Sanal Mağaza Nedir?

Sanal mağaza genelde tüm işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilen satış yaparak insanların kazanç sağlayabildiği bir yerdir. Genellikle elektronik ticaret olarak bilinse de sanal mağaza olarak kullanıldığı da görülmektedir. Çoğu şirket sanal mağazalar sayesinde daha fazla insana ulaşılabildiği için elektronik ortama da geçiş yapmaktadır. 

Sanal mağazalarda satış yapmanın aslında iki tane yolu vardır. Bunlarda ilki e ticaret konusunda kendini oldukça geliştirmiş bir sitenin bünyesine kayıt olmak ve oradan satış yapmaktır. İkincisi ise bu işi yapmak için kişisel bir site kurmak ve satışlarınızı oradan yürütmektir. İkinci yolda başarısız olma olasılığı oldukça yüksektir. Fakat eğer ikinci yoldan başarılı olunursa birinci yola göre daha fazla kar elde edilmektedir. 

İkinci yola yani kendinize ait bir e ticaret sitesi kurmaya karar verdiğinizde siteyi kurarken bazı evraklara ve siteyi kurduktan sonra sitede bulunması gereken bazı evraklara ihtiyacınız vardır. Bu evrakların sizde var olması sitenizden alışveriş yapacak kişilerin daha güvenli bir şekilde işlemleri halletmesini sağlayacaktır. 
Sanal mağaza açmak için gerekli olanlar;
Vergi levhası
Banka hesabı
SanalPOS
Domain alımı
Hosting 

Dropshipping Nedir?

Türkçesi “stoksuz satış” olan dropshipping, elektronik ticaret ile çoğu noktada benzerlik gösterse de aralarında bazı farklarda bulunur. Dropshipping yaparken ürünlerin stokta bulunmasına gerek yoktur. Kendiniz için bir e ticaret sitesi oluşturursunuz. Daha sonra farklı firmalarla anlaşarak onların ürünlerini kendi sitenize sergilersiniz. Sipariş olduğu zaman bunu firmaya iletir onların ürünün müşteriye gönderimi hakkında hazırlık yapmasını sağlarsınız. 

Dropshipping kulağa oldukça basit gelse de bazı dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bunlar; 
Ürünlerini sergileyeceğiniz firmayı iyi araştırmalısınız. Çünkü müşteriler ürün hakkında herhangi bir sıkıntı yaşarsa suç firmanın olduğu halde bundan siz etkilenebilirsiniz. 
Sergilediğiniz ürünler ile ilgili teknik bilgiye sahip olmanın size büyük getirisi olacaktır. 
Ürünlerin stok durumunu sıklıkla kontrol etmeli ona göre müşteriyi bu konu hakkında bilgilendirmelisiniz.
Ürünün satış işlemlerini tamamladıktan sonra ödemelerin altyapısını belirlemelisiniz. 

Stoksuz satışın avantajları;

E ticarete hızlı giriş
Esnek olması
Kargo maliyetinin neredeyse sıfıra yakın olması
Giriş maliyetinin oldukça düşük olması

Sanal Mağaza İçin Bazı Öneriler


Kartvizit Oluşturun

Sattığınız ürünlere ve sitenize uygun kartvizit oluşturun. Farklı kartvizit tasarımlarını inceleyerek kendiniz için en uygununu bulmaya çalışın. Yakın çevrenize ve bu konulara ilgisi olduğunu düşündüğünüz kişilere oluşturduğunuz kartviziti dağıtın. Bu sayede tanınmışlığınızı arttırmış olacaksınız. 


Kampanyalar Üretin

Pek çok insanın kampanyalara karşı inanılmaz bir sevgisi vardır. Sırf kampanya var diye çoğu kişi hiç ihtiyacı olmayan ürünleri alabilir veya kendine yeni bir ihtiyaç listesi çıkartabilir. Bu nedenle sitenizin hem adını duyurmak hem de satışlarını arttırmak için kampanyalar üretmekte fayda vardır. 

Sosyal Medya Paylaşımları

Sitenizin reklamını yapmak için en uygun yerlerden biri sosyal medyadır. Geniş hedef kitleleri içerisinde bulunduran sosyal medyada yapılan her reklam kolay bir şekilde ilgili gruba iletilir ve bu sayede çoğu kişi sitenizle karşılaşır. Bu ise size yeni müşteriler kazandırır. 

Sanal Mağaza Açtıktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Sanal mağazanızı açtıktan sonra kendinizi geliştirecek ve hedef kitlenin ilgisini çekecek yeniliklere imza atmalısınız. Hiçbir şey yapmadan müşterilerin size gelmesini beklerseniz hem satış yapamaz hem de gerilersiniz. Bu nedenle sizi rakiplerin ilerisine taşıyacak işler yapmaya çalışmalısınız. 

Ayrıca sanal mağazacılıkta müşterileri en çok geren konulardan biri ola güvenlik sorununa da el atmanız gerekmektedir. Müşterilerin güvenlik kaygısı giderilemediği taktirde satışların artması da beklenmez. Bu nedenle müşterilerin güvenlik konusundaki hassasiyetini bilmeli ve onları bu konuda rahatlatmanın yollarını aramalısınız.

Sanal Mağazada Görsel Sunumlar

Fiziki mağazalarda olduğu gibi sanal mağazacılıkta da görsellik oldukça önemlidir. Özel günlere göre farklı görseller veya animasyonlar kullanmak mutlaka müşterilerin ilgisini çekecektir. Bu sayede müşteriler mağazanızda gezerken bu görselleri görecek hem de keyifle alışverişlerine devam edecektir. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Sanal mağaza hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.