Online ortamda satış yapmakta olan firmaların doğru dönüşüm hunisi ile optimize işlemleri ile gelirinizi arttırmaya yönelik bir çalışma olarak tanımlanır. 

Dönüşüm Hunisi Nedir?

Pazarlamanın popüler terimlerinden olan dönüşüm hunisi kullanıcı satış işlemleri ve diğer sonuç gerektiren satış işlemleri gibi aşamaları tamamlamak adına gereken adımları içermekte olan bir şema olarak tanımlanmaktadır. 

Oran ve adet gibi kullanıcıların ne kadar ve ne şekilde işlemlerin son adımlarına erişim sağlayabildiklerini bizlere göstererek bu veriler ışığında her adımın işleyiş şeklini ve kullanıcı dostu olup olmama durumunu ölçme imkânı buluruz. 

Dönüşüm hunisi içerisinde yer almakta olan her bir adım kendi içinde ölçülme imkânı sağlayarak akışı bozan durumlar kola şekilde fark edilmektedir. 

Bu durum yapılması planlanan optimizasyon işlemlerinin doğru yere yapılmasını sağlayacaktır. 

Dönüşüm Hunisinin Önemi Nedir?

Bahsetmiş olduğum üzere, dönüşüm hunileri, sahip olduğunuz web sitenin ziyaretlerin hedefinize ne oranda yaklaştığını görmenize ve görselleştirmenize yardımcı olmaktadır. 

Özellikle dijital platformlar üzerinde ticaret gerçekleştiren firmalar için önemli sayılmaktadır. Dönüşüm hunilerinin doğru raporlanması ve doğru veri analizi gerektirmektedir. Yorumlar eşliğinde işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.

Online İşletmeler İçin Temel Dönüşüm Optimizasyonları Nelerdir?

Online platformlar üzerinde gerçekleşmekte olan varlığınız içinde yer almakta olan dönüşüm adımlarınız içinde gerçekleştirmeniz gerekmekte olan optimizasyonlar, belirli periyotlar içinde verilerin inceleme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. 

Her işletme için kendi temel dönüşüm hunisi optimizasyonları yer almaktadır. 

Optimizasyonlar içinde yer almakta olan en önemli kısım mümkün olduğunca kısa tutulması ve net şekilde hazırlanmış olmasıdır.

Kullanıcılar için teslimat ve fatura teslim için iki ayrı kısım doldurtmak yerine yalnızca faturayı farklı adrese iletmek isteyen müşteriler için ek yönlendirme yapılabilmektedir.

Benzer şekilde sepet kısmında yer almakta olan kargo ücreti ile ilgili bilgilendirmenin net şekilde yapılası ve müşterinin son dakika sürprizi yaşaması engellenmelidir.

Dönüşüm hunisi optimizasyonu içinde yer almakta olan temel gereklilik sürekli yönlendirme istemesidir. Ürün detay sayfalarınız içinde CTA (Call To Action) butonunun görünürlüğü, sepet kısmına erişimin kolaylığı ve kullanıcılar tarafında faydalanabilecek kampanyalar için dönüşüm hunisi optimizasyonu, web site dönüşlerinizi arttırmak için gereklidir.