Mobil Uygulamalardan Nasıl Para Kazanılır?

Gelişen teknolojimiz ışığından mobil cihazlar neredeyse her ihtiyacımızı karşılar hale gelmiştir. İhtiyaçlarımızın karşılanma sebeplerinin başında mobil cihazlarımıza yüklemiş olduğumuz uygulamalar gelmektedir. 

Peki, mobil uygulamalar ile nasıl para kazanabiliriz?


1-Uygulama içi reklamlar;

Reklam Sağlayıcılar

Reklam şirketlerinin “Google Admob, Adcash, Adnimo..” sağladığı SDK “Yazılım Kütüphaneler” üzerinden mobil uygulamalarınıza reklam alabilirsiniz. 

Bu tip reklamlar gösterilen görsel, video, yazı ve animasyonlu görseller üzerinden ücretlendirilmektedir. 

Gösterim başına ve tıklama başına kazançlar ücretlendirilebilmektedir. 

Tıklama başına kazanılan her zaman gösterimden çok daha fazladır. 

Kazanç oranını reklam kampanyaları da düzenlemektedir. 

Mobil uygulamanız içine bir mobil oyun reklamı aldığınız var sayalım. Bu reklam gösterim için X üzerinden, tıklama başına XX kadar kazanç sağlarken indirme esnasında XXX kadar kazanç sağlamaktadır. 


Anlaşmalı Sponsor Reklamlar

Reklam veren ve sizin aranızda yapılan özel anlaşma ile para kazanabilirsiniz. Bu tip özel anlaşmalar sizin kontrolünüzde gerçekleşmektedir. 

Yüksek kullanıma sahip bir uygulamaya sahip olduğunuzu düşünelim. Bir şirket bu uygulamayı gördükten sonra sizinle iletişime geçerek sizin kontrolünüz içinde uygulama içerisine reklam alarak kazanç elde edebilirsiz.

Reklam veren firmaya gün ve tıklama gösterilen detaylı istatistik raporları sunmanız gerekmektedir.


2-Uygulama içi ürün satımı;

Uygulamanız üzerinden para kazanmanın tek yolu App Store ya da Play Store üzerinden satış yapmak değildir. 

Uygulamanızı, uygulama mağazalarından ücretsiz olarak sunarak daha sonrasında ücret talep edebilirsiniz. Çoğunlukla mobil oyunlar için kullanılmakta olan bu yöntem diğer uygulamalar içinde kullanılabilmektedir. 

Örneğin; Uygulamanın bir kısmını ücretsiz şekilde sunarak ek özelliklerin kullanılması için ücret talep edebilirsiniz. Uygulama içi satış çoğunlukla tercih edilen bir yöntemdir. 


3-Uygulama satışı;

Mobil uygulama üzerinden gelir elde etmek istediğim zaman ilk akla gelen yöntemdir. İster İOS ister Android mağazalarına uygulamanızı yükledikten sonra uygulamanızın satışını yapmanız mümkündür. 

Ücretli olarak piyasaya sunulmuş olan uygulamaların kullanıcılar için ek bir değer arz ediyor olması gerekmektedir.