Neden mobil uygulamalara ihtiyacımız var?

Düzgün planlama ve doğru strateji ile mobil uygulamaların başarılı olacağını açıklamıştık. Peki, neden mobil uygulamalara ihtiyacınız var? Bu konuyu detaylı şekilde açıklayacağız.


1-Mobil uygulama geliştirerek satışlarınızı arttırabilirsiniz?

İnsanların ve kurumların anında birbiriyle etkileşime girerek işlerini çok daha kolay şekilde halledebildikleri bu çağda, işletmenize özel bir uygulama geliştirme fikri, işletmenizi ve size boyut atlatma niteliğine sahip bir durum olabilmektedir. Her bakımdan güçlü ve etkileşimi yüksek bu uygulamalarla satışlarınızı arttırarak daha çekici bir işletme olma durumu söz konusudur. 

İyi tasarlanan bir mobil uygulama işletmenizin kullanıcı dostu olmasını sağlayarak işletmenizin her yerde hizmet vermesini kolaylaştıracaktır. Herhangi bir mobil cihazda çalışabilen bu uygulamalar şirketinize prestij kazandıracaktır.

Çoğu şirket; işletme bilgileri, ürün detayları, kullanıcı bilgileri, hesap bilgileri gibi çoğu detayı gibi bilgileri göstermek için mobil uygulamaları kullanmaktadır.

Satışlarınızda hazırladığınız indirimler, avantajlar ve çeşitli fırsatları web sitenize girmeden bir tıkla kullanıcının elleri altında olacaktır. 

Satışlarınızı arttırmak için mobil uygulama kullanıyorsanız sayıların asla yalan söylemeyeceğini biliyor olmanız gerekmektedir. 2013 yılında 122,9 milyon olan kullanıcı sayısı 5 yıl içinde 2018 yılında 200 milyonu
geçerek mobil uygulamaların normal web sitelerinden daha başarılı yükselişe geçtiği görülmüştür. 

Mobil uygulamaya sahip olmayan işletmelerin farkında olmadan şirketlerine zarar verebilecekleri görülmektedir. 


2-Müşteri deneyimi;

Müşterilere sürükleyici deneyimler yaşatmak gerekir. 

Müşteriler değerli, taktir edilmiş ve özel hissetmek isterler. Hizmet veya ürünlerin arkasında yer almakta olan marka dikkatine değer olduğunu da görmek isterler. Bu noktada mobil uygulama stratejilerini kullanabilmektesiniz.

Mobil uygulamalar müşterilerine sorunsuz hizmet sunmayı mümkün kılmaktadır. Satın alma işlemlerini tek tık ile halledebiliyor oluşumuzdan kaynaklı çok daha kolay olduğu düşünülmektedir. SMS ve push bildirimleri ile satın alma süreçlerinde müşterine en iyi hizmeti sunmaktadır.

Mobil uygulamalar bir üst seviyede kişiselleşmeye olanak sağlamaktadır. Müşteriye birinci sınıf deneyim sunmak kişiselleşme ile ilgilidir. Bu işlemler kullanıcının satın alma işlemleri boyunca devam etmektedir. 
Sadakat, geri ödeme, indirim, freebies, özel promosyon kodları, flash satışları gibi avantajlar müşteri sadakati kazandıracaktır. 

Bütün bunlar mobil uygulamalar üzerinde daha derin sonuçlar elde etmektedirler. Bu uygulamalarda sorunsuz kolay ve sadakat programı çalıştırmak mümkün olmaktadır. 

Ancak, kullanıcılara sürekli pop-up’lar bildirimler ile adeta bombalamak doğru değildir. Aşıdır şekilde yönlendirilen bildirimler müşteriyi rahatsız edecek ve uygulamanızı silmek istemesi ile sonuçlanabilecektir. 
Unutulmaması gereken bir diğer nokta da push bildirimleri, çok kolay ifade edilebilmesi sebebiyle geri dönüşler diğer mecralara kıyasla çok daha fazladır. 900 milyon kullanıcısıyla geri dönüş oranları 7,9’dur.


3-Pazarda rekabetçi olmak;

Amerika’da şuan küçük işletmelerin %65’i mobil uygulamaları kullanmaktadır. Dünyanın en büyük devletlerinde bu kadar yüksek oranda kullanılmakta olan mobil uygulamaları kullanmakta neden gecikelim. 

Mobil uygulamanızı kullanmak ve geliştirmek rakiplerinizin önüne geçmenizi kolaylaştırarak daha hızlı yükselmenize olanak sağlayacaktır. 


4-Doğrudan pazarlama;

Pazarlama stratejinizde; pazarlama setlerinizde mükemmel strateji oluşturmak her zaman iyi bir seçenektir.  Doğru mobil uygulamalara sahip olmak bu seçeneklere iyi birer ek niteliğindedir.
E-posta pazarlama, ücretli oluşturulan reklamlar, tv reklamları, dijital pazarlama kanalları ile uğraşıyor oluşunuz pazarlama kanalı oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. 


5-Müşterileri daha çok meşgul edin;

Mobil uygulamaya sahip olmak müşteriler ile etkileşimde olmak için yeterlidir. Kullanıcılarla daha iyi etkileşim sağlamak gereklidir. 

Ürün ve hizmet önemli olmaksızın müşteri ile iletişimde kalmak gerekmektedir.

Mobil uygulamanıza; sohbet, geri bildirim gibi özellikler ekleyerek müşterileriniz ile iletişimi canlı tutabilirsiniz. Bu özellikler ile müşterinizle aranızda ki bağ daha kaliteli ve iyi bir hal alacaktır. 


6-Marka bilinirliğinizi arttırın;

Hangi durumda olursa olsun uygulamanızın müşteriler ve kullanıcılarınız tarafından sevilmesini istersiniz. Mobil uygulamanız mükemmel şekilde tasarlanmış kaliteli bir görüntüye sahip olarak markalaşma sağlayabilirsiniz. Bu durum sizi bir üst seviyeye taşıyacaktır.