Akıllı telefonlar ve tabletler hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Modern toplumda ki akıllı telefonların yeri, mobil teknolojinin etkileyici rolünün bir deneyimi olduğunun göstergesidir. 

Deneyimler ışığında geliştirilen mobil cihazlar için oluşturulan yazılımların değeri her geçen gün artış göstermektedir.

Değer artışı şirketlerin marka varlığını sürdürmesi için gereklilik halini almıştır.

Büyüyen ve üreten sanayi işletme ve markaları cezp etmekte olarak her geçen gün değer artışı gözlemlenmektedir.

Mobil uygulama geliştirme ne anlama gelmektedir?


Gelişen ve değişmekte olan teknoloji ile web ve mobil, varlık oluşturma, iş geliştirme, pazarlama, satış artışı, aktif iletişim kurma platformları farklılaşmaktadır.

Mobil uygulama geliştirme, akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazlar için hazırlanan donanım ve ürün özelliklerinden faydalanarak oluşturulan yazılımlara denilmektedir.

Mobil uygulama, ağ bağlantısı ile çalışabilmektedir.

Mobil uygulama geliştirme işlemleri, yüklenebilen yazılım paketleri oluşturmayı, bir API ile veri erişimi ve hedef cihazlar için test işlemlerini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

En basit uygulamalar, bilgisayar tabanlı uygulamaların mobil cihazlara taşınması ile oluşturulmaktadır. 

Bazı uygulamalar, sınır ve avantajlarından yararlanarak özel uygulamalar geliştirmeyi içermektedir.

Mobil uygulama türleri nelerdir?


Mobil uygulama geliştirmek için dört farklı yöntem bulunmaktadır.
Yerel mobil uygulamalar,
Platformlar arası yerel mobil uygulamalar,
Hibrit mobil uygulamalar,
Aşamalı web uygulamaları

Geliştiriciler; projeler için doğru geliştirme şeklini belirleyerek kullanıcı deneyimi, uygulama için gerekli bilgi ve işlem kaynakları bütçe, zaman kriterleri gibi uygulamayı korumayacak kaynakları göz önünde bulundurmaktadır.

Akıllı telefonların hayatımıza girişi ile beraber “mobil uygulama geliştirme” adında bir sektör oluşmaktadır. 

Hayatımızı son derece kolaylaştıran yaşam şartlarımızı olabildiğince yükselten mobil uygulamalar, zaman ilerledikçe yaygınlaşmaktadır.

Sektör haline gelmiş olan mobil uygulamalar, çeşitli yöntemler ile oluşturulmaktadır.  Geliştiricilerin bir kısmı temelden eğitim alarak bu sektöre giriş yaparken kimi ise işin ticari boyutları ile ilgilenerek kod bilmeden uygulama geliştiren web sitelere yönelmektedir.

Mobil uygulama geliştirme nedir?

Mobil uygulama geliştirme akıllı telefon tablet gibi mobil cihazların içinde yer alan özel olarak hazırlanan yazılımlardır. Son dönemde çok kişinin ilgisini çeken bu alan artık ciddi bir sektör haline gelmiştir.

Mobil uygulama geliştirme fiyatları nedir?


Mobil uygulamalar nasıl yapılır gibi sorular sıkça duyduğumuz son dönemde oldukça popüler sorulardır. Bu işe girmeden önce hangi işletim sisteminde geliştirme yapacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Uygulama işletim sistemi belirlenmesi sonrasında bilginiz bulunmaması durumlarında eğitim almanız için kurslara gitmeniz büyük önem taşımaktadır.

Temel bilgi birikimine sahip geliştiriciler öncelikle ne tip bir uygulama oluşturacağını karar vererek ön hazırlık sürecine başlamaktadır.  Bu süreçlerin ardından kodlama sürecine girişilmelidir.

Kodlama ve tasarımları tamamlanan uygulamaların yayınlanması için bir geliştirici hesabına sahip olunması gerekmektedir. Google Play uygulama mağazalarında yayın yapabilmek için 25$ ödeme yapılması gerekirken bu miktar App Store için 99$’dır.

Geliştirici hesabına sahip olunması ardından gerekli şartları sağlayarak mobil uygulamanız dijital mağazalar içinde yerini alacaktır