Kurumsal Web Site Fiyatları

Kurumların dijital dünya da var olmalarını sağlayan kurumsal web siteleri her geçen gün daha kapsamlı hale gelmekte ve kurumsal web sitelerinin fiyatları hakkında araştırma yapan kişilerin kafalarını karıştırmaktadır. Ne yazık ki kurumsal web site fiyatları hakkında tam olarak belirlenen bir fiyat bulunamasa bile bu fiyatları etkileyen faktörler az çok belli olmuş durumdadır. 

Bu faktörleri detaylıca anlatmadan önce kurumsal web sitelerin fiyatlandırması hakkında biraz daha bahsedelim. Fiyatlandırmanın doğru olabilmesi için ilk olarak kurumun web sitesinden ne istediğine kesin olarak karar vermesi gerekir. Kurumsal web sitesi hakkında kesin kararlara varmadan fiyat hakkında bilgi edinseniz bile bu bilginin yanlış olma ihtimali oldukça yüksektir. 

Başka yazılarımızda bahsettiğimiz gibi kurumsal web siteler işinde usta kişilerin ürünü olduğu vakit gerçekten işe yarar olacaktır. Bir sürü aşama sonucunda oluşum aşaması tamamlanan kurumsal web sitelerinin ilk olarak basit bir iş olmadığının farkında olmalı ve bütçenizi buna göre ayarlamalısınız. Ayrıca kurumsal web site fiyatlarının değişime oldukça açık olduğunu unutmamanız gerekir.

Kurumsal web siteleri fiyat araştırması yaparken fiyat aldığınız firmaların kalite değerlerinin yüksek olduğundan emin olmaya çalışın. Çünkü piyasa da sırf para uğruna doğru düzgün iş yapmayan, sırf para için kendini bu konularda profesyonel gösteren oldukça fazla firma bulunmaktadır. Kandırılmamak için firmaların kalite puanlarını dikkate almanızda fayda vardır. 

Kurumsal Web Site Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

1. Teknik Altyapı

Teknik altyapı kurumsal web sitelerinin fiyatına direk olarak etki eden bir etkendir. Çünkü sitenin altyapısında kullanılacak olan her bir öğe doğal olarak sizin kurumsal web site için ödeyeceğiniz fiyatı etkiler. Ayrıca kurumsal web sitenizde yönetim paneli bulunmasını istiyorsanız da firmaya bundan bahsetmenizde fayda vardır. 

2. SEO Uyumu

Sadece kurumsal web siteleri için değil diğer tüm siteler için SEO uyumu önem taşımaktadır. Bu nedenle SEO uyumu diğer sitelerde de kurumsal web sitelerinde fiyata etki eden faktörlerin başında yer almaktadır. 

3. Web Site İçeriği

Kurumsal web site fiyatlarına etki edene en kapsamlı faktör web site içeriğidir. Sitede bulunacak sayfa sayısı, medya, müzik, video gibi siteden siteye değişiklik gösteren özellikler ne kadar önemsiz gözükse bile fiyat farklılıklarının asıl sebebedir. Bu nedenle kurumsal web sitesi fiyat araştırması yapmadan önce site içeriğini belirlemeniz fiyat araştırmanızda net bilgi almanızı sağlayacaktır. 

4. Arayüz 

Kurumsal web siteleri için de birçok arayüz tasarımı bulunmaktadır. Bu arayüz tasarımlarından kullanıcı dostu olanları tercih etmek ise tabi ki kurumsal web sitenin fiyatına yansıyacaktır. 

Kurumsal Web Site Fiyatlarının Farklı Olma Nedenleri

Güvenlik
Veri tabanı
Kurumsal web sitesinin yazılım dili
Tasarımda kullanılan şablonlar
Profesyonellik 
Belirlenen zaman aralığı 

Kurumsal Web Site Fiyatları Arasındaki Uçurum Neden Kaynaklanır?

Kurumsal web site fiyatlarında büyük farkların olmasında en büyük neden bu işi profesyonel yapan kişiler ve hazır şablonlarla işlerini halleden kişilerin fazla olmasıdır. Haliyle hazır şablon kullanarak bir saat gibi kısa bir sürede iş çıkartan kişilerin kurumsal web site fiyatları uygun olurken bu işe haftalarını hatta aylarını veren kişilerin kurumsal web site fiyatları fazla olmaktadır. 

Kurumsal Web Site Fiyatı Alırken Cevabından Emin Olmanız Gereken Sorular

İlk olarak kurumsal web site ücretinin içine hangi hizmetlerin dahil olduğunuz bilmeniz gerekir. Özellikle hosting, güncelleme, destek, alan adı gibi oldukça önem taşıyan hizmetlerin yer aldığından emin olun. Aksi halde ileride sıkıntı çekmeniz işte bile değildir. 

Kurumsal web site fiyatının içine teknik desteğin de dahil olması size oldukça avantaj sağlayacaktır. Çünkü site yapım aşaması bitse bile ileride sorun yaşama ihtimali her zaman vardır. Dolayısıyla kurumsal web site fiyatı içerisinde teknik destek bulunmasa bile eklenmesi gerektiğini talep edebilirsiniz. 

Yeni sayfalar eklemek, var olan sayfaları yenilemek, SEO ayarlarını düzenlemek için gelişmiş bir yönetim paneli gerekir. Yönetim paneli iyi olmadığı taktirde bahsettiğimiz işerin yapımı zor hale gelir. Bu nedenle kurumsal web site fiyatını alırken yönetim panelinde neler yapabileceğinizi sormanızda fayda vardır. 

Kurumsal web site fiyatı alırken sorulması gereken soruları kısaca yazmak gerekirse
Kurumsal web site fiyatı içerisine teknik destek dahil midir?
Kurumsal web site fiyatı içerisinde hangi hizmetler mevcuttur? 
Kurumsal web site fiyatı içerisinde bulunan yönetim paneli ile neler yapabilirim? 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web site fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.