Özel yazılım nedir?

Özel yazılım firmaların kendi özel ihtiyaçlarını ve firma içi işleyişe %100 uyumlu şekilde oluşturulmuş yazılım türüdür. Basit şekilde yazılıma göre işletme değil, işletmeye göre yazılım yapılması şeklinde tanımlanabilmektedir.

Özel yazılımlar oluşturulurken işletmelerin işleyişi, içlerinde bulundukları sektör ve diğer işletmelere özel olasılıklar durumlar detaylı şekilde incelenerek çeşitli çözümler ve alternatifler oluşturulur.

Uluslararası işletmeler özel yazılımların getirmiş oldukları avantajları kullanarak rakiplerinin önüne geçerek kar oranlarını arttırmaktadırlar.

İşletmeler; sektörü ya da işleri ne olursa olsun belli bir düzen çerçevesinde çalışmaktadırlar. Düzene göre çalışmayan işletmelerden başarı beklemek anlamsız olacaktır.

İşletmelerin hepsi elbette aynı işi yaptığı anlamına gelmemektedir bu durum. Ancak ne yapacağını bilen belli bir programa göre ilerleyen işletmeler anlamlı sonuçlar oluşturarak işletmelerinin kar oranını git gide arttırmaktadır.

Küçük çaplı işletmelerin bu planlama süreçlerinin manuel olarak gerçekleştirebilmesi elbette mümkündür ancak büyük ve büyümeyi isteyen bir işletmeyseniz bu durum ne yazık ki mümkün değildir.

Verinin Önemi Nedir?

İşletmeler için veri büyük önemlidir. Verileri analiz etmek ve analiz sonuçlarına göre çeşitli fırsatlar ve riskleri görebilmek adına önem taşımaktadır. 

Bu analizler için başta yazılım olmak üzere çeşitli teknolojiler kullanılmaktadır. Burada bahsedilmekte olan yazılım ve programlar firma işleyişinde kullanılan tüm verileri alarak analiz sonuçlarını ilgili departmanlara iletmektedir.

Şirketlerin karlı hamleler yapabilmesi için öngörüde bulunabilmesi için fırsatlar sunarken diğer taraftan olası riskleri da göstererek kriz anlarında en az ya da hiçbir hasar almadan kurulma yöntemlerini göstermektedir.

Bazı yazılımlar işleyişi tek bir ürün üzerinden takip etmeye yardımcı olmaktadır. Bu sistemler daha çok iş, görev takipleri için kullanılan sistemlerdir.

Piyasa içinde firmalara bu tür analizler için yardımcı olabileceği söylenen çok sayıda paket programlar bulunmaktadır. 

Yazılım firmaları işletmeler için çeşitli modülleri bir araya getirerek hazır paket sistemler oluşturmaktadır. İşletmeler ihtiyaçlarına göre bu paket sistemlerden birini seçmektedir.

Bu tip paket sistemlerin avantajları kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Dezavantajları ortadan kaldırmak için işletmelerin büyük çoğunluğu özel yazılımlara başvurmaktadır.

Özel Yazılımların Firmalara Olan Avantajları Nelerdir?

Özel yazılımların avantajları işletmelerin işleyiş ve sektörlerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu avantajları detaylı şekilde incelemek gerekirse;

Başlangıçta yüklü bir maliyeti olduğunu düşündüğünüz bu tip özel yazılımlar uzun vade içinde işletmeleri ekstra yazılım maliyeti gibi değişkenlerden kurtarmaktadır.

Sizin için özel olarak hazırlanmış olan yazılımlar işletmeniz içinde uyumlu olarak iş hızınızı arttıracaksınız. Bu sayede rekabet gücünüz artacaktır.

Özel yazılımların kullanımı için çeşitli eğitimler oluşturulacağından çalışanların bu tip programları tam kapasite çalıştırabilmeleri sağlanacağından  veriminiz artacaktır.

Farklı yazılımlara ihtiyaç olmaması nedeniyle bütün veriler aynı database içinde toplanacaktır. Bu durum analiz sonuçlarının gerçekliğini arttıracaktır. Raporlama ve analizler daha etkin sonuçlandırılacaktır.

Firma içi farklı departmanların etkin çalışabilmesinin yanı sıra işletme maliyetleri düşeceğinden kar oranında artış gözlenecektir.

Yazılımlarınızdan kaynaklı sıkıntılarınız karşısında görüşmeniz gereken tek kişi yazılımınızı oluşturmuş geliştiricilerdir. Sadece o kişiler ile etkileşimde bulunarak başka kişilerle uğraşmak durumunda kalmayacaksınız.