Iphone Mobil Yazılım Geliştirme Aşamaları Nelerdir?

Türkiye'de internet kullanıcılarının %65'i telefon tablet gibi mobil cihazları kullanmaktadır.  

Markanıza ait bir mobil uygulamaya sahip olarak "omni - channel" olarak bilinen çoklu kanal üzerinden müşterilerinize erişim sağlayarak çok daha büyük bir pazar alanına sahip olmanız kolaylaşacaktır.

Mobil uygulamaların amacı her kanaldan müşterilere erişim sağlayabilmektir.  Mobil uygulamalar yalnızca marka profilini yansıtacak şekilde tasarlanmalı ya da ticari alt yapınıza uyum sağlaması gerekmektedir.

Müşterilerinizin sizi farklı kanallarda takip edebilme kolaylığı ile satış kanallarınızı genişletme, uygulama dükkanlarında markanıza ve hizmetlerinizi yansıtacak bir projenin varlığı işletmenize prestij kazandıracaktır.

Ipone Yazılımları geliştirmek;

Iphone uygulamalarını geliştirebilmek için çok çeşitli kanal bulunmaktadır. Bu çeşitlilik Iphone uygulamalarının hızlı yapılmasını sağlayarak yaygınlaşmasına yardımcı olmaktadır.

Iphone yazılımları İOS tabanlı uygulama ve yazılımı web tabanlı Iphone olarak iki şekilde oluşturulmaktadır.


Uygulama (IOS) Tabanlı Iphone Yazılımları;

Uygulama tabanlı IOS yazılımları tüm veri ve veri tabanını kendi içinde barındırarak güncelleme ihtiyacı duyduğunda Iphone Developer tarafından müdahaleye ihtiyaç duyar. Apple Developer Programına gönderilmektedir. 

Avantajları;

Uygulama yüklenmesi ardından internete ihtiyaç duymamaktadır. İstenilen zamanlar içinde internet bağlantısı olmadan kullanılabilmektedir. 

Dezavantajları;

Çok fazla veriyi bünyesinde barındırmakta olan uygulamaların dosya boyutu büyümektedir. Uygulamanın indirme süreleri buna bağlı olacak şekilde büyümektedir. Güncelleme ihtiyacı oluştuğunda Apple Developer tarafından güncellenebilir ve Apple Store'a gönderilebilmektedir. Çok sık güncelleme gerektirmeyecek uygulamalar için kullanılması önerilmektedir.


Web Tabanlı Iphone Yazılımı;

Web tabanlı Iphone yazılımları HTML5 ve CSS 3.0  alt yapısı ile geliştirilmektedir. Tercihe bağlı olarak MsSql veri tabanına bağlantılı olarak çalışan bu web tabanlı kodlamalar uygulama türü olarak Apple Developer üyeliği yoluyla Apple'a gönderilmektedir.

Apple uzmanlarınca kontrol edilen uygulaman 1-2 haftalık bir süre ardından Apple Store üzerinde ki yerini almaktadır.

Avantajları;

Web tabanlı bir uygulama olması sebebiyle web üzerinde yer almakta olan bir sunucu yardımıyla çalışmaktadır. Verilerin büyük çoğunluğu web üzerinde yer alması sebebiyle kolaylıkla indirilebilmektedir

 Dezavantajları;

Offline olarak kullanılmamaktadır. Tek dezavantajı budur. Günümüzde wifi, Edge, 3G hatta 4G  internet erişimine sahip olmayan Iphone kullanıcısı neredeyse yoktur. Bu nedenle bu dezavantaj artık önemini yitirmektedir.