Neden mobil uygulamalara ihtiyacımız var?

Mobil cihazların hayatımıza girdiği günden beri uygulamalar çok daha akıllı hale gelmektedir. Aynı zamanda kullanıcıların mobil cihazlar ile geçirilen oldukça artmaktadır. 

Kullanıcıların mobil cihazlar ile geçirdikleri vaktin büyük çoğunluğunu mobil uygulamalar oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalara göre mobil cihazlar ile geçirilen vaktin %70’ini mobil uygulamalar oluşturmaktadır.

Mobil uygulamalar web sitelerden çok daha hızlı ve kolay bir kullanıma sahiptir bu nedenle kullanıcılar tarafından daha çok kullanılmaktadır. Kısaca mobil uygulamalar web sitelerden çok daha cazip gelmektedir.

Mobil uygulamalar kullanıcılara bu denli yakınken faydalanmamak oldukça büyük bir kayıp olacaktır. Marka kimliği oluşturmak isteyenler mobil uygulamaya sahip olmaları gerekmektedir.

Mobil uygulamalar ile hedef kitlenize daha kolay erişim sağlayabilirsiniz, aynı zamanda oluşturduğunuz etkinlik, kampanya, içerik, güncel indirimleri kullanıcılara direk iletebilirsiniz.

Tüm bu avantajların yanı sıra dijital pazarlama aracı olarak da kullanılabilmektedir. Özellikle ürün ve hizmet satışı yapmakta olan e-ticaret siteler için mobil uygulamalar potansiyel müşteriler ile birebir etkileşim sağlayacağı için arasında ki bağı kuvvetlendirecektir.

İnternetten yapılan alışverişlerin %80’lik kısmını mobil uygulamaların oluşturduğunu biliyor muydunuz?

Mobil uygulamaların kullanımı ve popülerliği her geçen gün artış göstermektedir.  Bu nedenle, web siteniz üzerinden kullanıcılarınıza sunmuş olduğunuz hizmetlerin, mobil cihazlar içinde uygulama şeklinde sunulması gerekmektedir.

Mobil uygulamaların avantajları nelerdir?

Günümüzde mobil uygulama yaptırmak sektöre göre çeşitlilik gösterebilen bir durumdur.

Her evde en az bir akıllı telefon bulunduğunu varsayarsak mobil uygulamanızın bulunması oldukça önem taşıyan bir konudur.

Akıllı telefon kullanımının bu denli fazla oluşu mobil uygulamaların en büyük avantajlarından biridir. Doğru strateji oluşturulması ile oldukça fazla kişiye erişim sağlayabilirsiniz.

Web sitenizin mobil uygulamasını yaptırarak, sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınıza farklı ve güzel bir deneyim sunma şansına sahip olursunuz.

Mobil uygulamanızı kullanmakta olan kullanıcıların telefonlarına anında bildirim gönderme imkânı gibi özelliklere sahip olursunuz.

Uygulamanızı koyacağınız Google reklamları üzerinden para kazanabilirsiniz.

Şirketiniz ya da mağazanızın marka ve kalitesini büyük ölçüde arttırabilirsiniz.

Uygulamanızı takip etmekte olan kullanıcılarınız sunmuş olduğunuz fırsatları ve yenilikleri rahatlıkla takip edebilirler. 

Web siteye sahip olanların yayınlamış oldukları gönderiler otomatik şekilde uygulamalarda gözükmektedir. Bu sayede daha fazla kullanıcıya erişim sağlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama Yapan Firmalar

Mobil uygulamaların nasıl yapıldığını ve avantajlarını anlattıktan sonra mobil uygulama yapan firmalar hakkında bilgi verebiliriz.

Mobil uygulamalar işletim sistemlerine uygun olarak hazırlandığını biliyoruz. Mobil uygulamalar İOS ve Android işletin sistemi olarak iki farklı şekilde geliştirilmektedir.

Mobil uygulama yapmakta olan firmalar çalışmalarını başlatmadan evvel müşteri taleplerini inceleyerek gerekli araştırmalar yapmaktadırlar. 

Mobil uygulama geliştirmesini yapacağınız firma seçimine oldukça önemli birkaç nokta bulunmaktadır. İlk olarak mobil uygulama ile hedefleriniz nedir? Mobil uygulamalar ile amaç ve istekleriniz nelerdir? Tüm bu sorular çalışmaların ana hatlarını belirleyecek önemli sorulardır.

Hedef ve amaç belirlemesi ardından sıra birlikte çalışacağınız firmaları seçmeniz geliyor. Firma araştırması yaparken oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.

Mobil uygulama yapan firmalar arasında size en uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. Profesyonel ve donanımlı bir firma seçmeniz önem taşımaktadır. 

Çalışacağınız firma, bütün hedef ve isteklerinizle ilgili tüm beklentileri karşılayabilecek bir firma olmalıdır. Mobil uygulama geliştiren bir firma seçerken, firmanın size sunmuş olduğu donanım ve ekip gibi birçok kritere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Genellikle firma seçiminde fiyat kıyaslaması yapılmaktadır. Firmalar arasında kıyaslama yaparken ana kriter kesinlikle kalite olmalıdır.

Müşterileriniz her an size erişebilmesinin ve sektör içinde kaliteli bir imaj oluşturabilmenin yolunun mobil uygulamadan geçtiğin unutmamanız gerekmektedir.