Hosting nedir?

Web sitelerinin ve kişisel ve kurumsal sayfaların kesintisiz bir şekilde yayınlanmasını sağlayan yazılımsal bir donanım sistemidir. 

Barındırma olarak da bilinen bu yazılımsal sistemlere domain tanımlanması yapılarak sunucuları hazır hale getiren sistemdir. Dijital ortamda yayınlayacağınız web sitesinin yayınlanmasını ve ardından kolay erişim sağlanmasına yardımcı olur. Her türlü form oluşturma sosyalleşme amaçlı hazırlanan platformlarda hosting hizmeti kullanımı mecburidir. 

Hosting hizmeti bununla sınırlı değildir;

Web sitelerinin daha hızlı olmasını sağlarken bunun yanında güvenlik yazılımlarıyla olası dijital saldırılara karşı önlemler alır. Web sitelerinin dünya çapında erişilebilirliğini sağlayan, donanımlı sunucular ile hazırlanarak hizmete sunulduğundan daha başarılı işler yapmanıza yardımcı olur. Belirli aralıklarla veri yedeklemesi yapması sebebiyle hosting hizmetinin güvenilirliğini anlamak mümkündür. 

Hosting seçenekleri nelerdir?

Hosting seçimi çok da zor olmayan bir işlemdir. Web sitenizin kullanım amacına ve hazırlanırken kullandığınız web teknolojilerine göre uygun bir seçim yapılabilir. 

1-Wordpress Hosting;

Dünya çapındaki en büyük blog ve içerik oluşturmak amaçlı kullanılan bir hosting türüdür. Wordpress hosting, wp ile %100 uyumlu olarak optimize edilmiş olup doğru kurulum eşliğinde birkaç dakika içinde sorunsuz yayına alabilirsiniz. Kurumlar bu sistemi kullanmaya başladığı andan itibaren herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. 

2-Linux Hosting;

PHP, MySQL, Python gibi kaynaklarla hazırlanmış web siteleri için en doğru seçim olacaktır. Veri tabanını kontrol paneli üzerinden oluşturduğunuzda %100 uyumluluk söz konusudur. Hızlı şekilde yayına alırsınız. 

Cms, blog, forum, e-ticaret, bilgi bankası gibi web sitelerini kullanmak istiyorsanız bu Linux hosting tam size göre. 

3-Windows Hosting;

Kolay ve esnek web yazılımlar yapmak için en iyi seçimdir. asp.net, net core, mssql gibi teknolojiler kullanılarak hazırlanmış web siteleri yine aynı tabanla hazırlanan hosting seçimi yapmalıdır. Bu tür barındırma işlemi gerçekleştiren sistemlerin tercih etmesi gereken bir hosting çeşididir. 

4-Kurumsal Hosting;

Her işletmenin kendine has ihtiyaçları bulunmaktadır. Özellikle yüksek E posta kotası ve ssd disk gibi hosing seçimi yapmak isterler. Gelişmiş güvenlik önemleri her kurumsal web sitesi isteyen kişinin önceliğidir. Bu hosting seçimi bu tür ihtiyaçların karşılanmasında iyi bir tercihtir. 

5-Bulut Sunucu;

Yüksek kaynak ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan bu bulut sunucu, daha fazla hafıza alanı, hard disk, işlemci gibi büyüyen şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik bir sistem oluşturur. Özel donanımsal ihtiyaçlardan doğan sanal sunuculara verilen isimdir. Büyük bir bulut sunucu her müşteriye özel izole edilmiş birer küçük bulut sunucular oluşturarak sunucu barınma hizmeti sağlar. Kaynaklar sizde olmasından dolayı daha hızlı ve kesintisiz hizmet vermeniz sağlanır.  

6-Dedicated Server(Fiziksel Sunucu);

Hosting hizmetleri içindeki en kaliteli ve güçlü hizmettir. Devasa büyüklükte sunucuları ile donanımsal kaynaklarla web sitenizin atandığı fiziksel sunucudur. Web siteniz bu hizmet ile web sitenize en hızlı şekilde erişerek daha kolay çalışır. Maliyeti de bir o kadar yüksek olan bu hizmetle gelir – gider dengenizi görerek hizmet kalitenizi iyileştirmeniz daha kolay bir hal alır. 

Hosting hizmeti domain ile birlikte çalışarak daha kullanışlı ve başarılı işler yapmanıza yardımı olacaktır.  Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak %100 hosting ve domain uyumlu web sitelerinizi hazırlayarak müşterilerinize ya da takipçilerinize kolay ulaşmanıza yardımcı oluyoruz. Bizimle iletişime geçerek gereken bilgiyi alabilirsiniz.