Mobil uygulama nedir?

Mobil cihazlar olan telefon, tabletler üzerinden kullanılabilecek olan uygulamaların tümüne verilen isimdir. Akıllı telefon ve tabletler için özel olarak geliştirilen bu yazılım türleri sürekli olarak delişim göstermekte ve kendini yenilemektedir.

Mobil uygulamaların tümü dünya çapında IOS ve Android  işletim sistemleri ile oluşturulmaktadır. Planlanan ve tasarlanmış olan her proje için ayrı mobil uygulama geliştirmeniz mümkündür.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yapılacak olan uygulamanın işletim sistemidir.

İşletim sistemi düşünülmeden oluşturulmuş mobil uygulamalar kullanıcılar tarafında kullanılamayacak olup işlevsizleşecektir.

Mobil uygulamaya ihtiyacınız var mı?

"Neden mobil uygulamaya sahip olmalıyım" diye hiç düşündünüz mü? Mobil cihaz kullanımının artışıyla hazırlanan uygulamalar zaman içinde daha akıllı bir hal almıştır. 

Mobil cihazlar ile geçirilen sürenin artışının çok daha hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlayarak insanlara zaman tasarrufu konusunda olanak sağlamaktadır.

İşletme sahiplerinin büyük çoğunluğu bu durumu fark etmiş olup yatırımlarına başlamışlardır. 

Yapılan araştırmalara göre mobil cihazlar ile geçirilen zamanın %70'i mobil uygulamalar  üzerinde geçirmektedir.

Mobil uygulamaların web sitelerden daha hızlı çalışması ve daha hızlı erişim sağlanabilmesi nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. Kullanıcılar için mobil uygulamalar web sitelerden çok daha cazip gelmektedir.

Mobil uygulamalar ve kullanıcıların bu güçlü etkileşimini kullanmamak işletme sahipleri için büyük bir kayıp olacaktır. 

Mobil uygulamalara neden ihtiyacımız var?

Marka kimliği oluşturmak istediğiniz zaman mobil uygulamalara ihtiyacınız var demektir. Mobil uygulamanız ile hedeflenen kitleye erişim kolaylaşacak çeşitli etkinlik, kampanya ve promosyonlar gibi güncel içeriklerinizi müşterilerinize ileterek etkileşiminizi canlı tutmanız kolaylaşacaktır.

Dijital pazarlama aracı olarak da kullanılabilen mobil uygulamalar işletmelere çeşitli fırsat ve kolaylıklar sunmaktadır.  Ürün ve hizmet satışı yapmakta olan e-ticaret sitelerine özel hazırlanan mobil uygulamalar ve müşteriler ile işletme arasında bir bağ oluşan bağ kuvvetlenecektir.

Mobil uygulama kullanımları ve popülerliği gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu nedenle web siteniz üzerinde yer alan hizmetlerin mobil cihazlar üzerinden kullanıcılara sunulması gerekmektedir.

Mobil cihazların hayatımızda ki yeri gün geçtikçe artmaktadır. Mobil cihaz  kullananların büyük çoğunluğu aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanmaktadır.

İşletmeler mobil uygulamalara ihtiyacım var mı diye bir düşünceye kapılmış ise beklentilerinin neler olduğu büyük önem taşımaktadır.

Firmalar yalnızca trend takibi yapmak istiyor olabilir. Müşteri kitlesi ile etkileşimde bulunmak ya da erişim sağladığı insanları web sitelerine yönlendirmek istiyor olabilir. 

Mobil uygulamaların son dönemde popülaritesinin artış olduğu bir gerçektir.  Mobil uygulamaların hayata geçirilmesi işletmeler açısından büyük önem taşımaktadır.

Firmaların geneli ileriyi görmeyip planlamadan maliyet oluşturdukları görülmektedir.

Web siteler içinde yer alan iletişim bilgilerinin sürekli güncellenmesi gerekmektedir. 

Mobil uygulama kullanan müşterilerin karar almasını etkileyerek müşterilerin ilgisinin başka yerlere kaymasını engellemektedir. Kısaca mobil uygulamalar işletmelerin işlerini geliştirebilmesi için oluşturulan sistemlerdir.