihazlarca erişilebilirlik son zamanların olmazsa olmazları arasında yer alır. 

Mobil uyumluluğu olmayan web sitelere mobil cihazlardan erişim sağlamak oldukça zor olacağından marka bilinirliğine zarar verecektir. Kurumsal bilinirliği zarar gören işletme sahiplerinin web sitelere giriş azalacaktır. 

Sektörel bilgi verici içerik paylaşımı;


Google SEO kritikleri içinde içerik en önemli olanı olarak düşünülebilir. İçeriklerin sektörle olan ilgisi, özgünlüğü, anama motorunda aratılan trend anahtar kelimeleri kullanma düzeyine göre nitelendirilmektedir.

Google; kaliteli içeriğe sahip ve kullanıcı deneyimi yüksek olarak tasarlanan web sitelerin arama sonuçlarını ön plana çıkarmaktadır. Bu durum işletme sahiplerini, popülerlik, kaliteli içerik ve prestij açısından ön plana çıkarmaktadır.

Kurumsal web siteler;


Blog, galeri, hakkımızda, iletişim, sosyal medya gibi kısımların kurumsal web sitelerde bulunması gerekmektedir. Tek sayfalı olan bu tasarımlar için daha minimal her bilgiyi tek sayfa içinde bulabilecekleri bir alt yapıda hazırlanmalıdır.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak kurumsal web siteler nasıl olmalıdır kısaca özetledik. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.