Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal web sitesi ile hedeflemeniz gereken ilk şey marka bilinirliği arttırmak, ürün ve hizmet satışı olması gerekmektedir. Etkili kurumsal web siteleri ile yeni bir geri dönüşüm oluşturarak müşteri artışı sağlamak gerekmektedir. 

Kurumsal web site ile hedeflenen şey müşteri çekmek olduğundan kötü tasarlanan bir kurumsal web site ziyaretçilerinizin müşteriniz olma ihtimalini düşürecektir.

Etkili Kurumsal Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

1-Daha basit daha etkilidir;

Konu kurumsal web tasarım olduğu için bu sözü unutmamak gerekmektedir. Seçim yaparken kullanıcılar genellikle çok seçenek içinde kaybolmaktadır. Bu kadar çok seçenek içinde kaybolan kullanıcı seçim yapmayacaktır. 

Çok fazla seçeneğe sahip olan kurumsal web sitelerinde müşteriler karar vermekte zorlanacaklardır. Web site ziyaretçileriniz bir amaç ile ziyaretlerini gerçekleştirmektedir. 

İlk olarak web siteniz gelen ziyaretçilerin aradıklarını kolaylıkla bulabilmelerini isteriz. Ziyaretçiyi zorlayacak, aradığını bulmasını engelleyecek olan her unsur ve gereksiz bilgi karmaşasını kaldırmanız gerekmektedir.

En etkili web tasarım örnekleri incelendiğinde basit olarak kullanıcıyı en çok etkilenenler olmaktadır. Negatif algısı oluşan beyaz alanlar kurumsal web tasarımlar için tam tersi şekilde olumlu algı oluşturmaktadır

Çok fazla görünmüyor olmasına karşın beyaz alan kurumsal web tasarım için büyük önem taşımaktadır. Yeterli beyaz alanı bulunmayan web siteler kafa karıştırıcı olacağı için müşteri üzerinde yeterli etkileyicilikte olmayacaktır. 

2-Bir Görselle Çok Şey Anlatın;

Her ne kadar klişe bir cümle olsa da bir resimle sayfalarca yazıdan daha etkili sonuç almak mümkündür. Görüntüler kullanıcı belli stratejik noktalara yönlendirmek için kullanılmaktadır. "Hemen Alışverişe Başla" ya da "Bize Ulaşın" gibi dönüşüm noktalarına işaret eden ok görevi görmek için kullanılabilmektedir.

Kurumsal web siteler için görsel seçiminde bulunulurken anahtar kelimenin kalite olduğunu unutmamak gerekmektedir. Web site içeriğine uygun ve yüksek çözünürlüklü görsel seçimleri ile kurumsal web site kalitenizi gösterebilirsiniz.

3-Estetik Her Şeydir;

Web site içeriğinizin harika olmasına rağmen hala müşteri kaybediyorsanız web siteniz estetik yönünden zayıf kalmış olabilmektedir. Kurumsal web site tasarımını etkili hale getirecek renkler, tipografi ve denge gibi üç estetik unsurdur. 

Kurumsal web siteniz için renk seçimi yaparken birbiri ile uyum içinde olan kontrast dengesine sahip olmanız gerekmektedir. Ağır kontrastlı renkler göz yoracağından dikkat dağıtabilmektedir. 

Dengeli ve birbiri ile uyum içinde bir web site tasarımı oluşturmak zor olabilecek bir durumdur. Ancak Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak sizlerde yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. 

4-Kurallara Sadık Kalmak Gerekir;

İnsanların büyük çoğunluğu belirli web site düzenlemelerini görmeye alışmıştır. Benzersiz olmak çoğunlukla güzel olmaktadır. Ancak kullanıcıların zaten aşina oldukları düzenlemelerden fayda sağlamak çok daha kolay olacaktır.

Etkili web site tasarımlarında tekerleği yeniden icat etmek zaman kaybı olacaktır.

Yapmak isteyeceğiniz son şey web site ziyaretçilerinizi karıştırmak olacaktır. Süslü bozuk dilden uzak durma ziyaretçilerinizin web siteniz içinde gezinmesini kolaylaştıracaktır.

5-Tutarlılık;

Kurumsal web sitenizin ziyaretçilerinize güven oluşturabilmesi için tutarlılık şarttır. Her sayfa üzerinde aynı menü çubuğu, aynı renk ve yazı tiplerini barındırıyor olmak tutarlı bir web site örneğidir. 

Etkili kurumsal web tasarımı etkili motif anlamına gelmektedir. Kurumsal web siteniz içinde yer alan sayfaların, ilginç içerikli olması web sitenizin görsel açıdan ilginç tutmak amaçlı yapılabilecekler arasında yer almaktadır.

6-Bırakın Aksın;

Etkili kurumsal web tasarım iyi görüntüden çok daha fazlasını ifade etmektedir. Kurumsal web siteniz içinde yer alan bilgilerin kolayca anlaşılabilir olması ve mantık çerçevesinde yer alamsı gerekmektedir. 

Kullanıcılar sol üst köşeden başlayarak web siteleri taramaktadırlar. Bunu göz önünde bulundurarak yapılan tasarımlar ve kurumsal web siteler kurumlara büyük ölçüde geri dönüş sağlayacaktır.

7-Kullanıcı Deneyimini Unutmamalısınız;

Web site başarınız büyük ölçüde kullanılabilir ve işlevselliğe göre belirlenmektedir. Web site ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcı tarafından kullanılamayan web siteler ne yazık ki başarısız olacaktır. Kurumsal web sitelerin amacı kullanıcıya göre tasarlanmalıdır.

Kurumsal web tasarımları ev gibi düşünebiliriz. Dışarıdan güzel görünce bile içerden kafa karıştırıcı boş bir düzene sahip yerde yaşamak istemezsiniz.

Kurumsal web site içinde gezinebilmek için öncelikle mantıklı ve anlaşılabilir menü ve tıklanabilir düğmelerdir. Kurumsal web site içinde istediğiniz işlemleri yapabilmeleri için kullanıcıların az enerji sarf etmesi gerekmektedir. Üç veya daha az tıklama ile kullanıcı aradığına kolaylıkla erişebilmelidir. 

Kullanıcıların dikkat süreleri ne yazık ki kısadır o nedenle web siteniz içinde aradıklarını rakiplerinizden daha kolay ve hızlı şekilde bulması gerekmektedir.

O nedenle kurumsal web siteniz içinde gezinmek son derece kolay olmalıdır. Ayrıca tüm bağlantıların çalıştığından emin olmak için bütün düğmelerin çalıştığından emin olmak adına düzenli olarak web sitenizi kontrol etmeniz gerekmektedir.

8-Yükleme Zamanını Aklınızda Tuttuğunuzdan Emin Olun;

Araştırmalara göre web sitenizin açılma hızı 3 saniyeyi geçiyorsa ziyaretçiler web sitenizi terk etmektedir. 

Yüklenme problemini engellemek için görsel boyutlarını optimize edebilirsiniz. Büyük dosyaların yüklenmesi uzun sürmektedir. Büyük boyutlu görsel ve dosyaların boyutlarını küçültmek web site yüklenme hızınızı düşürecektir.

Her cihaz için geçerli olan yüklenme süresi birkaç saniyeyi geçmemesi gerekmektedir. Web sitenizin telefon tablet gibi cihazlar üzerinden de hızlı erişim sağlanabildiğinden emin olmanız gerekmektedir.

9-Herkes İçin Erişim;

Kurumsal web siteniz kesinlikle mobil uyumlu olmalıdır. 

Etkili kurumsal web tasarımlarının farklı işletim sistemleri ve tarayıcılar üzerinden hızlı ve çalışabilir olması önemlidir. Masaüstü ve mobil cihaz kullanan herkesin erişim sağlayabilmesi gerekmektedir.

10-Optimizasyon;

Günümüzün dijital çağında olduğunu düşünürsek optimizasyon başarının anahtarıdır. Kurumsal web sitenizin kullanıcı dostu olması ve geri dönüşümleri arttırmak için etkili bir tasarıma sahip olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Kendi web siteniz içinde hata yakalamak bazen zor olmaktadır. Bazen kullanıcı deneyimi hakkında iyileştirme çalışmaları için yakın çevrenizden öneriler isteyebilirsiniz. 

Kurumsal web sitenizi test ederken birçok cihaz ve tarayıcı üzerinden kontrol işlemlerini gerçekleştirmeyi unutmayınız. Ziyaretçilerinizin web sitenizi hangi yolla erişim sağladığı önemli olmaksızın doğru çalıştığından emin olmanız gerekmektedir. 

11-Hedef;

Kurumsal web siteniz hedeflemenizin merkezi değilse, sağlamış olduğumuz ipuçları sizin için bir anlam ifade etmemektedir. Belirli bir kalıcı hedef, etkili bir web site tasarım stratejinizin merkezini oluşturmalıdır. 

Elbette; estetik ve yüklenme süresi gibi her şey, ziyaretçilerinizin web siteniz ile hedeflediklerini karşılayacak şekilde etkileşim kurmaları ile doğrudan bir bağlantı bulunmaktadır.

Ziyaretçiler web siteniz üzerinde ne kadar az kalırsa o kadar az ilgi göstermiş olacağından geri dönüşüm oranı düşecektir.

Kurumsal web sitenizin amacı belli ve anlaşılır olması gerekmektedir. Kurumsal web sitenizin ne ile ilgili olduğu konusunda dürüstlüğünüz önem taşımaktadır. Gizleyerek kullanıcıları aldatmaya çalışmamalısınız. 

Kullanıcı dostu ve etkili bir kurumsal web site hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahipsiniz.